Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ Съгласен. Например както започнаха с HH Duo Ride. Въобще Sabian много ме кефят колко са проактивни. Нямам пазарни статистики, но лъвският пай на Zildjian според мен последните години се изяжда...

• Отговори 249
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Значи пейст - чето ми направи силно впечатление, защото не е от елитна, а семи - про серия и звучи доста приятно и свежо. Сега ако чуем "о-зон" пинис от "сигничър" серията със сигурност нещата ще са доста по - различни.

До колкото за пазара и неговото развитие, със сигурност от години Сейбиън и Мейнл например силно досаждат на двете величия... знаем кои са. Дали това ги притеснява незнам, но мен ме притеснява, че в БГ още няма достатъчно голям шоу рум за чинели и барабани, където човек да разгледа, да се насити и да си похарчи парите с удоволствие.

SABIAN Holy China 21" Vault series :)

http://www.youtube.com/user/memphisdrumsho.../11/7jnBOF284vs

SABIAN O - Zone 20" AAX Crash :)

http://www.youtube.com/watch?v=vz3OxRfZ8fc

PAISTE Signaure Dark Metal Ride 22" :)

http://www.youtube.com/watch?v=JkiXQubEfGw...feature=channel

Поздрави. :cheers2:

• 4 weeks later...
Отговорено

Колеги, някой да има идея какво представлява марката Wuhan? Нещо като Stagg ли са, или са още по-зле? Тъкмо гледам нов China 18'', който с доставката дотук излиза 115 лева.

Отговорено

Аз имам един 12 инчов, който е доста силен. Звучи не лошо, но можеше и по-добре... За това и го продавам : )

• 1 month later...
Отговорено

Някой да има впечатление от марките Masterwork и Supernaturals , конкретно сериите Masterwork Resonant и Supernaturals Prodigy Pro ?

• 1 month later...
Отговорено

Притежавам 15 и 17 Мастеруорк Резонант- разкошни чинели ,от висок клас-като Истанбул мехмед или агоп.Крашовете звучат красиво,средно дълъг състейн.Турски чинели от \в20 бронз,създадена фирма2002год.Стават за по-нежна музика и рок.Серията кастъм на Мастеруорк също е много добра!

Отговорено

Ей тая марка я открих случайно на Месето http://istanbulpera.com/

Бидейки любител и ползвател на Сейбиан и Зилджан - тия просто ме покосиха. За първи път чувам чинели, които от най-малкия до най-големия размер звучат сочно. Ама те турците си знаят как да правят тенекета:)

Отговорено

Притежавам 15 и 17 Мастеруорк Резонант- разкошни чинели ,от висок клас-като Истанбул мехмед или агоп.Крашовете звучат красиво,средно дълъг състейн.Турски чинели от \в20 бронз,създадена фирма2002год.Стават за по-нежна музика и рок.Серията кастъм на Мастеруорк също е много добра!

Имам 16" такъв краш (Custom) и не го давам за нищо.

• 2 weeks later...
Отговорено

Преди около 2 години си купих 2 краш чинела Zildjian ZBT и вече са пукнати. Не е свирено много на тях нито е свирено със сила, която не могат да понесат. Ако някой може да ми каже при кой да отида, за да изрежа пукнатите места, много ще ми помогне.

• 3 weeks later...
Отговорено

Преди около 2 години си купих 2 краш чинела Zildjian ZBT и вече са пукнати. Не е свирено много на тях нито е свирено със сила, която не могат да понесат. Ако някой може да ми каже при кой да отида, за да изрежа пукнатите места, много ще ми помогне.

Това и на мен ще е полезно,ако има някой пишете на Л.С.

Благодаря и успех на всички.

Отговорено

Това става само с чинели с бронз в-8,в-10-очертава се правилен кръг до мястото на пукнатината,взима се ножица за ламарина и се реже по контура-най-добре контура се прави с траен маркер за дискове!Реже се и парчето се навива на спирала с клещи,реже се и се навива с клещи-прави се ,за да може да влезе ножицата до неотрязания контур.След това се оправят ръбовете на шмиргел или пила и накрая с шкурка се доизглажда всичко-ТОВА Е!

Отговорено

Аз имах едни фус-чинели които си бяха пукнати,и въобще не ми се занимаваше с такива ножици,затова отидох при стругар,той там ми каза че нямало да стане,щото били много меки и не искал да рискува или по моето впечатление-нему се занимаваше,та СЛУЧАЙНО намерих друг вариант-попаднах на плазмена резачка (лазер) или не знам как е точно,но човека за 2 минути ми ги отряза точно,като махна пукнатината която бе приблизително 2 см. навътре от ръба на чинела,после заглади ръбовете на шмиргела и готово ! За двата чинела ми взеха 5 лв. така че за мене вече това е решението,ама дано да не се стига до там !

Поздрави !

• 2 months later...