Yiwigi Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 (Редактирано) Абе защо няма фенове на Kurzweil K2500/K2600? Пианата му са перфектни, има брутален контрол в реално време... освен това и всичко останало е на много високо ниво. А случайно някой, ако иска да се оттърве от стария си К2500 - да го даде насамsmile.gif Абе фенове на тая марка не липсват...предполагам, че е по-малко популярна и споменавана, защото синтовете и пианата им струват много П.С. Аз също съм готов да избавя който и да е от това тежко бреме Kurzweil Дето се вика, к'вот дадеш би бати... Редактирано Март 1, 2006 от Yiwigi Цитирай
ivan1123 Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 От това,което гледах като рекламни клипове в сайта на корг не ми стана много ясно защо Oasis е толкова ценна машина при положение/както каза Ювиги/,че един оазис е колкото един тритон,екстрийм и мотиф евентуално.Ама пък явно това ,че О'Азис има вграден хард диск рекордер е голяма работа. Привет. Това, което прави OASYS по-специален, е неговата архитектура. Той има хардуерна платформа за качествена обработка и синтез на звук, която изцяло се управлява програмно. Архитектурата е отворена, което означава, че KORG (или която и да е друга компания, одобрена от KORG) могат да разработват нови приложения за тази платформа, да поддържат нови програмни стандарти и нови тенденции в работата със звук. В крайна сметка методите за обработка на звук и неговото синтезиране в момента са общо взето изучени, няма какво да се променя толкова в хардуерната база на OASYS, но начините, по който всички тези вградени хардуерни модули работят съвместно, са твърде разнообразни, а тези начини в случая се реализират програмно. Ако OASYS се наложи като платформа и цената му падне достатъчно, би могъл да стане предпочитан избор при професионалните музиканти, защото ще позволява гъвкавост и ще има широка подръжка откъм софтуер за него. Както сега повечето хора използват компютър като допълнение към евтините синтезатори, така може да стане и в бъдеще с OASYS. Реално той си е чиста проба специализиран компютър с пригодена за него операционна система, която е напълно разширяема, оборудван е за качествена работа със звук. Всичко останало са потребителски програми (plug-ins и своего рода). Друго много хубаво нещо при OASYS е големият брой програмируеми контролери. За край мога да кажа, че толкова възможности на едно място може би затрудняват работата в известна степен, цената все още е твърде висока и да - определено бих предпочел Тритон и един Мотиф вместо OASYS . Единственият проблем с тях е, че в даден момент може да поискате да попромените нещо в тях и това, ако е възможно, сигурно не е лесна задача. При OASYS нещата стоят по друг начин. Купуваш го, за да го разширяваш, а не да го сменяш! Цитирай
martist Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 Ми че МОТИФ да речем може да се разширява също...Може да му се слагат плъгини и също да му се прикача твърд диск с много гиги сампли и да си бичиш...То лично аз (мое мнение) като е синт да е синт а не комп!Да има яко звуци, възможност за разширения, семплиране и си готов.с непреброима бройка звуци много неща се постигат.Мотифчето си има перфектен контрол в реално време-24 програмируеми контролери.Верно не светят толкова яко като на О'Азис ама са си контролери.Единственото на О'Азиса е че може вместо с Wave Lab аудиото да го преработваш вътре в него...което на пръв поглед ми изглежда доста трудно(от картинките в нета).Но (нали говорим за разширения) с една платка наречена mLan16e Мотифа става 24/96 аудио/миди интерфейс и вместо на самия него си преработваш аудиото на компа...Да обобщя:Единсвеното нововъведение на О'Азис е възможността за преработка на аудио тракове вътре в самия него.От софтуери и програмиране на синтове и платформи не разбирам...но за какво при положение че един композитор сяда и пише музика а не програмира синтезатори... Цитирай
martist Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 (Редактирано) Е само да допълня все пак че ако МОТИФ има инсталирана памет (до 2 гига) може с този mLan16e да запишеш 8 аудио трака и да ги направиш каквото пожелаеш с вътрешните ефекти.Друг вариант е ако се нагласят параметрите (реверб,хорус,компресор и каквото ти дойде на ум) във вътрешния секвенсер със същата платка mLan16e от се вкарват 8 аудио трака-минават през ефектите в реално време и също в реално време се записват на компа.8 защтото секвенсера си е стандартен 16 канала миди и от 1 до 8 канал стават ИН а от 9 -16 АУТ.Иначе ако се записва само МИДИ mLan16e позволява да се запишат всичките 16 канала едновременно в компа.И това всичкото става само с ЕДИН (1) кабел!!!!FireWire ли се пише незнам точно Такива работи...Само дето няма ЦД печка на Мотифчетата...Ама не е притрябвала чак толкоз! Оказва се май че КОРГ не са открили топлата вода! Редактирано Март 2, 2006 от martist Цитирай
ivan1123 Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 За съжаление не съм имал възможност да се докосна нито до MOTIF, нито до OASYS. Няма да споря, сигурно martist е прав по отношение на Yamaha. Така или иначе, никой не говори за откриване на топлата вода. Цитирай
martist Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 (Редактирано) и аз не искам да споря.просто "Единственият проблем с тях е, че в даден момент може да поискате да попромените нещо в тях и това, ако е възможно, сигурно не е лесна задача. При OASYS нещата стоят по друг начин. Купуваш го, за да го разширяваш, а не да го сменяш!не е така.Затова написах горноте 2 поста. Редактирано Март 3, 2006 от martist Цитирай
drith Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Мечтата ми е да притежавам Moog Voyager. Цитирай
bobalan Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 след като гледах филма за Мууг май синтезатора на мойте мечти е Moog Modular Цитирай
martist Отговорено Април 7, 2006 Отговорено Април 7, 2006 (Редактирано) Nord Stage, Nord Electro 2, Nord Lead По-големи уникати от тия няма!!! Редактирано Април 7, 2006 от martist Цитирай
Aiel Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Искаш да кажеш, че Сlavia те кефи повече от всички марки?? Цитирай
martist Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Искаш да кажеш, че Сlavia те кефи повече от всички марки?? Кефят ме смъртоносните пиана, органа и аналоговите Леад бленди.Много си ме радват и си мисля че една комбинацийка от Норд Стейдз или Елецтро 2(например) и Мотифеца ЕС 8 ще е .............................. Цитирай
dneykovska Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 Здравейте!За първи път пиша във форума,наскоро го открих,много се радвам за което.До сега съм свирила само на пиано,но сега ще си купувам синтезатор.Затрудних се в избора,но все пак се спрях на нещо.Изборът ми е Ямаха.На два модела съм се спряла-Yamaha PSR A 300 и Yamaha DGX 205.Кой от давата модела е по-добър.Ако някои може да ми обясни,ще съм много благодарна! :think: :think: :think: Цитирай
NoSoul Отговорено Април 17, 2006 Отговорено Април 17, 2006 Ми темата е малко друга, но DGX-овете бият PSR-ите по мойте преценки. Ще те посъветвам обаче да си събереш малко повече парички и да купил малко по висок клас DGX Цитирай
Recommended Posts