Jump to content
Българският форум за музиканти

ivan1123

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivan1123

  1. Както вече писах, аз си взех Stagg K10-099. http://www.staggmusic.com/?request=products Отстрани се отива на Keyboards/keyboard bags. Има доста разновидности. Купих го от София, ул. "Върбица" №3. Офисът е на първия етаж в кооперацията веднага вляво. Мисля, че се казват "Форте", но не съм абсолютно сигурен. Струва 40 лв. Има дунапрен отвътре, смятам, че ще предпазва от леки интервенции. Дръжките са по-тънки и не много удобни - в това отношение Deluxe версията е по-добра, но нямаха такива в момента и реших, че ще карам и така. Има голям джоб за адаптер и допълнителен лицев джоб, в който може да си сложите някакви листа. Това е.
  2. Благодаря за информацията. Взех си мек калъф Stagg. Не смятам, че беше нужно за моите цели да се прави специална поръчка. Още не може да се каже, че съм го изпробвал в реални условия но се надявам да издържи известно време. Моят клавир не е много тежък. Весели празници на всички!
  3. Здравейте всички. Някой може ли да ми препоръча магазин в София, откъдето мога да си закупя калъф (или куфар) за клавир. Търся нещо на сносна цена. Не съм виждал как правят меките калъфи... дали издържат достатъчно? Някой пробвал ли е? Куфарите сигурно са много скъпи...? Благодаря предварително.
  4. ivan1123

    M-audio Axiom 61

    Almar ми предлагат Axiom 61 за $433. На сайта на M-Audio са обявени те и Vali Велико Търново като представители за България.
  5. ivan1123

    M-audio Axiom 61

    Здравейте. Бих искал да си купя midi controller keyboard и попаднах на това, което по спецификация доста ми допада: http://www.m-audio.com/products/en_us/Axiom61-main.html . Цената, на която ми го прадлагат представителите на M-Audio за България е $433. Интересува ме, дали някой е ползвал такъв контролер и дали би споделил впечатленията си. Отскоро оглеждам цените и също бих искал да знам, дали случайно някой не е попадал на друга марка, която има подобни възможности и по-ниска цена. Моите впечателния са, че повечето други фирми предлагат доста по-малко за повече пари. Благодаря предварително за информацията.
  6. За съжаление не съм имал възможност да се докосна нито до MOTIF, нито до OASYS. Няма да споря, сигурно martist е прав по отношение на Yamaha. Така или иначе, никой не говори за откриване на топлата вода.
  7. Привет. Това, което прави OASYS по-специален, е неговата архитектура. Той има хардуерна платформа за качествена обработка и синтез на звук, която изцяло се управлява програмно. Архитектурата е отворена, което означава, че KORG (или която и да е друга компания, одобрена от KORG) могат да разработват нови приложения за тази платформа, да поддържат нови програмни стандарти и нови тенденции в работата със звук. В крайна сметка методите за обработка на звук и неговото синтезиране в момента са общо взето изучени, няма какво да се променя толкова в хардуерната база на OASYS, но начините, по който всички тези вградени хардуерни модули работят съвместно, са твърде разнообразни, а тези начини в случая се реализират програмно. Ако OASYS се наложи като платформа и цената му падне достатъчно, би могъл да стане предпочитан избор при професионалните музиканти, защото ще позволява гъвкавост и ще има широка подръжка откъм софтуер за него. Както сега повечето хора използват компютър като допълнение към евтините синтезатори, така може да стане и в бъдеще с OASYS. Реално той си е чиста проба специализиран компютър с пригодена за него операционна система, която е напълно разширяема, оборудван е за качествена работа със звук. Всичко останало са потребителски програми (plug-ins и своего рода). Друго много хубаво нещо при OASYS е големият брой програмируеми контролери. За край мога да кажа, че толкова възможности на едно място може би затрудняват работата в известна степен, цената все още е твърде висока и да - определено бих предпочел Тритон и един Мотиф вместо OASYS . Единственият проблем с тях е, че в даден момент може да поискате да попромените нещо в тях и това, ако е възможно, сигурно не е лесна задача. При OASYS нещата стоят по друг начин. Купуваш го, за да го разширяваш, а не да го сменяш!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.