Topsun Отговорено Февруари 22, 2006 Отговорено Февруари 22, 2006 доста хора с quadrasinth + piano станахмеалесис е сериозна марка,въпреки,че последния qs който пипнах,хич не ми хареса.доста назат е в сравнение с ямаха или корг,като удобство и контролери в реално време и няма екстри като секуенсър и т.н.не знам за клавиатурите,но алесиса ми е от 1996 година,клавиатурата не е мръднала,удобна е ,защото не е нито лека,нито тежка.абе искам да си имам една стаичка с култови синтезатори и да си релаксирам там Цитирай
Пенсионера Отговорено Февруари 22, 2006 Отговорено Февруари 22, 2006 доста хора с quadrasinth + piano станахмеалесис е сериозна марка,въпреки,че последния qs който пипнах,хич не ми хареса.доста назат е в сравнение с ямаха или корг,като удобство и контролери в реално време и няма екстри като секуенсър и т.н.не знам за клавиатурите,но алесиса ми е от 1996 година,клавиатурата не е мръднала,удобна е ,защото не е нито лека,нито тежка.абе искам да си имам една стаичка с култови синтезатори и да си релаксирам там Така е не лошо човек да помечтае . Там бих наредил някой и друг Hammond, Nord Electro,Moog и т.н. Цитирай
martist Отговорено Февруари 22, 2006 Отговорено Февруари 22, 2006 Относно клавиатурите: Не съм съгласен с колегата Пенсионера ...Свирил съм на Ямаха С90 ( всъщност тогава се зарибих по сериозните синтове и специално Ямаха) и като пианист свирещ от 20 години на пиано и изнасящ по някой друг концерт смея да твърдя че клавиатурите на Ямаха за много добри и позволяват добър контрол върху тях.Самият аз имам възможността да свиря на Хамър клавиатура на Ямаха от 2 години и половина и съм много доволен!!!Пробвал съм на Корг тритон с твърда клавиатура и не ми хареса толкова...На роландите незнам.А за меките клавиатури не мога да говоря защото не са ми удобни и не съм пробвал достатъчно.А що се отнася за Ямаха С90ЕС клавиатурата не се различава никак от тази на Мотиф или Мотиф ЕС...(поне така пише в сайта)А звука на пианото е култов..много ми се иска да го имам само него... Със здраве!!! Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 22, 2006 Отговорено Февруари 22, 2006 съгласен съм с martist.C 90 ЕS е брутална хава.клавиатурата е също маниакална.. Цитирай
Yiwigi Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Хора, казвайте какво ще правим утре (днес - четвъртък)? Емо? В случай, че ще се прави пробата кажете някакъв час и място... Цитирай
Пенсионера Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Относно клавиатурите: Не съм съгласен с колегата Пенсионера ...Свирил съм на Ямаха С90 ( всъщност тогава се зарибих по сериозните синтове и специално Ямаха) и като пианист свирещ от 20 години на пиано и изнасящ по някой друг концерт смея да твърдя че клавиатурите на Ямаха за много добри и позволяват добър контрол върху тях.Самият аз имам възможността да свиря на Хамър клавиатура на Ямаха от 2 години и половина и съм много доволен!!!Пробвал съм на Корг тритон с твърда клавиатура и не ми хареса толкова...На роландите незнам.А за меките клавиатури не мога да говоря защото не са ми удобни и не съм пробвал достатъчно.А що се отнася за Ямаха С90ЕС клавиатурата не се различава никак от тази на Мотиф или Мотиф ЕС...(поне така пише в сайта)А звука на пианото е култов..много ми се иска да го имам само него... Със здраве!!! Такова нещо за клавиатурите на Ямаха въобще не съм казал :read: . А освен това съм фен на Ямаха . Просто отправих реплика на възмущение към proqq. Така че извинявай още веднъж, но прочети внимателно какво съм написал Цитирай
ecmjazz Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Абе Младост 1 зад Шел е доста общо. Кажете точния адрес - кой блок и т.н. и колко часа... И между другото, кой ще донесе софт-синтовете, щото аз днес не мога да ги донеса. Примерно ако го отложим за утре, ще се подготвя.. Цитирай
martist Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 (Редактирано) Аз така и не успях да намеря синт с добри звуци и добра клавиатура. Преди да продължа само ще ви кажа, че преди няколко дни пробвах новата Ямаха Мо- уж лек улекотен вариант на Motif. Твърде улекотен се оказа! Има някои приятни звуци наистина, ни пианото не е нищо особено, също и органите. Клавиатурата не е добра и като цяло усещането е все едно си имаш работа със скъпа играчка- цялата е от пластмаса, операциониите бутони също са нестабилни. Въобще Ямаха си позволяват стабилна конструкция само на най-скъпите модели. Особено клавиатурите- пълна трагедия! Жалко за хубавите звуци, след като ще се чудиш как да свириш с тях. Пипал съм и CS1-x и S-30. Клавиатурите са абсолютен кенеф. Мисля че не можеш да разчиташ само на тежките клавиши. Все пак ми е интересно ако някой е пипал S-90 ES. На мен ми се случва от време на време да свиря на P-90- вярно, че става дума за електрическо пиано, но клавиатурата е определено е тромава. Идеалният вариант според мен е стабилната полутежка. Чувал съм, че Кърцуейл имат такива. Преди време имах Алесис Куадрасинт- 76 клавиша. Страхотна клавиатура като за цената си- повечето звуци обаче са смешни. Преди някоко дни пробвах и Ямаха Мотиф ( не Ес)- и не мога да кажа, че клавиатурата е супер. А сега малко за звуците: мисля, че е наивно да се мисли, че с един инструмент може да задоволите всичките си нужди. Доскоро Корг имаха отвратителни пиана. Направо нелепи в сравнение с невероятните падове, фаст синтове и т.н С идването на Екстрийм и Оазис нещата се подобриха значително и все пак мисля, че не могат да се сравняват с Ямаха и Роланд. Слушах демото на S-90 ES. Ако сте чели за него, знаете за какво пиано става въпрос. Наистина много добро пиано- особено демото с онази пиеса на Дебюси- абсолютна наглост, но звучи!. Пианото на Роланд Фантом Х също е много добро. За синти зювуците- и Корг И Ямах и Роланд имат в скъпите си модели много добри звуци. Може би като падове Роланд малко отстъпват- малко. Корг пък звучат малко по-дебело и по-матово от Ямаха (като падове). И двете компании предлагат невероятни падове- обичам ги много. Във фаст синтовете според мен Ямаха отстъпват на Корг. Видях един фен на Roland Jp 8000 в тази тема. Не съм имал възможността да пипна този инструмент- имам софтуерна негова разработка, но тя е доста стара, слушал съм и семпли- мисля че става въпрос за невероятна свирка. Завиждам на всеки, който я има. Не случайно е била избирана за синт на годината. Извинете ме разхвърляните мисли- просто нещата са твърде много. А, за софт синтовете- вяврно е, че са по-неудобни за живо свирене, въпреки че зависи от сетъпа. По-скоро са нетрадицинни за нашата сцена. Иначе е несериозно да се отхвърлят- голямо богатство са! Има много, които харесвам: RGC zeta3+, LinPLug CronoX 3, Native Instruments Absynth 3, Battery 2, B4, Algo Music M42 Nebula, Albino 2, Blue, PS 1, Virsyn Miniterra 3, ReFX Vanguard, eJ, BigTick Rhino 2...Успех на всички в търсенето на добрите инструменти! :idea: Клавиатурата не е добра :idea: Въобще Ямаха си позволяват стабилна конструкция само на най-скъпите модели. :exclaim: Особено клавиатурите- пълна трагедия! :exclaim: :exclaim: Жалко за хубавите звуци, след като ще се чудиш как да свириш с тях. Пипал съм и CS1-x и S-30. Клавиатурите са абсолютен кенеф. :exclaim: :arrow: но клавиатурата е определено е тромава :arrow: Преди някоко дни пробвах и Ямаха Мотиф ( не Ес)- и не мога да кажа, че клавиатурата е супер. Ако греша поправи ме!Моля те уточни се за кои модели става въпрос 6 7 или 8 за мотифа...Смяташ ли че хамър клавиатурата (специално на Ямаха) е "пълен кенеф"?С такова впечатление останах, че за теб клавиатурите на Ямаха по принцип са "пълна трагедия"... А мойто мнение не е такова... Редактирано Февруари 23, 2006 от martist Цитирай
martist Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 (Редактирано) Абе Младост 1 зад Шел е доста общо. Кажете точния адрес - кой блок и т.н. и колко часа... И между другото, кой ще донесе софт-синтовете, щото аз днес не мога да ги донеса. Примерно ако го отложим за утре, ще се подготвя.. Точно зад шела на цариградско посока Пловдив в блока долу при някой от входовете(извинявам се че съм забравил кой точно)...ма пусто не мога да се сетя.Блокът е дълъг и май беше на 8 етажа. Редактирано Февруари 23, 2006 от martist Цитирай
Пенсионера Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Аз така и не успях да намеря синт с добри звуци и добра клавиатура. Преди да продължа само ще ви кажа, че преди няколко дни пробвах новата Ямаха Мо- уж лек улекотен вариант на Motif. Твърде улекотен се оказа! Има някои приятни звуци наистина, ни пианото не е нищо особено, също и органите. Клавиатурата не е добра и като цяло усещането е все едно си имаш работа със скъпа играчка- цялата е от пластмаса, операциониите бутони също са нестабилни. Въобще Ямаха си позволяват стабилна конструкция само на най-скъпите модели. Особено клавиатурите- пълна трагедия! Жалко за хубавите звуци, след като ще се чудиш как да свириш с тях. Пипал съм и CS1-x и S-30. Клавиатурите са абсолютен кенеф. Мисля че не можеш да разчиташ само на тежките клавиши. Все пак ми е интересно ако някой е пипал S-90 ES. На мен ми се случва от време на време да свиря на P-90- вярно, че става дума за електрическо пиано, но клавиатурата е определено е тромава. Идеалният вариант според мен е стабилната полутежка. Чувал съм, че Кърцуейл имат такива. Преди време имах Алесис Куадрасинт- 76 клавиша. Страхотна клавиатура като за цената си- повечето звуци обаче са смешни. Преди някоко дни пробвах и Ямаха Мотиф ( не Ес)- и не мога да кажа, че клавиатурата е супер. А сега малко за звуците: мисля, че е наивно да се мисли, че с един инструмент може да задоволите всичките си нужди. Доскоро Корг имаха отвратителни пиана. Направо нелепи в сравнение с невероятните падове, фаст синтове и т.н С идването на Екстрийм и Оазис нещата се подобриха значително и все пак мисля, че не могат да се сравняват с Ямаха и Роланд. Слушах демото на S-90 ES. Ако сте чели за него, знаете за какво пиано става въпрос. Наистина много добро пиано- особено демото с онази пиеса на Дебюси- абсолютна наглост, но звучи!. Пианото на Роланд Фантом Х също е много добро. За синти зювуците- и Корг И Ямах и Роланд имат в скъпите си модели много добри звуци. Може би като падове Роланд малко отстъпват- малко. Корг пък звучат малко по-дебело и по-матово от Ямаха (като падове). И двете компании предлагат невероятни падове- обичам ги много. Във фаст синтовете според мен Ямаха отстъпват на Корг. Видях един фен на Roland Jp 8000 в тази тема. Не съм имал възможността да пипна този инструмент- имам софтуерна негова разработка, но тя е доста стара, слушал съм и семпли- мисля че става въпрос за невероятна свирка. Завиждам на всеки, който я има. Не случайно е била избирана за синт на годината. Извинете ме разхвърляните мисли- просто нещата са твърде много. А, за софт синтовете- вяврно е, че са по-неудобни за живо свирене, въпреки че зависи от сетъпа. По-скоро са нетрадицинни за нашата сцена. Иначе е несериозно да се отхвърлят- голямо богатство са! Има много, които харесвам: RGC zeta3+, LinPLug CronoX 3, Native Instruments Absynth 3, Battery 2, B4, Algo Music M42 Nebula, Albino 2, Blue, PS 1, Virsyn Miniterra 3, ReFX Vanguard, eJ, BigTick Rhino 2...Успех на всички в търсенето на добрите инструменти! :idea: Клавиатурата не е добра :idea: Въобще Ямаха си позволяват стабилна конструкция само на най-скъпите модели. :exclaim: Особено клавиатурите- пълна трагедия! :exclaim: :exclaim: Жалко за хубавите звуци, след като ще се чудиш как да свириш с тях. Пипал съм и CS1-x и S-30. Клавиатурите са абсолютен кенеф. :exclaim: :arrow: но клавиатурата е определено е тромава :arrow: Преди някоко дни пробвах и Ямаха Мотиф ( не Ес)- и не мога да кажа, че клавиатурата е супер. Ако греша поправи ме!Моля те уточни се за кои модели става въпрос 6 7 или 8 за мотифа...Смяташ ли че хамър клавиатурата (специално на Ямаха) е "пълен кенеф"?С такова впечатление останах, че за теб клавиатурите на Ямаха по принцип са "пълна трагедия"... А мойто мнение не е такова... Това не съм го писал аз а proqq Виж внимателно какво съм писал Цитирай
Пенсионера Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Абе Младост 1 зад Шел е доста общо. Кажете точния адрес - кой блок и т.н. и колко часа... И между другото, кой ще донесе софт-синтовете, щото аз днес не мога да ги донеса. Примерно ако го отложим за утре, ще се подготвя.. Блок зад Шел е точно един едниствен дълъг блок. Телефона на студиото е 76-71-00 Цитирай
martist Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Сега разбрах къде е проблема и той не е във вашия телевизор Незнайно защо цитатът не ми се визуализира както обикновено и затова съм се объркал! "Пенсионера" искрено съжалявам!!! Цитирай
miro Отговорено Февруари 23, 2006 Автор Отговорено Февруари 23, 2006 A кога е срещата?Мястото е ясно ама час няма Цитирай
Yiwigi Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Аз принципно мога да ги взема ВСТ-тата, ама домакинът никакъв го няма...а си мисля, че няма да е много учтиво да му се изтресем така без да е потвърдил човекът... Май ще пропадне за днес работата... Цитирай
thetrialboy Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Абе защо няма фенове на Kurzweil K2500/K2600? Пианата му са перфектни, има брутален контрол в реално време... освен това и всичко останало е на много високо ниво. А случайно някой, ако иска да се оттърве от стария си К2500 - да го даде насам Цитирай
Recommended Posts