balombi Публикувано Февруари 14, 2010 Share Публикувано Февруари 14, 2010 Добре знам , че от заглавието нищо не се разбира . Затова ще дам малко повече инфо тук . Става въпрос за едни дисторшъни , който са елементарни за изработка и вадят доста екстравагантен звук . http://www.forrestwhitesides.com/node/26 http://www.freeinfosociety.com/media/pdf/4304.pdf http://www.experimentalistsanonymous.com/d...e%20control.gif Не знам за вас , но аз мисля да си направя един такъв и да си свиря каманите падат във валс вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Февруари 14, 2010 Share Отговорено Февруари 14, 2010 Аз нещо не разбрах смисъла на темата, искаш да ни кажеш, че започваш да правиш нещо, или има скрит въпрос, който аз не го разбирам Схемите засега ще ги оставя без коментар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Февруари 14, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 14, 2010 Просто исках да видите схемите. Няма някакъв контекст или ирония просто за имформация . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 14, 2010 Share Отговорено Февруари 14, 2010 Схемите са пного прости. Допускам, че могат да извадят симпатичен звук, но само включени в съответният нелош усилвател. Иначе, сами по себе си, едва ли са по-малко жужалници от което и да е дисторшън педалче, използващо страндартна топология. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Февруари 15, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 15, 2010 http://www.home-wrecker.com/salvo.html Ето на този сайт може да се намери Electra Distortion и да се чуе . Лично на мен не ми прилича много на дист ама важното е че ми харесва . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 Всичко е мн хубаво, само дето ми казаха, че единия диод струва 4 лева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 Звучи като развалено радио направо кърти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) Всичко е мн хубаво, само дето ми казаха, че единия диод струва 4 лева Е, 100% сигурно е, че не пазаруваш откъдето трябва. Импулсните малосигнални силициеви и геманиеви диоди не трябва да струват повече от макс. 10-на стотинки. Редактирано Февруари 15, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 Евтим ме е изпреварил. Някой определено се бъзика с тебе. Те частите за цялата схема не са 4лвл, а да не говорим за едно диодче... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 Е, доживях да видя и дисторшън в обемен монтаж! Това е нещо подобно на телевизор "Опера", нали се сещаш... ...но, лошо няма- щом те кефи- усуквай жиците и давай ръчка на volume- то, за да са щастливи комшиите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Февруари 16, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 16, 2010 Направих го , найстина звучи като на семпъла . Пробвах го на три различни усилвателя български , немски и японски . Най яко беше на българския. Колкото до парите струваше ми точно 1лев с потенциометъра . А за време половин час . Който го направи няма да загуби , само ще спечели една кутийка повече --- МодЕдит: Интересно кой те учил да пишеш думата "истина"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Февруари 16, 2010 Share Отговорено Февруари 16, 2010 Не знам, казаха ми, че бил 4 лв и дори го нямаха, казаха, че бил някакъв стар или нещо от този сорт, ще проверя в другите магазини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 16, 2010 Share Отговорено Февруари 16, 2010 а къде да намеря германиеви диоди във варна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Февруари 16, 2010 Share Отговорено Февруари 16, 2010 Constructor-bg не беше ли варненска фирма ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockozaurus Отговорено Февруари 17, 2010 Share Отговорено Февруари 17, 2010 Не знам, казаха ми, че бил 4 лв и дори го нямаха, казаха, че бил някакъв стар или нещо от този сорт, ще проверя в другите магазини. Ако си ходил на "Поп Богомил", това ще е цената. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts