Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикалния бизнес и защо не ставаме ....


Recommended Posts

  • Отговори 332
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тези мутренски пари май се оказаха доста за да се развие толкова за дълго чалгата. Ама така е, в който са парите той поръчва музиката. Лошото е , че няма адекватен отговор на чалгата , който да е по-добър от нея чисто в професионално отношение. За ценност у нея и дума не може да става. Иначе вече му се вижда края. 20 години демокрация, 20 години не можем се опрайм и е нормално и музиката ни да е такава шантава. То е ясно че фолклора винаги ще си е популярен в наште географски ширини, поне докато я има тази държава. Ама време е вече да се поднася по малко по цивилизован начин тази музика. То не бяха кълчотенета, то не беше порно, то не беше цигания, ама аре вече стига щото започвам да откачам. Както каза и п-р Вучков чалга певици излизат по телевизията и правят телевизионни предавания в които говорят за морал, ценности и семейна обич. Е това вече е повече от нахално. Ама ми е жал, че ние май сме по тъпи, че оставаме нещата да се случват така както се случват сега. Ти като му отпуснеш юздите на коня е нормално да те тръшне на земята и да си прави каквото си иска, ама сори аз не искам да живея в такава държава където всичко е с главата наопаки и всеки мухло се мисли за голямата работа. Такъв бой ни трябва на нас българите (като цяло ) че не е истина просто колко. Хубаво, че няма кой да го изпълни че покрай помията ще попаднат и много невинни между шамарите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

Моля, актуализрай профила си, че докато виждаш с кого говориш - който м/у другото не е фейсбоб, а Дебелият - същият няма представа с кого разговаря и в качеството му на какъв този/тази говори толкова сигурен/рна в компетенциите си. Да ти кажа напъването да се ползва интелектуален, високопарен стил на писане е характерен за хора, които всъщност не знаят какво да кажат, но знаят как да го кажат! И аз съм жертва на това заблуждение :hysterical: , но поне съм самоироничен. Имаш проблем с отношението в този форум, а монополизира вече теми, в които просто пишеш, без нито името ти, нито думите ти да доказват друго, освен тоя психо-комплекс, за който си говорим ;)

И да, да - знам че ся ще изкараш от три кладенеца вода, защото единственото ясно в тотално неясната тема за музикалния бизнес, излиза че е това колко изречения ще напишеш ти, появила се преди седмица говорител/ка.

 

По темата - к'во да кажа. Хейт кампейн ;)

Редактирано от Babyface Bob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе искам и аз да кажа 5 неща, макар че предният ми опит да се включа по темата ми доказа че няма смисъл - 1. В авторска музика не можах да си харесам повече от 3 работи за последната 1 година както някой каза. Повечето неща ми се ще да не съм ги бил чувал. Защо ги качват изобщо? Говорим за хора които очевидно живеят затворени в някаква маза и не са излизали на белия свят през последните 20г за да си сверят часовниците и да се огледат какво става. Драйфа ми се от това което в момента в България се нарича Рок. Всичко е супер зле - някакви тутанкамони правят трибюти за Дио, други упорито мъчат банални баладки от зората на 80-те, трети вият на умряло в опити да извадят високите октави така характерни за хевитата от зората на дистера или пилят безмислени спортсменски солачки; погледнете в Търсят се музиканти - всичко живо търси барабанисти и вокали за група в стил iron maiden metallica и megadeth. Защо? Какъв е смисъла да свирите едно и също до полуда?

2. Не се налага някой да свири добре и да ви пуска тука някакви доказателства че е по-добър от вас, за да има правото да си изкаже мнението че някой не става. За да имаш ясна и осъзната музикална култура и ценностна система, не е задължително да си музикант. Джон Пийл на какво е свирил? Всичко е супер еднакво в този форум - всички заяждания са еднакви - ти пък какво си изсвирил че се обаждаш. Гениална реплика. А да - и Dream Theater са най-големите. Естествено.

3. Колкото и левове да похарчиш за инструменти, няма гаранция че ставаш. Така че с меренето на пишки, китари и басове, да спрем.

4. Наистина има кадърни банди в момента в България, но за тях нито се говори в този форум, нито по медиите, нито те са седнали да пишат тук, както някой уместно спомена. Наистина имам чувството че тук е станал клуб на отчаяния неудачник с китара под мишница.

5. Това лято на морето барабанистът на един цигански оркестър не ми писна да го гледам/слушам 1 час, за разлика от последният албум на ФСБ, споменатата песен на Сигнал, както и която и да е друга тяхна, което и да е на БТР, Фанданго Аналгини и прочие "български рок групи". Цял живот едно и също. Явно това ще е. Фалшив вой на висок тон с пиянско вибрато и вечния хеви ритъм "на конете" тъгъдък тъгъдък от което и да е парче на iron maiden отдолу. :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има кадърни банди в момента в България, но за тях нито се говори в този форум, нито по медиите, нито те са седнали да пишат тук

 

Я ги изброй тия, кат си толкоз тарикат :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я ги изброй тия, кат си толкоз тарикат :topicsux:

Мисля че това го играхме вече и то точно с теб няколко страници по назад. Дай да не изглупяваме до краен предел :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Не се налага някой да свири добре и да ви пуска тука някакви доказателства че е по-добър от вас, за да има правото да си изкаже мнението че някой не става. За да имаш ясна и осъзната музикална култура и ценностна система, не е задължително да си музикант. Джон Пийл на какво е свирил?

Коментарът беше не "някой", "а не ставаТЕ" :dance:.

Иначе съм абсолютно съгласна с това, което казваш за еднаквостта на форума. С една подробност, че тук има много хора, които полагат усилия да се самоусъвершенстват музикално без да вдигат шум около себе си. За които "музикалният бизнес"-каквото и да е това(и където и да е) не е мерило за "ставане".

Именно затова на мен примерно би ми било любопитно да науча що за човек стои зад тези коментари и философия.

Всеки има право на мнение-безспорно, ама трябва и да име дупе за тая работа.

А в личен план, hed на мен лично ми стана доста неприятно да намесваш името на Джон Пийл редом с маслинените коментари. :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за overhate, който държи на детайлите, а това неминуемо води до проблеми от типа обидени, пропуснати и т.н. таланти, ето няколко добри имена от модерния рок/метъл/алтърнатив според мен: (вече споменатите) Smallman, A.S.A.P., Mindown, Collapso, Кълн, Сепуко 6, Fyeld, O.H., Odd Crew, Млък, Urban Grey, Der Hunds, Grдd, I.T.S.I., eXK ....и много други които пропускам защото не следя всички стилове... Trish също са много яки, макар и не рок банда.

 

@Viara Ivanova Не съм защитник на маслината, говорех по принцип за най-баналния механизъм на репликиране във форума. Съответно и няма как да съм намесил "Джон Пийл редом с маслинените коментари", защото маслинени коментари може да прави само един човек и това не съм аз. А това за неприятното в личния ти план не го разбрах - имаш предвид че сте били първи приятели с него и съответно споменавайки името му в някакъв мой нелеп коментар, съм те засегнал и теб по някакъв начин? Ако е така ти се извинявам на теб и мир на праха му.

Относно любопитството ти що за хора стоят зад коментарите във форума, може би не е точно това подходящата тема. Най-вече защото дискутираме общи принципни положения и намесата на каквато и да е конретика с имена на хора и групи, неминуемо довежда до лични дрязги и замеряне с фекални масиви на лична основа, а това разводнява и отдалечава дискусията от основната и идея. Затова и не исках да пиша имена на конкретни групи, но overhate ме изнудва от 10 страници насам ;)

Ако ти е любопитно пък конкретно за мен - поласкан съм, заповядай тогава да пием по кафе/кола/бира някъде и да се запознаем, да побистрим нещата на живо и недай си боже да се хванем за гушите накрая, опиянени от музикални, политически или социални страсти ;)

Редактирано от hed
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4. Наистина има кадърни банди в момента в България, но за тях нито се говори в този форум, нито по медиите, нито те са седнали да пишат тук, както някой уместно спомена.....

 

Повечето от бандите, за които говориш, а по-късно и спомена като имена, пускаха постове в "Какво, Къде , Кога" за участията си - първоначално за да формират интерес и посещаемост, после - за престиж и генериране на още един запис в гугъл, но накрая стигнаха до истината, която сам отбелязваш - форумът не е таргет аудитория на собствения си замисъл. Примери са форумните фестивали.

 

Веднъж вече се съгласих с теб, пак ще го направя - има супер малко качествена музика в Авторска-та тема. Заблуждението за достатъчни усилия е много голямо. Познавам банди с качество за навън, които подават документи, кандидатстват по надлежен ред за фестивали в чужбина - говорим си с тях и всички са съгласни, че в момента българската сцена е тотално неподготвена - липса на лични музикални качества, липса на оригинални идеи и определено подценяване на аранжимента като ударна сила, посредствени звукозаписи, липса на сценично поведение и практика в ентъртейнмънта, както и липса на дисциплина и отношение.

Според моите лични впечатления основният генератор на качество днес у нас е екстремният ъндърграунд, който обаче има нужда от кинти.

 

Ще се съглася и че изкарахме всичко на личностна основа между нас - което също говори за качествата ни на форумисти, без потенциал за основаване на някаква заинтересована маса, споделяща едни интереси. Ние сме си маса офисни заетчици, които си чоплим клавишите, докато чакаме да свърши раб.време и да идем на репетиция, за да се почувстваме значими :thumbs_up: Не разбирам защо аспектът "Само се пише тука" ви изненадва, при положение, че това е единствената целесъобразно използвана функция на нашия форум? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давам пример, веднагически:

 

 

Много добри! ... Някъде 2-ро - 3-то място на ПХС (районен някакъв - за градския ще трябва още работа).

 

... това разбира се е според много остарели критерии (20г. +). Сега е друго. И с по-малко можеш да се заявиш, като артист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще настане малко тишина и след месец ще дойде някой нов отворко да каже, че в България няма и една свястна банда, която да стъпи и на малкия пръст на чуждите такива. Между другото темата доста се изчерпа...

 

П.П. Това го написах преди да прочета последния коментар, но явно ще има още малко сеир.

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.