Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикалния бизнес и защо не ставаме ....


Recommended Posts

  • Отговори 332
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

 

Иначе е факт по целия свят, че посредствеността вече не е изключващ критерии в изкуството, а напротив, дори е за предпочитане в индустрията, защото обикновено тази посредственост е притежание на хора готиви на всичко, само и само да се нарекат известни музиканти или каквото и да е друго.

Има разлика между посредственост и опростеност. По скоро критерият е нещата да са максимално опростени, което не означава, че са посредствени.

Сонатите на Моцарт за пиано са едни от най-лесните за научаване от към нотен материал в сравнение с другите композитори от тази епоха. Само, че са най-трудни за изпълнение.

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние като цяло не сме готови за успеха. .. няма да е честно да си седим и само да се оплакваме, а от някъде да дойде нещо хубаво и да тръгнат нещата. Просто няма логика. Хубавите неща не идват просто ей така, даром

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти мислиш ли ,че хора свирили над 20 год. не са дали нещо от себе си ,блъскайки глава в стената от селяния?

Един копи-пейст :

 

Замисляли ли сте се (по)някога, как би следвало да изглежда един честен и откровен текст за България. Текст (независимо дали от рекламна туристическа брошура или от справочник за страните по света) запознаващ неинформирания чуждоземец, в най-общи рамки с историята, културата, съвременната политическа обстановка, бита и нравите в България.

Моля:

 

Република България е малка (по площ и степен на цивилизация) страна от най-мрачната и злокобна част на Европа – Югоизточна Европа. Всъщност, там Европа свършва и започва черната балкано-ориенталска (не)действителност, но сме принудени да я наричаме Европа от коректност спрямо географията, като наука.

България е една от най-малките по площ (както вече споменахме) държави от тази част на Европа, с изключение, може би, само на Бившата Югославска Република Македония, която всъщност е изконна (но вече бивша) българска провинция и която, естествено, се населява изключително от българи (и албанци), което пък, идва да ни покаже причините за незавидното положение на БЮР Македония.

В миналото България била една от най-големите и силни държави в Европа (а навярно и в тогавшния свят) в последствие обаче се оказало, че тази борбеност и трудолюбие на българите са само (нещо като) моментно историческо състояние на племето, което във времето избледняло и отстъпило място на истинските нрави и характер на българското племе - мързеливост, крадливост, завист, некадърност, изключително занижен интелектуален потенциал и чувство за морал и зачитане правата на човешката личност; и едно характерно само за тези земи състояние - РОБолюбие. В резултат на тези си 'качества' българите заслужено ''живяли'' седем века под чуждо робство, последните 5 от които под турско, като взели всичко най-лошо от турците. Друго интересно за завистливото и крадливо българското племе е, че най – великите и видни представители на българската култура, история и въобще будителите и интелектуалците на това племе са се отрекли от него: Ботев (отдал живота си за предателското българско племе, който никой не посреща на козлодуйския бряг и към чиято чета се присъединяват само двама ''доброволци''. Титаничният Ботев от който гнусните предатели-българи позорно искат пари за агнетата от които той се нуждае за да нахрани четниците си), П. Р. Славеейков (''Не сме народ, а мърша''), Левски (Болезнено и страшно възкликнал ''Народе????'', накрая ''народът (му) ????'' го предава на заколение), а интелигентните и талантливи представители на българската младеж ежечасно се спасяват от този колзет (както успешно беше представена българия от един чешки скулптор) като емигрират в цивилизования и нормален свят.

Характерна черта за България е, че тя е рай за цигани, бежанци от третия четвъртия и петия свят... - араби, негри (иженарицаемите в САЩ афроамериканци, които в случая са само афро...) и т.н.; рай за мутрите (поредният феномен на кошмарната българска действителност), престъпниците, корупцията, продажните, лудите, некадърните и двулични политици.

Всъщност племето на българите и племената около тях справедливио са били клани и държани в страх и терор от Сталин и наследнците на мракобесния му режим. Но това е нормално за страна в която 90 процента от т. нар. насение се прекланя пред своите инфантилни перхидролено-силиконови чалга-идоли и (дори с известна гордост) се числи към представителите на т. нар. Чалга-''култура'' - друг културно-отпадъчен феномен от тази част на света; пенсионерите в БГ измират от глад и болести, циганите отдавна са повече от децата на българите; едни от най - известните и заслужили хора на българската култура и изкуство (без които България спокойно можеше и да не съществува при цялата й останала неуредица и хаос) Емил Димитров, Христо Фотев, Невена Коканова, Радко Радков, Катя Паскалева, а по-рано Венета Ботева - вдовицата на най-великия българин и един от най-значимите европейски хуманисти Христо Ботев, са оставяни да умрат в мизерия, отречени от тези за които са живяли творили, борили се и умирали. В България най-видните и смелите биват мъчени, унижавани, обиждани и дори убивани – Стефан Стамболов, капитан Петко Войвода, Никола Вапцаров, Гео Милев, Пенчо Славейков, имат незавидната житейска ''случка'' да се родят именно в кошмарната БГ.

В България никой вече не иска да е като Ботев и Левски (доколкото, разбира се, това е посилно), но пък затова всяко момче(?!?)... иска да е като Азис и Слави Трифонов, а всяко момиче като любимата си силиконово-целулитена чалга фурия.

..................

 

Бисмарк нарича българите ''конекрадците от долния Дунав''.

А сър Уинстън Чърчил е известен, освен с любовта си към българските вина и със справедливата си ненавист и презрение към българите, които той сполучливо назовава племе: ''Има едно племе на балканите-казва Чърчил-което още си честити когато се изкъпе''.

 

Е,

Добре дошли в БГ -

 

КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА!!!...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тънкия момент е, че подобни неща можеш да напишеш за почти всяка държава по света.

 

И понеже много обичам да наливам масло в огъня, ето два абсолютно еквивалентни по замисъл текста:

 

Tailored suits, chauffered cars

Fine hotels and big cigars

Up for grabs, up for a price

Where the red hot girls keep on dancing through the night

The claim is on you

The sights are on me

So what do you do

That's guaranteed

Hey little girl, you want it all

The furs, the diamonds, the painting on the wall

 

Come on, come on, love me for the money

Come on, come on, listen to the money talk

Come on, come on, love me for the money

Come on, come on, listen to the money talk

 

A French maid, foreign chef

A big house with king size bed

You've had enough, you ship them out

The dollar's up-down, you'd better buy the pound

The claim is on you

The sights are on me

So what do you do

That's guaranteed

 

[ From: http://www.metrolyrics.com/money-talks-lyrics-acdc.html ]

 

Hey little girl, you broke the laws

You hustle, you deal, you steal from us all

 

Come on, come on, love me for the money

Come on, come on. listen to the money talk

Come on, come on, love me for the money

Come, come on, listen to the money talk

Money talks, yeah, yeah

 

Money talks, B.S. walks

Money talks, come on, come on

 

Come on, come on, love me for the money

Come on, come on, listen to the money talk

Come on, come on, love me for the money

Come on, come on, listen to the money talk

 

Money talks, money talk, talk, talk

Hear it talk

 

Yeah, yeah, yeah money talks

 

 

(разговор):

- Ало, шефе. Търсят те по мобифона.

- Ало, кое бе?

- Абре, брато. Стига стия пирамиди, фараони бре.

Дай пари да правим бизнес.

- Я па тоа...

 

О-о-о тигре, тигре ле

имаш ли пари, имаш ли пари, глупави жени.

О-о-о тигре, тигре ле

няаш ли пари, нямаш ли пари, стари бабички.

А-а-а-а-а-а-а опала.

 

Припев:

Айде борци, дайте ми пари.

Дайте ми пари, глупави жени.

А-а-а-а-а-а опала.

Айде борци дайте ми пари.

Дайте ми пари, песни до зори.

 

О-о-о тигре, тигре ле

имаш ли пари, имаш ли пари, западни коли

О-о-о тигре, тигре ле нямаш ли пари, нямаш ли

паристари жигули.

А-а-а-а-а-а опала.

Припев:

Айде борци, дайте ми пари.

Дайте ми пари, западни коли.

А-а-а-а-а-а опала.

Айде борци дайте ми пари.

Дайте ми пари, песни до зори.

 

О-о-о тигре, тигре ле

имаш ли пари, имаш ли пари, нямаш кахъри.

О-о-о тигре, тигре ле

нямаш ли пари, нямаш ли пари, бели ти коси.

А-а-а-а-а-а опала.

 

Айде борци, дайте ми пари.

Дайте ми пари, нямаш кахъри.

А-а-а-а-а-а опала.

Айде борци, дайте ми пари.

Дайте ми пари, песни до зори.

 

Всъщност аз имам един ей такъв въпрос - какво точно ви пречи чалгата като такава, и съществуването й? Аз като бях на 15 също роптах и се гнусях, но мисля, че за десете години нататък съм приел просто поредния музикален стил - не ме кефи, не го слушам - за мен е също толкова безсмислен колкото разните немелодични джаз неща, които тук се тачат като короната на музиката :) Тва обаче не прави хората, които го свирят простаци или нещо подобно. Въпреки, че като се замислиш джаза и блуса са се появили баш от най-долнопробните негра из САЩ... но каквото - такова. Та това ми е въпроса - какво точно лично на вас ви пречи тоя музикален стил? Виж ако ви е извинение и оправдание, че не сте постигнали и стотна от успеха на хората, тва е друго :) Ама те все ще си живеят с кеф, а по форумчето ще си тече регулярната злобка... Дано някой ден света прослуша качествена музика, ама надали - от доста време насам е ясно какво се продава и какво се купува :) Който не го осъзнава и приема като факт, просто не е добре (за него) да се занимава професионално в тази насока...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- какво точно лично на вас ви пречи тоя музикален стил?
Не бе фен,това не е музикален стил (минава ми покрай ушите) а войствена простотия като начин на живот,предполагам си наясно и правокираш темата за спорта.

Ся ако почна да обяснявам за гадните селски глисти,които се настаниха в нашия вход като квартиранти и нямат уважение към възрастните хора и правила на поведение като цяло..е това е чалгата.

Виж ако ви е извинение и оправдание, че не сте постигнали и стотна от успеха на хората, тва е друго Ама те все ще си живеят с кеф, а по форумчето ще си тече регулярната злобка...
Ако успеха е бел мерцедес ..сполай ти,ама аз не искам ,ако имам дъщеря да лапа п*шки в кенефа на даскалото ,защото това и по/казват проститутките по Планета и т.н. Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е чалгата да пречи, ние сме най-великите, свирим, пеем, играем - много сме добри.

Всичко е виновно, чалгата, неуважението, "истинската музика", тъпаците по улицата.

 

 

Музикален бизнес - музика и бизнес, нищо общо с чалга, кой е най-добрия, кой го има най-голям.

Като не искаш да вадиш пари - не коментирай в музикален бизнес, че някаква музика ти пречи.

На какво ти пречи точно ? Искам аргументирани отговори.

Говори ми :

 

Колко често свириш/пееш/каквото и да е там ?

Колко пари вложи ?

Колко години вложи ?

реклама, пр, собствен уебсайт, промота на тракове и клипове.

Има ли хора, които ти помагат или сам си движиш нещата ?

Отделяш ли време да слушаш радио и ТВ, да гледащ кое е модерно ?

 

ПС : Продължава да ми е смешно как повечето потребители тук имат музикален профил в нещо, което буквално умря от собствената си тежест още преди 2 години и ми говорят за музикален бизнес.

 

ППС : Какво е успеха за теб - дефинирай :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя пак загреба от кацата с лайната абе ти на ред ли си с Главата стига с тия простотии

в тоя форум чалгата никой не я брои за музика

а "музикантите " свирещи тва говно сори ама никой ги не брои за музиканти камо ли да ги взима на сериозно

кой колко е инвестирал в музикални инструменти ли в какво ................

Вервай ми не можеш да смяташ толкова колко съм инвестирал лично Аз в басове и какво ли не още

Редактирано от temerut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това би било много жалко за хората, които смятат така - да отричаш, че нещо съществува, щото просто не те кефи. А и айде малко по-леко с тона - да не си нещо представителното лице на форума, та да говориш от негово име? Колкото до музикантите, съм сигурен, че както във всеки един друг жанр има такива, на които ти не можеш и на малкия пръст да стъпиш :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Temerut - Извини ме за наглостта ми, ама вас кой ви брои за музиканти с това dir. bg и myspace-a(който умря преди 2 години поне) ?

Там е проблема, че ти се оправадаваш с това, че парите са в чалгата (и не само там), извини ме, къде да са ?

Аз не съм чувал почти за една читава рок банда в последните 5 години, дето здраво да е държала сцената(не само рок сцената, успеха идва тогава, когато успяваш да придобиваш фенове на друга култура).

 

Ей и теб на - бил инвестирал в басове, за какъв ти е китара за 100000 лв, ако не можеш да свириш (тук говоря принципно).

Наистина ли мислиш, че докато Скот Сторч е продуцирал половината албум на Кристина Агилера е мислил за скали и ноти или примерно Тимбо , DJ Premier (пак с Кристина Агилера).

Тука единственото нещо което правите е да говорите само какво ви пречи, а не какво ви помага.

 

 

ПС : Не за всеки хубав и читав музикален продукт е нужна китара !!!

ППС : Добре като си инвестирал токлова много пари, не смяташ ли че си жертва на лоша инвестиция (т.е вината е в теб), а ? Не ти ли е минавало един път през ум ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само рок сцената, успеха идва тогава, когато успяваш да придобиваш фенове на друга култура).
Не разбираш ли,че повечето музиканти виждат чалгата като АНТИ култура,а "феновете" и като примати (те и без това са цигани повечето) :rockon:

е то има и свестни мангали ,де

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....Не за всеки хубав и читав музикален продукт е нужна китара !!!

 

 

Съвсем правилно ! (каквото и да означава "хубав и читав музикален продукт ")

 

А в съвременните условия, за пръкването и съществуването на музикален проект/продукт често не са необходими и музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аналогичен въпрос, къде ви е културата в рока, къде избяга ?

Като "те" виждат чалга и АНТИ да спрат да свирят, не да се оплакват.

Супер ми е писнало от такива хора, които само реват и все някой им е виновен за нещо.

Приемете, че сте слаби музиканти и не правите "продукт", свирете си за кеф, плюйте всичко, което не разбирате и живота ще е хубав.

Редактирано от Pro-blem
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли има нещо по лошо от това да си неуспял музикант

Това да си успял музикант в Цигански оркестър например

 

E aко самия ти си циганин, сигурно е ок да си успял в цигански оркестър.

Манговците са доста прилични музиканти в рамките на техния си етно-стил по принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^,^а,вие да сте чували,че доста от западните звезди,на фона на които родните силиконови курвета с джипките изглеждат смешно (и като доходи), са минали през клиники за лечение от зависимости?

Pro-blem,теб не те знам какво свириш,ама пусни нещо в джем раздела - нали за свирене говорим,то и там се включваме няколко души за съжаление,ама май ти си говориш за Пари,пък други за Музика,е не се разбираме ..вадете си там софт-порно продукцията,на мен ми е достатъчно някои добри (професионални) музиканти да ми кажат,че си свиря добре в моя стил музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.