Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикалния бизнес и защо не ставаме ....


Recommended Posts

Как пък ние с нашите 8 милиона нямаме поне една такава група или певец, който да е на това ниво?. Отговорите са:

1. Можело и с поп, рок и хеви метъл,(Да, ама не и у нас и не сега, а преди 30-35г. когато имаше рок-бум из цяла Европа, особено в Унгария, Полша и Югославия! Изпуснахме момента и влака на историята.) Да, ама не, както обичаше да се изразява ефектно един политик от зората на демокрацията - всъщност истината е, че от 1992 година до тази година швейцарците, пък и ние от целия останал свят си имаше една супер успешна рок банда Gotthard. И защо ли ми е интересно след като Митко Воев беше казал, че рока е умрял (това изключително много ме дразни, а вероятно не само мен), тази група се роди точно в годината, когато той умря? Може би за да докаже точно обратното - че рока си е ЖИВ. Това, че сега вече има много, много други стилове в музиката, които имат почитатели, не означава, че няма рокаджии. Не случайно и до днес най-много хора на концерти събират рок-групите.

- ама ако има организация, структура, пари(ако, ама нема - факт) нема, ама защото ние не си я правим - достатъчно ясен ли съм?

 

- ...и да се работи в тази посока. ама не се работи, защото само си тракаме клавиатурите. А когато някой като мен се опита да работи - никой не му помага - всеки само коментира.

 

- И можело да не си американец или англичанин(да, можело, но не и българин, наште таланти са други). - и може и да си българин, обаче - ама трябва да си някъде на Запад - тука се чува поне за няколко човека, дето са по чужбината и са свирели с кого ли не - като първо име ми изниква Николо Коцев, ама не е само той - има още не един и двама, които са доказани музиканти по света, обаче ние научаваме от къде ли не, че те видиш ли били българи (Сещам се за пича който спечели Рок Онли това лято - Ричард Мантарлиев - четох че свирил с един куп знаменитости докато е живял в Германия и Австрия ако не се лъжа. Но знаеш ли, че като го търсих на разни места в мрежата много по-често името му беше написано като РИЧИ МАНТАРЛИЕ - което си звучи абсолютно френски).

- И не само Швеция е пример - и Германия, и Швейцария, че и други държави. (за тях съм съгласен и то частично, но мисълта ми е за нас, а рок-вълната в тези държави вече се трансформира в DJ, стрийт и други модерни вълни). - Добре е да си съгласен, при това напълно, защото може да погледнеш на доста от рок групите от тези държави колко концерта правят и какво посещение имат - има статистики. Да не говорим за какво става въпрос и в много от другите европейски държави

 

- :) Както виждаш прекалено много АКО-та има в твойте аргументи! - И както съм споменал, почти всички тези АКО-та зависят само от нас - музикантите. А даже парите не са толкова важно нещо - почти всички музиканти в БГ имат прилично обурудване. Просто има малко качествена продукция или и да я има, никой не знае за нея. Пример - нали сега Нуфри е направил една нова банда, покрай всичките си проекти - Бастардоломей - е ако не се бях поинтересувал, въобще нямаше да разбера какво е туй Бастардоломей. Случайно прочетох в мрежата, че ще подгряват на феста лятото. Потърсих им парчета във мрежата и бях очарован, въпреки че НЕ СЛУШАМ такава музика - малко са ми тежички.

 

 

2. Относно Нова Генерация - ако наистина са искали да ги слушат в Германия... Да е станало. (Попречи смъртта на Митко през 92г - R.I.P.) - Смъртта на Фреди Мъркюри не попречи на хората да продължават да го слушат, даже стана по-известен. Ако са искали, да са издали в Германия Нова Генерация - поне да ги слушат на запис - нали. Явно само са приказвали, че искат - демек потупване по рамото в зората на демокарцията

 

Явно само са приказвали, че искат. За мен са нещо толкова авангардно, че просто не мога да го вдена.(това не е за теб, наистина)... като резултат си направих извода, че ако те са нормални, то аз съм луд, или обратното.(е в такъв случай по твойте критерии и аз и тези от Дойче Веле и още 1000 техни почитатели(кой от нас пишещите тук има поне толкова?) сме луди, ама не съм за съжаление, щото щях да бъда нещо повече от сега!) - Ами що се отнася до Дойче Веле - нали се сещаш, че това бяха от така наречените подривни радио станции. Много ясно ще подкрепят всеки, който пее против комунизма - няма значение какво точно пее и дали може да пее въобще. Така че с Дойче Веле не ми се хвали

 

:lol:Да живеят лудите, те движат прогреса, а ние епигоните първо ги презираме, а после ги копираме! - Има нещо вярно, обаче има различни видове луди. Ако са весели луди, които искат да си правят купона е добре. Обаче да си депресиран луд, благодарение на който един куп деца са посегнали към дрогата, защото от така нареченото му ТВОРЧЕСТВО лъха на тотална безнадеждност? Как ще оцениш това, а? Аз съм позитивно и оптимистично настроен човек - винаги ще се боря. Никога няма да ми повлияе такова изкуство. На хлапетата с лабилна психика обаче как си мислиш, че ще им подейства? Знаеш ли колко хлапета, които познавам и които бяха надарени и интелигентни посегнаха към дрогата, слушаха Нова Генерация и вече дадоха фира? Аз лично познавам поне 5. И още няколко пъти по толкова, които още не са дали фира, но си се друсат и си слушат Нова Генерация. ЩЕ КАЖЕШ - МИ ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ПРАВИЛНО ПОСЛАНИЯТА. Е - БЛАГОДАРЯ ЗА ПОСЛАНИЯТА.

 

:godbless:

 

 

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЩЕ КАЖА - НЕ Е ВЯРНО ЧЕ НЕ СТАВАМЕ - ПРОСТО ТРЯБВА МНОГО РАБОТА И ТО В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. И ТЪРПЕНИЕ, И ПОСТОЯНСТВО. РЕЗУЛТАТ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 332
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тоест "залудо работи,залудо не стой" е и това е виждане.

Как пък ние с нашите 8 милиона нямаме поне една такава група или певец, който да е на това ниво?.
тия осем са преувеличени,като сметнеш 1/3 цигани,поне още толкова слушащи циганска музика,старци и деца,които въобще не слушат музика,средните полуидиоти бачкатори,които са в състояние да слушат по цял ден радиа като "енерджи",тоест нон стоп 3-4 дискажа от 90-те - е колко остана пазара на рок музиката?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мързи ме да пиша. Ще цитирам.

 

"Убий представата на човека за ценностите. Убий способността му да разпознава възвишеното или да го постига. Никой няма власт над велики хора. Ние не искаме никакви велики хора. Но няма да отричаме самото величие, а ще го унищожим отвътре. Великото е рядко, трудно, изключително.

 

Създай критерии, постижими за всички, до последния човек, за най-негодния, и ще пресечеш стремежите на всички, и на великите, и на нищожните. Ще пресечеш всякакъв стремеж към по-добро, към превъзходство, към съвършенство.

 

Присмей се на Роурк (в книгата: талантливият архитект) и обяви Питър Кийтинг (посредствен творец) за голям архитект. И вече си унищожил архитектурата...

 

Не си поставяй за цел да унищожиш всички храмове - ще уплашиш хората. Издигни в култ посредствеността и храмовете сами ще се изравнят със земята.Има и друг начин. Убивай със смях. Научи се да го използваш като унищожително средство. Превърни го в подигравка. Съвсем лесно е. Кажи им да се присмиват на всичко...

 

Ако унищожиш всичко свято в душата на човека, и самата му душа ще престане да е свята за него. Убий преклонението, за да убиеш героя в човека. Няма преклонение с кикот. Човекът ще се подчини и покорството му ще е безгранично. Ще се съгласява с всичко и няма да приема нищо твърде сериозно....Безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му... Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш", казва учителят Тухи.

Цялата статия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко късно се включвам в темата и се надявам да не повторя някого(тъйкато не съм чел всички 15 страници от темата). Напълно съм съгласен с Im2ortal. Има наистина много музиканти, а и не само, които твърдят, че правят изкуството само за себе си. Е аз питам има ли смисъл от изкуството тогава? Изкуство заради самото изкуство...това става като кулата от слонова кост на символистите, която рано или късно ще се разпадне на парчета. Вярно, не всеки иска да става "звезда" или да бъде известен, дори напоследък повечето хора предпочитат да бъдат "underground". Не знам защо, може би защото напоследък е модерно да казваш, че си ЪндЪр, или пък защо така няма да изглежда все едно са пробвали да пробият, не са ги харесали и са решили да правят музика за компанията си. Но не може да ми кажете, че не го правите за хората...Е като не го правите за тях, защо го публикувате в нета и защо свирите по концерти?? Да си свирим всички вкъщи и да си се радваме на творчеството...Музиката, а и изкуството като цяло, се прави за хората...ако искаш хората да те харесват, трябва да знаеш какво харесват те. Това не означава да правиш каквто не искаш, за да се харесаш, а да намериш хора, на които да предложиш това, което ти харесваш да правиш и те да го харесат също...

Така разсъждавам аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:whistle:Да живеят лудите, те движат прогреса, а ние епигоните първо ги презираме, а после ги копираме! - ...Обаче да си депресиран луд, благодарение на който един куп деца са посегнали към дрогата, защото от така нареченото му ТВОРЧЕСТВО лъха на тотална безнадеждност? Как ще оцениш това, а? Аз съм позитивно и оптимистично настроен човек - винаги ще се боря. Никога няма да ми повлияе такова изкуство(изкуството си е изкуство за да ни повлияе). На хлапетата с лабилна психика обаче как си мислиш, че ще им подейства? Знаеш ли колко хлапета, които познавам и които бяха надарени и интелигентни посегнаха към дрогата, слушаха Нова Генерация и вече дадоха фира? Аз лично познавам поне 5. И още няколко пъти по толкова, които още не са дали фира, но си се друсат и си слушат Нова Генерация. ЩЕ КАЖЕШ - МИ ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ПРАВИЛНО ПОСЛАНИЯТА. Е - БЛАГОДАРЯ ЗА ПОСЛАНИЯТА.

:greenball:

Това, което твърдиш е важно за мен! Аз вече 20г. се побърквам от кеф да си свиря парчета на Н.Г. и не се сдухвам самоубийствено(не д...ог...ира..м, не се пропивам ), а даже и неколцината човека около мен се кефят и не се сдухват, но ... не знам какво да ти кажа - това е просто - музика! :D

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ве, Одисее...

Ами прегледай се 'е приятелю. При ментален доктор става дума.

 

Аз и да се прегледам, ти от това едва ли ще спечелиш. В Финландия живеят 5 359 742 души и си имат и "Стратовариус", и Алекси Лайхо с неговите бодом-содомити. Слушат ги милиони маняци по света.

А ти къде си? :thumbs_up:

А ти, пък къде си и що си? С интерес изчетох(но вече - не и ще ги прескачам) твойте менторски препоръки и анализи и си мисля - дали си ерудиран и надут меломан или вече преуспял(в какво ли?) музикант(къде ли?) в инкогнито(с няколко акаунта тук), та така самоуверено ръсиш съвети? Не ми отговаряй, повече няма да те чета, дори и на ЛС! :D

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто има малко качествена продукция или и да я има, никой не знае за нея. Пример - нали сега Нуфри е направил една нова банда, покрай всичките си проекти - Бастардоломей - е ако не се бях поинтересувал, въобще нямаше да разбера какво е туй Бастардоломей. Случайно прочетох в мрежата, че ще подгряват на феста лятото. Потърсих им парчета във мрежата и бях очарован, въпреки че НЕ СЛУШАМ такава музика - малко са ми тежички. [/b]

Аз за тях имам това мнение, но да не ти пука от него, слушай си ги! Важното е: :thumbs_up:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с истерии, Лими. Нито имам няколко акаунта, което модераторите лесно могат да проверят, нито ще ти пиша ЛС.

 

Истината е, че много, много-много свирене и бачкане трябват, плюс акъл и идеи, за да пробиеш по света. Финландците някак си успяват, от българите...може би само оня, дето е написал опера за Нострадамус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с истерии, Лими. Нито имам няколко акаунта, което модераторите лесно могат да проверят, нито ще ти пиша ЛС.

 

Истината е, че много, много-много свирене и бачкане трябват, плюс акъл и идеи, за да пробиеш по света. Финландците някак си успяват, от българите...може би само оня, дето е написал опера за Нострадамус...

.... и той живее някъде дам около Финландия на някакъв остров! Явно тука нещо географията ни бърка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Статия. :hysterical:

"Сещам се за онзи човек, дето е оставил онези рисунки на животни в пещерата Ласко, и се чудя какво е очаквал.

Със сигурност не е очаквал да му донесат някой бут или да изкара някой лев..."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ставаме защото

1. 99% от всички стилове в бг музиката е зле изсвирено копие на нещо западно, включително дори Нова Генерация (харесвам ги въпреки това), (в оставащия 1% са Контрол, Милена и още 2-3 имена, типично самобитни за бг и харакатерни за конкретните хронологически етапи от българската действителност, т.е. имат своето време и място, извън контекста на което нямат перспектива)... Като тук не мога да се сдържа да не пусна това парче, олицетворяващо всичко което искам да кажа на тема копиране:

2. Защото си толерираме недоносените и недоклатените продукти с поощрявания мотивирани от "понеже е си е наше, българско", или "като за бг става" и т.н. оправдателни присъди. Има много примери за това в раздел Авторска Музика - на пуснати ужасни работи обикновено в стил хард енд хеви от тутанкамоново време, изсвирени покъртително, и отдолу задължителните "браво, много хубаво, не спирайте да правите хубава българска музика" коментари. Защо го правите? Ако наистина ви кефят тия песни, значи всичко е наред, темата се обезмисля. Същите тия са обикновено и радетелите на тезата че трябва да се пее на български, защото сме българи. Тях ги поздравявам специално с парчето на едни ПОЛЯЦИ:

Кога някоя от "бандите" които поощрявате в Авторска Музика ще достигне такова ниво на продукция (не коментирам стиловете)? Никога. А знаете ли защо? Защо по репетиционните има върволици от "групи", които със завидна упоритост си дават парите да свирят два пъти седмично и така от години, без да мърдат и на милиметър като развитие от първия ден, в който са хванали палки и китари... Защо става така?

3. В редките случаи когато се пръкне истински добра и оригинална група, медийното затъмнение и апетит единствено за жълти простотии у нас, се грижи тя никога да не види медиен свят. В България има (е имало) добри групи, но малко хора ги знаят. За сметка на това кой не знае за Графа, Миро, Мария Илиева, БТР, Сигнал и т.н. ...Едно и също, едно и също. А помните ли когато по бг телевизиите не въртяха НИЩО освен Ирина Флорин, Фанданго, Дони и Момчил и Стефан Вълдобрев? В период, когато покрай О!Шипка вреше и кипеше от нова музика, голяма част от която беше наистина интересна...

 

И сега конректно 2-3 отговора (не помня точно имената на хората, че много матриал се е изписал):

А. Някой беше споменал че в последните 10г нямало добри групи в бг - ами ето една

Б. В отговор на А, някой беше споменал проектите на Нуфри, айде нема нужда... Това че мислиш самоцелните му проекти за върха, вероятно се дължи на точка 3.

В. Мисля че всички трябва да прочетат статията от линка на RockoBG. Евала :surprise:

Редактирано от hed
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.