kalata23 Отговорено Април 19, 2010 Отговорено Април 19, 2010 (Редактирано) ми 80 кинта някъде с ДДС ама без доставката. Ама нещо не схващам калкулатора на Микрон 20: http://www.micron20.com/bg/orders/calculator-production Ако някой може да се справи, ще го помоля да изчисли. За тази схема размерите са 70х40 мм, колко ще струва обикновена платка, на която да са направени пистите и отгоре да пише, кой елемент да се сложи за 3 броя общо ? Редактирано Април 19, 2010 от kalata23 Цитирай
L.K. Отговорено Април 19, 2010 Отговорено Април 19, 2010 70х40мм за 10 броя едностранни калайдисани без други глезотии: Подготовка: 10.00 лв. Платки (10 x 2.97 лв.): 29.70 лв. Крайна цена без ДДС: 39.70 лв. Крайна цена с ДДС: 47.64 лв. Интегралчето като го гледам на пръв поглед не е по-добро от твоите. Даже си мисля, че ако това не вади 3 вата по-добре да не се захващаш. Същите усилия, ама ефектът е по-добър. Може да се преработи схемата с TDA 2003 - 9V, 4ohn, 3W. Ако се добави и един "марков" дисторшън - още по-добре. Базирам разсъжденията си на факта, че цената се качва от кутия, труд, оформление, платка, високоговорител, евентуално захранване, потенциометри и чак след това идват другите компоненти като интегрални схеми и пасивни компоненти. Цитирай
emilov_opel Отговорено Април 21, 2010 Автор Отговорено Април 21, 2010 мен ако питате ,( чича ви Емо ) ... - кликнете първо тук , и после продължете да четете ! Благодаря , виждам ви .... усилете волумето още малко ... Мерси ... Кала купи си готова платка поне 10-20 вата , която става и за 2 вата , но има и перспектива малко и я ползвай като база за всякакви опити . Струва няколко лв. ... Каква точно , има хора които са по- в час от мен и да ти препоръчат . Цитирай
L.K. Отговорено Април 21, 2010 Отговорено Април 21, 2010 Чичо Емо, ми той едно кубе да скове направо. Кала, как си с дърводелството? Цитирай
Necrophagist Отговорено Април 21, 2010 Отговорено Април 21, 2010 Ето платка на крайното стъпало от първия пост на автора,като имам време ще направя и на диста. Препоръчвам като се разпечатва да се увеличи малко Цитирай
kalata23 Отговорено Април 23, 2010 Отговорено Април 23, 2010 Като споменахте ТА2003, някой има ли идея този интеграл има ли си цокъл, защото е някак супер нестандартен... Цитирай
L.K. Отговорено Април 24, 2010 Отговорено Април 24, 2010 Напълно стандартен си е. Виж, ако беше топчест, може би щеше да имаш повече право Цитирай
kalata23 Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Е как, прилича на стол с 5 странно подредени крака Цитирай
tzolov Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Проблема с ТО220-5 корпуса е не толко съз зиг-заг крачетата а с дебелината им , няма начин да ги вкараш в стандартен цокъл ( преимерно едноредова рейка от която си отчупил по 2 и 3 пинчета) отделно при подобни схеми хич не е добра идея цокъла , ама ако толко искаш може да завинтиш чипа за радиатор и да запоиш изводите му на рейка със стъпка 2,54 която да боцнеш в гнездо, или пък да запоиш конектор за лентов кабел с отстранена капачка ( 8 или 10 пинов) директно към изводите на чипа - удобното тук е че контактите са направени да пробиват изолацията на лентов кабел и са на зиг-заг и това нещо го бодваш в конектор за платка ( това на което викат рейка , понеже много пъти го повторих ако не си го виждал представлява платсмасова пръчка с много пинчета по нея - като гребенче , същото от което се правят джъмперите по ПЦ-тата). За Тда2003 говориш , но много по удобни по отношение на цокъла ( не за бодене а като разположение на краката) са разните японкси ЛА,ТА,ХА-та итн . всичко в един ред две дупки за радиатор , удобно опроводяване на платка ( еднослойна) защото имаш достъп до краката и от двете страни. Цитирай
L.K. Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Предлагам да си спестиш драмите покрай ползване на цокъл за крайно стъпало. Не че няма да работи, но ще е източник на последващи проблеми. За някое маломощно чипче по предусилвателя или ефекта - може. Цитирай
kalata23 Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Проблемът е, че на унивесална платка интегралът не влиза лесно, трябва да му кривя крачетата за да може що-годе да го напъхам в дупчиците. Пък иначе пак трябва да поръчвам печатна платка.... Относно усилвателя 0.8 W на Емил, мисля да го сложа към смоки ампа като преусилвател. Ще гълта повечко ток, ама и ще свири повече Цитирай
kalata23 Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Между другото тука ми хрумна една идея с TEA2025B (stereo chip) да използвам бридж схема и еместо да ползвам 2 говорителя да взема 1, на който да вържа 2-та канала. пише, според дата шийта при 12 волта и 4 ома говорител трябва да извадя приблизително 3 вата мощност. Цитирай
emilov_opel Отговорено Април 26, 2010 Автор Отговорено Април 26, 2010 Ти Кала като останеш без контрол , и почваш да мислиш ква беля(курвалархава ) да направиш . Не става да слагаш крайно стъпало за усилвател , а вторият пост , въпреки че съм максимално учил , не мога разбра идеята с тия говорители . Някакъв говорлар/бум /барут - пиниз. (Тоест - ше изгориш говорителя. ) Цитирай
L.K. Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 Кала, вземи определи приоритетите - какво точно ти трябва, с какво разполагаш, какво си готов да купиш/направиш допълнително. Цитирай
kalata23 Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Едната ми идея беше, да получа усилвател от 2 стъпала вързани последователно. В случая усилвателя на емил и смоки ампа с цел да получа по-голяма мощност, т.е да вадя по-силен звук. За говорители не говоря, не съм казал какъв говорител ще ползвам, стига да разбера каква мощност ще получа ще избера и говорител, ако трябва ще го купя. Втората ми идея е, понеже ориналният усилвател на колоните Genius, от които ползвам само кутията (усилвателят е малко разпарчетосан и изобщо не става за работа), да ползвам същият интеграл като на схемата на колоните, но понеже е стерео усилвател, да вържа твата усилвателя в бридж схема, т.е да имам по-голямо усилване, за сметка на звука, който ще излиза през 1 говорител вместо 2. В даташийта на самият интеграл - TEA2025B е посочена схемата със всичките елементи и ми остава само да си взема резисторите и кондензаторите. Въпросът ми е "С коя от двете идеи ще получа по-силен звук и какви са плюсовете и минусите на двата варианта?" ПП: Това за говорителя, където съм писал става дума пак за характеристиките на TEA2025B в бридж схема." Цитирай
Recommended Posts