Skrewdriver Публикувано Януари 30, 2010 Публикувано Януари 30, 2010 Някой знае ли,как се почистват чинели от окисляването ? Цитирай
krisku Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 Разгледай тук: http://www.musicworld.bg/bg/c_163/Cymbal_Accessories.html, предполагам някой от препаратите ще свърши работа, но не мога да кажа кой - имат си описание, би трябвало да пише за какво са. Цитирай
Skrewdriver Отговорено Януари 30, 2010 Автор Отговорено Януари 30, 2010 Аз пробвах с вода и обезмаслител ''Меглио'' и се изчистиха но не всичката мизерия май става с паста,като препарата ''Циф'' или паста за зъби,ще пробвам с паста Цитирай
vihro Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 На въпроса ти има един отговор и той е-ТЪРСАЧКА! Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 (Редактирано) ето и тук във форума има малко дискусии по въпроса - ЦЪК! Редактирано Януари 30, 2010 от Packo Packomirov Цитирай
visorski Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Пуцинг или паста за чинели. Лично аз съм по-доволен от пастата: Цитирай
just_drummer Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Аз ползвам един продукт на "Мейнл". Доволен съм, НО знам, че има и по-добри препарати. Въпрос към горния комент : С пастата само бляск ли се придава? В смисал има ли някакво друго качество (да речем запазване , дълготряйност) или като цяло всеки продукт е само за "гланца" . Съжалявам за глупавия въпрос . Цитирай
visorski Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Ми аз използвам пастата посочена на картинката от около година, това което се получва(поне при мен) възвръща се блясъка и придобиват много свеж вид, изчиства петна от палки особено като свиря с черни, лошото обаче е, че ми се изтри надписа на китаеца Друг въпрос е на колко време трябва да се чистят. Цитирай
just_drummer Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Еххх ... кофти. И аз бих се разтроил ако ми се изтрие надписа . А иначе аз ги чистя преди концерт. Това да речем е един път месечно. Цитирай
visorski Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 А иначе аз ги чистя преди концерт. Това да речем е един път месечно. +1 Цитирай
admin_rko Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Аз мойте ги чистя с WD-40 има го почти на всяка бензиностанция (малкия флакон е 3,50 мился),води се масло за отстраняване на ражда ,но се справя перфектно и с окисляването на чинелите. Цитирай
necrony Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 ^ +1 и аз ги чистя с WD-40 перфектно и евтино! Цитирай
бобчо Отговорено Юли 7, 2013 Отговорено Юли 7, 2013 Здравейте!Никога не съм бил фен на чистенето на чинели,но вече старите Аматки ми станаха кафяви и се реших да ги лъсна!Е да ама не пробвах ЦИФ,ВД-40,Обезмаслител медикс,дори кетчуп и почти никакъв ефект!Взех си дънлоп65,ама и с него не ми се получава особено добре.Та въпроса ми е насочен към тези които са ползвали последния препарат,има ли някакъв специфичен начин на работа с него,защото мажеш и търкаш явно не върши работа!Предварително благодаря!Поздрави!!! Цитирай
BLj Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 Моите ги почиствам с лимонена киселина + ''Циф", с минимално търкане стават като нови, но после хубаво ги изплаквам с вода за да отмие киселината и подсушавам. Върху старите ми чинели ефекта е поразителен, ама ако бяха за 1000 евро чинели не знам да ли е добра идея.Друг е въпроса с какво могат да се третират след това да си стоят чисти по-дълго, без да се загуби нещо от звука . Цитирай
Recommended Posts