Flaw Публикувано Април 9, 2008 Публикувано Април 9, 2008 имам няколко чинела които са доста мръсни и се опитвах да ги почистя със парцалче напръскано с парфюм, но не се почистиха както трябва.. бихте ли ми казали със какво да ги почистя така, че да светнат ? Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Попитай търсачката на форума, това сме го дискутирали на дълго. Цитирай
RockoBG Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 a древния пиниз за лъскане на жълти ст'инки - сода + оцет, дали ше им е.е мамата. Ей така от любопитство. Иначе за месинг и др. видове патина работи със сигурност Цитирай
eL_NinYo Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Продават се пасти спец. за чистене на чинели.Не са и скъпи. Цитирай
kukls Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 пуцинг .... аз това използвам , въпреки че не съм си чистил чинелите от година и нещо Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Наш'то барабанистче беше почистил и лъснал чинелите с цимент, без да се мокри, само на сухо...и със здраво триене с парцала... Цитирай
vihro Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Ако са стари чинелите може с Медикс,а за нови просто трябва да се внимава-Медикса върху памучен парцал и се оставя по-малко време от написаното на опаковката. Цитирай
joto Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 имам няколко чинела които са доста мръсни и се опитвах да ги почистя със парцалче напръскано с парфюм, но не се почистиха както трябва.. бихте ли ми казали със какво да ги почистя така, че да светнат ? http://www.musiciansfriend.com/navigation/...N=100001+304828 Най-добре си купи че да има на кой да се сърдиш после, че е кофти сам да се прецакаш. А това го има в Райзинга : http://www.musiciansfriend.com/product/Dun...-Kit?sku=425272 Цитирай
pantommind Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 А това го има в Райзинга Тоя Дънлоп е ебати дървото,а тва с "цимента" направо ме разби.... Цитирай
kukls Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 (Редактирано) с цимента верно помага... преди 7-8 години някой ме беше светнал за тоя номер и го провах на първите си чинели някакви пайст 404 или 402 вече не помня каква серия, обаче свърши работа, лошото е че месец след тази интервенция отново потъмняха. Редактирано Април 10, 2008 от kukls Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Почистването на чинелите ставало и с шлайф паста за автомобили...:-) ...а с цимента: може все пак да се намокри парцала, поръсва се на цвят с цимент и после триене :-) Цитирай
AbLaZe Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 (Редактирано) И аз отдавна се чудех с какво да почистя мойте.Не ми се ходеше чак до софия или враца само за една паста,и с циф ги лъснах,ама този за гладки повърхности,защото внимавах да не ги издраскам.Отиваш до магазина,купуваш си циф за 2 лв.,слагаш върху чинелите,но го оставяш леко да поизсъхне и яко жулене с памучен плат. Редактирано Април 11, 2008 от AbLaZe Цитирай
7thString Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Метал се чисти с някаква слаба киселина- примерно оцет или лимонова киселина. След това старателно се изплаква с вода, и най-важното- се подсушава добре, за да не се окислява метала. Понеже не съм привърженик на "тайната секретна магическа формула на фирмата Х", четейки съдържанието на няколко такива продукта- вътре просто има някаква кисела съставка и още няколко незначителни мазила. Някои по-скъпи съдържат и някакъв род емулсия, която трябва да защитава метала, но тези емулсии ги има по-добри и по-евтини в автомагазините. Лично аз не препоръчвам полирането с полирпаста за кола, тъй като директно яде от метала малко или много. Освен това не забравяйте, че в/у ламарината на колата има боя, която всъщност се полира, а тук става въпрос за метал. Цитирай
Recommended Posts