Jump to content
Българският форум за музиканти

krisku

Members
  • Мнения

    70
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно krisku

  • Рожден ден 03/08/1993

Previous Fields

  • Инструмент
    drums, acoustic guitar

Contact Methods

  • AIM
    vitozev
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Свищов
  • Interests
    Програмиране, барабани, китара, хубава музика и много други...

krisku's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Мераци за група имаш ли още :D

  2. Здравейте, имам под ръка тази красавица, но за жалост й липсват три ключа - някой може ли да ми каже къде могат да се намерят? Дори да са нови.. Имам едни ключове от Орфей, но за жалсот не пасват.
  3. Здравейте, става въпрос за този смесителен пулт - интересува ме дали има активен reverb-ефект, тъй като пише, че има ефект, но дали не става въпрос само за външен ефект? Защото имам една такава прелест, която със външен ефект работи без проблем, но иначе не.. това, което ме накара да се замисля, че около платката за реверба има една извадена интегрална схема.. Благодаря предварително!
  4. Здрасти, преди всичко искам да благодаря за отговорите - аз не съм китаристът, но и на мен ми мина през ума по едно време за седлата. А китарата, настройваме я - звучи както трябва, стандартна настройка: EADGBE, обаче ако се хване някой акорд звучи с половин тон надолу някъде. Обаче съм забелязал, че проблема не е при всички акорди, май втора и/или трета струна го правят този проблем, но не съм сигурен.
  5. Здравейте, в репетиционната свирим с една доста стара ел. китара - Орфей Зебра, която има един доста интересен проблем - при настройка, от едно място звучи както трябва - от друго не, някой може ли да ме светне къде може да е проблема? Ключове? Неправилно поставени струни (т.е. бързо разстройващи се)? И това, което ме притеснява най-много е грифът - някаква вероятност пробелма да е в него, има ли?
  6. Ще съм благодарен, ако някой ми прати нотите на следните песни на адрес: Abba - mamma mia November Rain - Guns'n roses Phil Collins - another day in paradise Queen - somebody to love U2 - with or without you Bill Withers - Ain't no sunshine
  7. Надявам се това да ти даде отговор на голяма част от въпросите. Също така хубаво би било да си вземеш един учебник по електротехника и градивни елементи, за да научиш малко повече за основните концепции в бранша, както и що е това: резистор, транзистор, кондензатор, диод, светодиод. Google isn't bad word, do you know? :-)
  8. Здравейте, един приятел китарист иска когато се съберат вкъщи (това е и причината да се търси т.нар. "решение за маса") и вдигнат малко градусите, като хване китарата, тя да може да се чува между гласовете на приятели, има доста добра стерео уредба, но иска безжично решение. Мисълта ми е дали съществува нещо готово като FM-трансмитер за електро-акустична китара, става въпрос за съвсем нищожо разстояние от около максимум 5 метра. В крайна сметка ще се изработи, в края на това видео има схема, която с малко донастройка мисля ще ми свърши работа.
  9. Мерси! Ах, кофти! Вероятно всички парчета, записани със камерата са орязани до 4KHz... пфу, значи почти няма шанс да се направи нещо за да се извади един що-годе нормален звук? Ще съм благодарен, ако ми препоръчате някоя книга (на английски дори, няма проблем) да се образовам малко по тази тема, знам че ще отнеме много време и труд, но наистина си струва.
  10. Благодаря, свалих друг софтуер за видя за какво иде реч - SoundForge, изключително много ми допадна програмата, единственото кофти нещо е, че е платена. В крайна сметка - поиграх си със нея, и си мисля, че постигнах едно стабилно качество (което всъщност е много лошо) върху което мога да градя, пробвах да повдигна средните честоти за да изпъкват гласовете на вокалите - изпъкват, но заедно със барабаните и става една - никаква, има ли някакъв ефект който може поне малко да даде яснота на вокалната линия и евентуално на ритъм секцията, защото се обажда много кофти, както се чува на записа.
  11. Здравейте, ще започна с малко история, може все пак на някой да му е интересно и да разбере защо толкова много искам да обработя тези записи... ---- Искам да събера една колекция на баща ми, за които част от музикантите тук може да са чували - орк. Марга Аурея, с. Ореш, Свищовско. Свирят от около 30 години, имат доста изяви, но за жалост така и не са се хванали да запишат това, което са свирили - кавъри на какви ли не песни, много солиден репертоар имат. Всичко, което е останало от тях (някои от музикантите вече са покойници, лека им пръст) е на видео и аудио касети. Искам тези останали записи да приведа в нормален за слушане вид, записите са със лошо качество, както може би се сещате - знам, че това не е лесна работа, също така знам, че един тон-режисьор би взел доста добри пари за да свърши тази работа, но идеята ми е да запазя нещо от това славно минало - нито ще получа пари за това, нито нищо. Достатъчно ми е да видя как хората, от старото поколение се радват, слушайки тези записи.. Може би някои от вас се питат, защо след като толкова време се занимават с музика не се съберат и не запишат някое парче.. отговорът всъщност е прост - гръбнакът на оркестъра почина преди година, част от музикантите не се намират във България дори, все още има сглобен оркестър - но музикантите не са тези, които са били в разцвета на силите им, както се казва. --- Имам около 20 завършени парчета, извадени от 3 видеокасети, но качеството не е от най-приличното за слушане. Знам, че обработката на подобни файлове изисква солидно количество знания, затова не моля да го направите заради мен - просто да ми дадете насоки, какъв е най-подходящия софтуер, който да използвам за целта, какви ефекти да използвам за подобряването на качеството на подобен вид записи. Като начало изтеглих Аudacity, като за свободен софтуер ми направи доста добро впечатление, единствения недостатък, който забелязах е липсата на real-time еквалайзер, позволяващ ми докато слушам песента да правя разни настройки. За да не бъда голословен, ще приложа запис на една песен, повечето парчета са със сходно качество, ще съм наистина благодарен, ако някой ми даде базови насоки, евентуално материали за четене. http://dox.bg/files/dw?a=a52c18eee6
  12. Благодарско! За щастие вече сме в един приятел, респективно друга стая, която е в пъти по-малка, звукът е супер (според моите разбирания поне), но има друг проблем. Стаята в която се намираме е точно над кухнята и при някое по-силно парче може със сигурност ще раздразним рано или късно домакинята. Някой има ли идея какво да сложа под барабаните, може би някаква дървена подложка, поне да намали малко шумът от барабаните, за стените няма проблем - изолирани са доста добре, само подът (предполагам) ще е проблемен.
  13. Благодарско! Днес наредих пластмасови столове около стените, учудващо за мен се подобри леко акустиката, а като са отворени прозорците - още малко, но пак е много зле звука. Всъщност подведох ви - стаичката е с дължина около 8м и широка 4 - 4.5м, не повече. Също интересен въпрос е, къде е най-добре да са разположени барабаните, ако имаме следната схема: , където: - с червена двойна линия са обозначени стените със прозорци - зеленото е вратата - барабаните са разположени в ъгъла, показан със синьо Интересно ми е дали, ако ги размърдам из стаята (примерно в центъра, в някой друг ъгъл) ще мога да им се порадвам на звука, че въобще не ми харесва този звук сегашния и не знам колко още ще го изтърпя.
  14. Здравейте, имам за репетиционна една стая, сравнително голяма - на дължина около 15м, а широчина: 6-7м. Проблемът е, че в стаята има едно отвратително ехо, което не позволява на ударните да звучат въобще, както разбирате такава голяма стая е трудно да се облепи със каквато и да е вата или нещо подобно напълно, можете ли да ми предложите сравнително евтино решение за подобряване на акустиката в такава голяма стая, защото е адски дразнещо да не може да си чуеш инструмента от отвратителното ехо. Също така стаята е напълно празна - предполагам, ако внесем разни неща (има ли специфичен начин за разположението им, просто някакви мебели - маси, столове) със сигурност ще зачезне ехото, но не може напълно. Предложете ми някакво low-price решение, мисля, че може да изнамерим матраци, биха ли ни помогнали по някакъв начин те?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.