degoor Публикувано Януари 21, 2010 Share Публикувано Януари 21, 2010 Здравейте! От скоро се опитвам да свиря на Casio CTK-720, което основно ползвам като MIDI клавиатура. Та за тази чудесия си търся VST плагин за пиано и/или орган. Идеята е звученето да се добрижава максимално до качеството на акустичния оригинал. В момента ползвам Safwan Matni VST General Accoustic Piano Открих още една версия, който е намира тук Ще се радвам, ако можете да ми предложите и други добри варианти. На личен можете да ми пратите наименования/линкове и за комерсиални версии (включително като част от по-големи пакети софтуер), защото, ако ми харесат, ще си ги купя Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 За орган (електрически, демек Hammond) - NativeInstruments B4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 Virtual Grand Piano Art Vista - аз съм със това пиано и ми харесва. Много реално звучи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 Пиана не повече от 500 мб 1.Musicrow/Piano Trilogy 2.4Front Truepianos 3.Acoustica Pianissimo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Януари 23, 2010 Share Отговорено Януари 23, 2010 За орган - Native Instruments B4, LinPlug daOrgan. За пиано - TruePianos, но не ми звучи достатъчно автентично. Друг вариант е Pianoteq, но това се отнася и за него, като и не ми харесва особено атаката му, а в по-сложна хармония понякога не звучи добре. Потърси и PMI Bosendorfer 290. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
degoor Отговорено Януари 25, 2010 Автор Share Отговорено Януари 25, 2010 Много благодаря за всички предложения! Пропуснах да напиша, че компютърчето ми е доста старичко и трудно ще подкара плагин по-голям от едно CD (700 MB). Така че, на този етап мисля да се ориентирам към нещо мъничко и евтино: За момента изглежда, че съотношението цена-качество е в полза на Musicrow/Piano Trilogy, но ми се ще тествам още малко. Цената, на която се предлага Musicrow/Piano Trilogy, изглежда приемлива за един начинаещ като мен, особено на фона на повечето пакети, които се предлагат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Февруари 11, 2010 Share Отговорено Февруари 11, 2010 Native Instruments - Virtual Piano. Май беше няколко гигабайта, но определено си заслужава. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundhouse Отговорено Февруари 26, 2010 Share Отговорено Февруари 26, 2010 Те всички си заслужават, но човека му е бавна машинката. Докато със семплите няма да има проблем, пък и звучат! Имах едно пиано на Steinwey, обаче не помня от къде ми попадна. Страхотно пиано! И много леко.Проблема е ако задържиш за по-дълго тона, вече мисля, че там имаше някакъв проблем. Но мисля, че е точно това към което се стреми колегата. Ако се сетя как се казваше диска със семпли ще пиша пак. Беше във AKAI формат Щом е така семпли ще ти свършат по добра работа за пианото. Потърси семпли на пиано на AKAI и си свали някой семплер плейър като Kontakt или каквотo ти харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Февруари 26, 2010 Share Отговорено Февруари 26, 2010 Едно дребно уточнение - Native Instruments Virtual Piano си е точно семплирано пиано, та не виждам особена разлика между него и семплите на Акаи , освен, че Акайските са семплирани с един динамичен слой и поради това са "по-леки". А Контакт-а не си спомням вече, дали директно свиреше Акайски дискове или трябваше да се мине през конвертор на формата(който пък не винаги предава коректно всички настройки на инструмента). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts