Jump to content
Българският форум за музиканти

Раздел за албуми?


раздел "Авторски албуми"  

29 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Знам, че има раздел "Авторска музика", раздел "Какво, къде, кога" (в който обикновено се обявяват нови албуми), но тези дни възникна въпрос не е ли по-добре да има отделен раздел, единствено и само за авторски албуми?

В раздел "Авторска музика" темата би потъланала бързо, а в раздел "Какво, къде, кога" би следвало албумът да се обяви в "темата за предстоящи концертни участия на бандата", което малко размива нещата и човек като види няколко пъти, че вътре се пише за новия албум, накрая може и да спре да я отваря и така да изпусне да разбере за предстоящ, появил се концерт...

 

От трета страна, издаването на албум е доста рядко явление, а и на малко хора се случва и когато тази информация е събрана на едно място за всички, би било доста удобно и за музикантите, и за феновете, и т.н. (особено за продуцент, търсещ групи :hysterical:) :D

 

...разни такива разсъждения?

 

 

П.П.:

Не мисля, че ще има много теми в този раздел, но ми струва, че ще е един от най-посещаваните :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че е важно да се прави всичко възможно да се популяризира българската музика, така че съм ЗА. Едва ли би следвало да има някакъв проблем от страна на модераторите, а и наистина тъй като рядко се издават нови албуми, разделът няма да е натъпкан с 5381 теми...

Редактирано от CursedSoul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А няма ли да бъде доста по-удобно да бъде пинната една тема само за албуми в раздел "Авторска музика", като модераторите следят в нея да няма нищо друго освен представянето на албума от авторите(+ линк към темата за коментарите към албума) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Или темата да е затворена, и ако някой иска да обяви албумът си драсва едно ЛС на някой модератор с информацията+обложка+къде може да се чуе/купи и така. Тъй хептен няма да има нищо друго в темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това ми звучи като по-примамливо, макар че така се орязва възможността да бъде коментирана творбата.

П.С. То тия коментари не е много ясно за какво аджеба ще са, все пак сме форум за музиканти, а не за музикални критици :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Никой не орязва възможността за коментиране на творбата - аз точно затова писах - пуска се и друга тема (която си е само за коментарите към албума), а в пиннатата тема се слага просто ЛИНК темата с коментарите. Така, който не се интересува от коментарите - не ги чете..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ По този начин няма ли модераторите да имат двойно повече работа (две теми...)?!

 

Не разбирам и идеята с обявяването в заключена тема - нали смисълът на форума е да се обсъждат нещата?

 

Не разбирам и пасивността на четците (имам предвид броят прочитания на темата и броят на гласувалите - все пак, нали би трябвало да сме "музиканти, творци, артисти"?!), но бих си позволил да дам съвет, мнение и препоръки - представете си, че имате авторска музика и все пак успеете да я издадете (... ... ... ... !) :thumbs_up: и к'во?

 

Извинявам се за наглостта, която ще си позволя, но гласувалите против, са ми ясни - обкръжен съм от такива - непрекъснато и по цял ден, и навсякъде, и по всякакви начини - нищо не правиш и съответно защо някой друг трябва да прави нещо (малко пресилено звучи, дори доста, но се получава "страх ме е някой да не изяде хлябът, дето не е мой" - не, че тук има някакъв "хляб"!)?

 

Дано не бъда разбран погрешно и написаното не се възприеме като агресия от моя страна - мир, любов и успехи на всички, но нека избралите пасивния начин на живот да се научат да не пречат на дейците (басни да разказвам ли - слънце, луна - затъмнение, каца с мед - капки-катрани, работи...), а само на себе си - вашият избор не е мой!

 

:cheers2:

 

:-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се включа след дълго мълчание :-(

Лично аз подкрепям идеята за такъв раздел и ще обясня защо. Всички знаем колко малко качествена и авторска музика има в България. Говоря за стиловете, които харесват на повечето от нас тук. В този змисъл не разбирам защо трябва да се търсят други алтернативи(не че това би попречило, разбира се) за популяризиране на "продукта", а това да не се прави именно тук, във форума на музикантите. Все пак именно музикантите биха били и най-добрите критици на определена творба. Защото имат идея как се създава музиката, през какви етапи минава едно произведение и т.н. докато най-накрая се появи самата песен. Това би трябвало да е един вид коректив и за самите творци.

Другата идея, която ми идва е, че това е именно ФОРУМ, а форумите са именно за обасъждане!

Бих казал, че ще е смешно да имаме раздели за продаване на маратонки, коли, фотоапарати, а да няма раздел, и то музикален, за албумите на нашите колеги. Как ви се струва?

При това албуми не се появяват всеки ден на белия свят. Хората, които ги създават са вложили много труд учейки инструмента си, свирейки денонощно, плащали са на учители, за инструменти, с голям труд са събрали бандите си, плащали са репетиционни и студийно време, правили са компромиси с личния си живот и т.н..., списъка е дълъг, и всичко това в името на музиката! Какво лошо има след толкова препятствия да могат да покажат продукта на всички тези усилия и лишения, за да бъде забелязан той от другите хора?!?!

Май се поувлякох, но ми схванахте идеята....

Пак да кажа, ще бъде СМЕШНО в музикален форум да няма раздел за албуми на наши колеги!

Нали все пак като гледам всички за това се борят - да правят собствена и качествена музика, а тази музика да стигне до хората и да намери своята аудитория, малка или голяма. Всичко това би донесло морално удовлетворение на твореца, дори да знае, че само 5 човека го харесват, но са му истински фенове!

Айде пак се разпалих :thumbs_up:

 

С нетърпение чакам раздела да види бял свят и колкото по-скоро толкова по-добре за всички нас!

Живи и здрави :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ По този начин няма ли модераторите да имат двойно повече работа (две теми...)?!

Лично за мене, като "потребител" на точно тази ваша "авторска музика", е много по-удобно да имам на разположение нещо като "каталог", за да не се затормозявам да преглеждам всяка тема. Първо, че не разполагам с информацията коя група какъв стил свири, второ - не се интересувам от групи и изпълнители свирещи джаз, например. Трето - не мисля, че модераторите ще имат кой-знае колко работа - ако излизаха по 5 албума на ден - ясно, ама то и веднъж в месеца да излезе нещо пак си е събитие... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено заключена тема само с обявени албуми не е оферта според мен. Друго си е да видиш тема с име на група, име на албум и евентуално някаква стилова насоченост и вътре съответно коментари по записа, смесване, мастър, кой какво, защо и как...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами то идеята е именно да има и двете - една пинната тема каталог с линкове към отделните теми за албумите. най-прегледно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се мисли много практично - ако има раздел, "пиннатата" тема за какво е?

 

Леко натоварващ ми се струва този начин, а при отделен раздел за албуми и отделна тема за всеки албум всичко би било доста по-чисто и ясно, отколкото при отделна тема с линкове, сочещи хаотично из "Авторска музика" (и какво, и как би се писало там, ангажирането на модератори с постване на поредното мнение, оформянето му - виждам "не-свободи" и дъра-бъра)...

 

Както забелязваме напоследък, откакто се сляха темите в раздел "Какво, къде, кога", в който до момента се обявяваха албумите (т.е. - обща тема за албуми и участия), колегите започнаха да ползват раздел "Авторска музика" - т.е. определено има объркване и смут къде точно да се пусне новината ;)

 

Може би, повечето от вас не знаят за времената когато нямаше интернет, дори и дискове (CD-та) и тогава за нови албуми (а и не само) се разбираше от приятели или разни случайни начини, обикаляха се магазини, купуваха се касети (или когато ги нямаше, намираш 10-и презапис през 20 човека, презаписваш си и ти и си най-щастливият)!

 

Не искам да звуча напрежително, но в момента имам чувството, че на хората, искащи отделна тема, дори да им се донесе каталог до входната врата с предлаганите нови албуми, пак биха се напрегнали и затруднили :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.