Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със соло барабанче


Recommended Posts

Наскоро си купих един сет втора ръка доста изгодно. Не бях забелязал, че соло барабанчето е криво докато не се наложи да му сменя кожите... Както се вижда на тази снимка кожата леко се е набръчкала на едно място, защото не може да прилегне правилно. Уж е изпъната както трябва ама на това място просто каквото и да правя няма как да се изглади. Отдолу резонансната кожа е по същия начин и се виждат няколкото милиметра разлика между обръча и корпуса, където не съвпадат... Та мисълта ми е ще се повреди ли по някакъв начин кожата и ще издържи ли докато си свиря?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъц приятелю! няма да издържи! ти това не го ли виде като взимаше барабаните :thumbs_up: ? безмислено е да прилагаш каквито и да било опити да го правиш! по добре сбери някой лев и виж във форума има сносни барабанчета за добри пари. и вече набюдавай какво взимаш! кофти е да се набуташ! гледам че си от Пловдив може да ти помогна за вземането на добро барабанче ако нещо може да пишеш на скайп има ми го в профила!

Редактирано от NeonGod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами странното е че предишната кожа си седеше нормално изпъната без тая гадна гънка... Ще се пробвам да го настроя наново, може пък при затягането да съм го хванал грешно. Ако ли пак стане същото явно ще се наложи да си купувам ново. :х

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм имал проблем с крив корпус на метално барабанче.За съжаление няма как да се оправи.Но не знам дали при теб проблема е същия.Най-добре махни кожите и правилно измери диаметъра на барабанчето по носещия ръб като мериш през 2-3см. Ако има сериозни разлики, то това ти е проблема,ако ли не, значи не натягаш правилно кожите.По принцип на всеки добър корпус трябва да има разлика 1-2мм. между него и обръча на кожата!Тя трябва да има контакт с дървото само в зоната на носещия ръб и никъде другаде!

В случаи извън това правило говорим за изметнати или раздути корпуси каквито обикновено са на старите Амати,Тактон и т.н. Разбира се това не важи за всички стари барабани,което е правено качествено и остарява по този начин.

Успех и си вземи някое здраво барабанче.Дори металните Амати с правилен корпус,сменени кожи,пружини и смазана машинка за натягането им,изкарва доста приличен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, махнах я бойната кожа и я сложих наново, този път по-старателно и с малко повече натягане и гънката се махна. Обаче тази отдолу на резонансната кожа не ще! :no:

Впрочем да, барабаните са Тактон и са доста старички... Туй соло барабанче имаше доста повърхностна ръжда и се наложи да търкам бая и не можах да я махна всичката. Поне го лъснах хубавко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бащата на един приятел има познати от София и от там ги взех. Засега проблем е само соло барабанчето, останалия сет си е в доволно състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледай DVD-то на Bob Gatzen, в което не само показва как се настройват, но и има специална секция за трабълшутинг на барабани - криви обръчи, шелове и т.н. Виж и само тази част дали я няма качена в ТвойтаТуба. :happy:

BTW, не е най-доброто ДВД за настройване, но не е и лошо. Повече ми хареса това на Ръс Милър. И разбира се задължително изчети Библията за настройване! Успех! :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа като гледам доста ръждичка е останала, особено около кл'човете... а и марката "Тактон" не се слави с особена прецизност на изработката, което пък за соло барабанчетата е изключително важно.

За ръждата мога да ти преоиръчам да пробваш повечето препарати за почистване на алпака съдове и мивки - действат безотказно, аз използвам "Meglio", има и много други подобни.

За проблема с кривините за съжаление не виждам решение, освен да си купиш хубаво барабанче. Ако наистина е крив самият барабан няма шанс кожата да му прилепне нормално, което значи че:

1) Доста бързо ще се износи и скъса кожата

2) Настройката е ограничена до единствената позиция, в която кожите са хубаво опънати, т.е. друга настройка е невъзможна.

И тъй като е метално, единственото приложение за което се сещам е да прецениш от коя страна е по-право, да му сложиш кожа само от нея и да го използваш за тимбал :greenangel:

 

P.S. Тъкмо пускам една обява в раздела за продажби за старото ми барабанче, което мисля че ще ти свърши работа, но тъй като темата е друга тук ако проявяваш интерес пиши едно лс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, има една стара поговорка:

Ако има сипи, ако няма донеси....

Според снимката, която си качил, се вижда, че не си равномерно опънал batter - чето. Опитай отново и отново.......... ако наистина не се получава и без друго това барабанче изглежда не сериозно.

Айде пък дано да почерпиш за ново. Поздрави и за много години на всички зарибени дръм мозъци във форума.

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм това не е от барабанчето неси настроил кожата както трябва, кожата се опъва на кръст по посока на часовниковата стрелка.Ти си я опъвал симетрично и затова са се получили тия бръчки!

 

Пробвай на ново!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кожата се опъва на кръст по посока на часовниковата стрелка

А какво става, като е обратно на часовниковата стрелка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.