Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички!Решил съм да взимам дигитално пиано, но още не знам какво!Четох доста теми със същото съдържание и останах с впечатлението, че Casio би ми свършил работа.В тази връзка се поразрових и видях препоръки за Casio Privia Px-730 и Casio CDP 200R.Но като всяко електронно пиано, четох и за някои недостатъци. Може ли да ме упътите кое би било по-подходящо зе мен на този етап (свиряя на пиано от няколко месеца) в интервала 1000-1100-1200 лева.Ако имате други препоръки относно други пиана и други марки, моля споделете.

П.С. Кое би било по-подходящо за класическа музика, защото ми харесва много и натам съм се ориентирал.Благодаря предварително на всички отзовали се!

Отговорено

скромното ми мнение е, че касио няма да ти свърши работа

просто звука му е зле.

на първо време може би да но със сигурност не е вдъхновяващ инструмент

лошата новина е че за тези 1200 лева може би нямаш особен избор

пробвал съм доста пиана и за мен най добрия избор /съпоставен -качество цена/

roland fp-7 посъветва ме съофорумник чието мнение не съжалявам че послушах

цената му обаче в thoman миналата година беше 1500 евро

успех дано намериш нещо настаро което си заслужава

Отговорено

Новите Касио имат много добри клавиатури, но в звука не са нещо кой знае какво. Ако имаш сравнително добър компютър (Intel Pentium IV, 1-2GB RAM, 7200rpm хард-диск) с прилична звукова карта, можеш да си пуснеш готини софтуерни пиана (Synthogy Ivory, Steinberg The Grand и т.н), които като звук ще издухат почти всяко от хардуерните пиана, така че това ти е вариантът, но пък е играчка.

Отговорено

Мисля,че YAMAHA Clavinova от по-ниския клас ще ти свърши чудесна работа!Има пълна по обем клавиатура (88 тежки клавиши),доста добри пиано-семпли,което е собено важно,щом иде реч за класическо свирене.Има много модели,съответно и различни цени.Но мисля,че може да се намери нещо подходящо за парите,с които разполагаш.

Успех в начинанието!

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с Casio Privia в момента. Общо взето - всички пиана, които правят на последък, звучат прилично (поне основните им бленди).

Това пиано е:

- 88 клавиша

- пианистична (тежка) клавиатура

- най-евтиното в този клас, за цената си звука му е убиец

- страшно леко (10 кила - удобно за пренасяне), но и достатъчно здраво в същото време

- MIDI / Stereo Output (Headphones) / Sustain Pedal

- колонки (на майтап, стават за монитори на живо :) )

- 200 звука / метроном (който го интересува - има ритми, става за "Хитър Петър" или там както го наричат ;) )

- клавиатурата се дели на две / два звука могат да звучат едновременно

- прилична полифония (за мен е повече от достатъчна)

Аз го взех като домашен, лек, преносим вариант, на който да мога да свиря и класика.

Вече летях с това пиано - въпреки, че беше със стикер "чупливо", пак не попречи да го хвърлят от 2 метра... :-(

Като го взех от летището, 1/2 клавиатура беше извадена! (Аз си се оплаках от "ДЕЛТА"!) Както и да е.

Имах гиг същата вечер - хванах отверка и си оправих всичките клавиши. В момента е като ново.

Щом аз, дето нищо не разбирам от поправки (чак толкова) си го оправих, значи е и лесно за оправяне и може спокойно да летиш с него (в каргото) ! :unsure:

Аз не съжалявам за покупката. С модул (или лаптоп - аз го ползУвам с Мотиф и съм много шТаслиф :D ) можеш да го ползваш и като миди-клавиатура, с последните крясъци на изобразителното изкуство! :)

Като съотношение цена/качество, мисля че все още е най-добрият вариант на пазара.

Редактирано от Ивелин
Отговорено

По мое мнение за 1000лв. сносно дигитално пиано няма да си намериш. Но мога да ти предложа следното: купуваш си една стабилна MIDI клавиатура с хамър-механика като например M-Audio Keystation Pro 88(ще ти излезе към 750лв.), попрочиташ малко из нета как се ползва с компютър, намираш си подходящ софтуер(от тези, които спомена CyberGene) и готово! Не забравяй, обаче, че почти винаги е по-добре да се учиш на акустично пиано, па макар и руско!

Отговорено (Редактирано)
Не забравяй, обаче, че почти винаги е по-добре да се учиш на акустично пиано, па макар и руско!

Това, в днешно време, вече е под въпрос - въпреки, че от психологическа гледна точка съм съгласен.

Вярно е, че хубав роял си е хубав роял, обаче средната класа не може да си го позволи не само заради цената, а и къде ще го сложиш в апартамент?

Освен това се чува по-силно (комшиите!), влагата му оказва влияние и се разстройва. Както е и при руската салата, всъщност.

За разлика от една качествена клавинова, с която можеш да свириш и през нощта, дори и с кисели комшии през деня, доста по-лека е от пиано - лесно се мести, акордьорите остават без работа и имаш избор от звуци (ей така, в случай, че ти писне едно и също пиано)! А и можеш да си променяш темперамента с едно копче, за по-натурална класика или барок, например! :)

Редактирано от Ивелин
Отговорено

Съгласен! Обаче една Клавинова почва от 2500лв., хеле пък качествените бият към 5-6 хилядарки, че и нагоре... Аз ако имам толкова парички, рязко си купувам един Петрофф, ако и да изисква много повече грижи. За всичко останало - има компютри, има МИДИ-клавиатури. И все пак е строго индивидуално - въпрос на вкус е. :)

Отговорено (Редактирано)

Здравейте.Благодаря на всички за мненията.Наясно съм че скъпите дигитални пиана са по-добри, но просто от финансова гледна точка, не мога да си го позволя.От друга съм съгласен, че трябва да се свири на акустично пиано.Аз затова ходя на уроци и там свиря на акустично.Но искам и в нас да се упражнявам ( пианото мога да не го взимам веднага, зависи ).CyberGene компютъра не ми е пентиум, но имам няккави ъпгрейди.Ще копирам от пропъртиес : Processor 4450e 2.30 GHz, 3,25 GB of RAM, а звуковата ми карта мисля, че ще позволи твоята препоръка за софтуерните пиана ( въпреки че и идея си нямам как и къде да ги намеря, но това ще го разреша в хода на събитията).Звуковата ми карта е m audio delta 1010lt и мисля че е прилична.Ивелин и аз наистина четох, че casio privia би ми било подходящо.Ако може някои модел точен да ме посъветваш, ще съм ти благодарен.

П.С.Благодаря на всички за мненията.Относно Клавинова - просто нямам толкова пари и все пак такива пиана са си лукс.Благодаря още веднъж и довиждане.

Редактирано от Atheos
Отговорено (Редактирано)

Това, което си харесах аз, е PX-310.

41SJ63R7P6L._SL500_AA280_.jpg

Можеш да го сложиш примерно на ето такъв стенд:

318T9KGZLXL._SL500_AA280_.jpg

Ето му го и кейса:

PriviaCase.jpg

С 3 години гаранция и безплатна поправка в магазина, от който го купих, всичко това ми излезе $700.

Редактирано от Ивелин
Отговорено

С тоя компютър абсолютно никакви грижи няма да имаш да пуснеш софтуерните пиана. А как се намират, ми има два начина: 1. Купуваш си ги легално 2. Сваляш ги нелегално :hooray:

Отговорено

Здравейте отново! :) Ивелин мога ли да те попитам откъде взе това Casio, защото цената на долара не е голяма и това ми влиза в разходите, а и ми остават пари, за мене си. :greenangel: CyberGene идеята ти е прекрасна и ти благодаря и на теб за съвета.Значи ще взимам Px-310.Трябва да поразгледам и за софтуерни пиана, които се продават легално и малко инструкции със специално предназначение тип "австралопитек" :P .Благодаря ви за помощта и лека вечер :)

Отговорено

Купих го в Ню Йорк.

Туко-що видях в сайта на магазина едно друго пиано, което е на цена $299. Нямам никаква идея как свири, но тази цена........

http://www.samash.com/p/DPB500%2088%20Key%...Piano_-49953971

Отговорено

А дали цената на Px-310 е почти навсякъде грубо казано "уеднаквена".Че аз мисля от америка да го взимам.Имам роднини в Чикаго и не ми е проблем да изпратя парите, а те да ми изпратят Casio-то.А относно Бенджамини-то <_< де'а знам.Не ми се рискува :hysterical: От Casio на този етап получих похвали.Като за мене останах с трайното впечатление, че ще върши добра полза.Живот и здраве нататъка ( като спечеля от тотото :greenball: ) ще мисля за друго.Bye