Atheos Публикувано Януари 3, 2010 Публикувано Януари 3, 2010 Здравейте на всички!Решил съм да взимам дигитално пиано, но още не знам какво!Четох доста теми със същото съдържание и останах с впечатлението, че Casio би ми свършил работа.В тази връзка се поразрових и видях препоръки за Casio Privia Px-730 и Casio CDP 200R.Но като всяко електронно пиано, четох и за някои недостатъци. Може ли да ме упътите кое би било по-подходящо зе мен на този етап (свиряя на пиано от няколко месеца) в интервала 1000-1100-1200 лева.Ако имате други препоръки относно други пиана и други марки, моля споделете. П.С. Кое би било по-подходящо за класическа музика, защото ми харесва много и натам съм се ориентирал.Благодаря предварително на всички отзовали се! Цитирай
bras72 Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 скромното ми мнение е, че касио няма да ти свърши работа просто звука му е зле. на първо време може би да но със сигурност не е вдъхновяващ инструмент лошата новина е че за тези 1200 лева може би нямаш особен избор пробвал съм доста пиана и за мен най добрия избор /съпоставен -качество цена/ roland fp-7 посъветва ме съофорумник чието мнение не съжалявам че послушах цената му обаче в thoman миналата година беше 1500 евро успех дано намериш нещо настаро което си заслужава Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Новите Касио имат много добри клавиатури, но в звука не са нещо кой знае какво. Ако имаш сравнително добър компютър (Intel Pentium IV, 1-2GB RAM, 7200rpm хард-диск) с прилична звукова карта, можеш да си пуснеш готини софтуерни пиана (Synthogy Ivory, Steinberg The Grand и т.н), които като звук ще издухат почти всяко от хардуерните пиана, така че това ти е вариантът, но пък е играчка. Цитирай
yassen-te Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Мисля,че YAMAHA Clavinova от по-ниския клас ще ти свърши чудесна работа!Има пълна по обем клавиатура (88 тежки клавиши),доста добри пиано-семпли,което е собено важно,щом иде реч за класическо свирене.Има много модели,съответно и различни цени.Но мисля,че може да се намери нещо подходящо за парите,с които разполагаш. Успех в начинанието! Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 (Редактирано) Аз съм с Casio Privia в момента. Общо взето - всички пиана, които правят на последък, звучат прилично (поне основните им бленди). Това пиано е: - 88 клавиша - пианистична (тежка) клавиатура - най-евтиното в този клас, за цената си звука му е убиец - страшно леко (10 кила - удобно за пренасяне), но и достатъчно здраво в същото време - MIDI / Stereo Output (Headphones) / Sustain Pedal - колонки (на майтап, стават за монитори на живо ) - 200 звука / метроном (който го интересува - има ритми, става за "Хитър Петър" или там както го наричат ) - клавиатурата се дели на две / два звука могат да звучат едновременно - прилична полифония (за мен е повече от достатъчна) Аз го взех като домашен, лек, преносим вариант, на който да мога да свиря и класика. Вече летях с това пиано - въпреки, че беше със стикер "чупливо", пак не попречи да го хвърлят от 2 метра... Като го взех от летището, 1/2 клавиатура беше извадена! (Аз си се оплаках от "ДЕЛТА"!) Както и да е. Имах гиг същата вечер - хванах отверка и си оправих всичките клавиши. В момента е като ново. Щом аз, дето нищо не разбирам от поправки (чак толкова) си го оправих, значи е и лесно за оправяне и може спокойно да летиш с него (в каргото) ! Аз не съжалявам за покупката. С модул (или лаптоп - аз го ползУвам с Мотиф и съм много шТаслиф ) можеш да го ползваш и като миди-клавиатура, с последните крясъци на изобразителното изкуство! Като съотношение цена/качество, мисля че все още е най-добрият вариант на пазара. Редактирано Януари 3, 2010 от Ивелин Цитирай
Sandman Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 По мое мнение за 1000лв. сносно дигитално пиано няма да си намериш. Но мога да ти предложа следното: купуваш си една стабилна MIDI клавиатура с хамър-механика като например M-Audio Keystation Pro 88(ще ти излезе към 750лв.), попрочиташ малко из нета как се ползва с компютър, намираш си подходящ софтуер(от тези, които спомена CyberGene) и готово! Не забравяй, обаче, че почти винаги е по-добре да се учиш на акустично пиано, па макар и руско! Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 (Редактирано) Не забравяй, обаче, че почти винаги е по-добре да се учиш на акустично пиано, па макар и руско! Това, в днешно време, вече е под въпрос - въпреки, че от психологическа гледна точка съм съгласен. Вярно е, че хубав роял си е хубав роял, обаче средната класа не може да си го позволи не само заради цената, а и къде ще го сложиш в апартамент? Освен това се чува по-силно (комшиите!), влагата му оказва влияние и се разстройва. Както е и при руската салата, всъщност. За разлика от една качествена клавинова, с която можеш да свириш и през нощта, дори и с кисели комшии през деня, доста по-лека е от пиано - лесно се мести, акордьорите остават без работа и имаш избор от звуци (ей така, в случай, че ти писне едно и също пиано)! А и можеш да си променяш темперамента с едно копче, за по-натурална класика или барок, например! Редактирано Януари 3, 2010 от Ивелин Цитирай
Sandman Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Съгласен! Обаче една Клавинова почва от 2500лв., хеле пък качествените бият към 5-6 хилядарки, че и нагоре... Аз ако имам толкова парички, рязко си купувам един Петрофф, ако и да изисква много повече грижи. За всичко останало - има компютри, има МИДИ-клавиатури. И все пак е строго индивидуално - въпрос на вкус е. Цитирай
Atheos Отговорено Януари 4, 2010 Автор Отговорено Януари 4, 2010 (Редактирано) Здравейте.Благодаря на всички за мненията.Наясно съм че скъпите дигитални пиана са по-добри, но просто от финансова гледна точка, не мога да си го позволя.От друга съм съгласен, че трябва да се свири на акустично пиано.Аз затова ходя на уроци и там свиря на акустично.Но искам и в нас да се упражнявам ( пианото мога да не го взимам веднага, зависи ).CyberGene компютъра не ми е пентиум, но имам няккави ъпгрейди.Ще копирам от пропъртиес : Processor 4450e 2.30 GHz, 3,25 GB of RAM, а звуковата ми карта мисля, че ще позволи твоята препоръка за софтуерните пиана ( въпреки че и идея си нямам как и къде да ги намеря, но това ще го разреша в хода на събитията).Звуковата ми карта е m audio delta 1010lt и мисля че е прилична.Ивелин и аз наистина четох, че casio privia би ми било подходящо.Ако може някои модел точен да ме посъветваш, ще съм ти благодарен. П.С.Благодаря на всички за мненията.Относно Клавинова - просто нямам толкова пари и все пак такива пиана са си лукс.Благодаря още веднъж и довиждане. Редактирано Януари 4, 2010 от Atheos Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 (Редактирано) Това, което си харесах аз, е PX-310. Можеш да го сложиш примерно на ето такъв стенд: Ето му го и кейса: С 3 години гаранция и безплатна поправка в магазина, от който го купих, всичко това ми излезе $700. Редактирано Януари 4, 2010 от Ивелин Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 С тоя компютър абсолютно никакви грижи няма да имаш да пуснеш софтуерните пиана. А как се намират, ми има два начина: 1. Купуваш си ги легално 2. Сваляш ги нелегално Цитирай
Atheos Отговорено Януари 4, 2010 Автор Отговорено Януари 4, 2010 Здравейте отново! Ивелин мога ли да те попитам откъде взе това Casio, защото цената на долара не е голяма и това ми влиза в разходите, а и ми остават пари, за мене си. CyberGene идеята ти е прекрасна и ти благодаря и на теб за съвета.Значи ще взимам Px-310.Трябва да поразгледам и за софтуерни пиана, които се продават легално и малко инструкции със специално предназначение тип "австралопитек" .Благодаря ви за помощта и лека вечер Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 Купих го в Ню Йорк. Туко-що видях в сайта на магазина едно друго пиано, което е на цена $299. Нямам никаква идея как свири, но тази цена........ http://www.samash.com/p/DPB500%2088%20Key%...Piano_-49953971 Цитирай
Atheos Отговорено Януари 4, 2010 Автор Отговорено Януари 4, 2010 А дали цената на Px-310 е почти навсякъде грубо казано "уеднаквена".Че аз мисля от америка да го взимам.Имам роднини в Чикаго и не ми е проблем да изпратя парите, а те да ми изпратят Casio-то.А относно Бенджамини-то де'а знам.Не ми се рискува От Casio на този етап получих похвали.Като за мене останах с трайното впечатление, че ще върши добра полза.Живот и здраве нататъка ( като спечеля от тотото ) ще мисля за друго.Bye Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 Да, цените са горе-долу еднакви във всички щати. Цитирай
Recommended Posts