dandilov Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Точно на тоя принцип по времето на социализма във всяко предприятие имаше така наречената "Взаимо-спомагателна каса" (ВС-каса). Внасяш от всяка заплата например по 10лв. и когато ти се наложи теглиш до 120лв. наведнъж. Имаш право на едно теглене през годината на 120лв или 2 пъти по 60лв. и т. н. Ако не си теглил през годината нищо, накрая на годината ти връщат парите и през следващата почва всичко отначало. Абе един вид безлихвен кредит. Но в случая залогът ти е заплатата. Погасяваш си вноските като касиерката ти ги удържа от всяка заплата. Няма мърдане! А в тук описаният случай финансите няма как да бъдат обезпечени и е твърде вероятно да възникнат злоупотреби... Моето мнение е: идеята е добра, но неприложима при тези условия.
Eralian Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Мисля,че мащабите на желанията трябва да се посмалят малко . А Hillbilly е прав,верно има много изгодни,специално по неговите думи проверих,ама вече какво искаш си е въпрос на вкус. Едно е да се съберат към 500-600 лева,друго е като станат четирицифрени сумите(пък и съответният желаещ все с малко поне ще се включи ). Иначе идеята е добра,но според мен ако се желае инструмент от 1500 лева ми се струва малко нахалничко да се искат цели 1400 от съфорумци Всякаква помощ,независимо колко малка,би помогнала много на желаещия.Мисля,че трябва да е като да ти се подпре здраво рамо,а не баш подарък. Поздравявам те за идеята!
dushkov Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) Значи,ще се опитам да обясна в няколко изречения принципа на начинанието:Не става въпрос за никакви подаръци, просто се събират определен брой хора( да речем 12), уговарят се за крайна сума която ще се събира(примерно 12оолв).Сумата се разпределя, и всеки участник внася по 100лв всеки месец.За да е всичко изрядно се разиграва нещо като томбола, всеки си тегли номера за редоследа на получаването на парите...Желателно е участващите да са над 18 и да имат постояни доходи...Това е...Някой ще каже "кво ме топли мен ако съм на дванаесто място"..., да така е ,ама имаш шанс да си и на първо място, освен това играта е за хора с меки сърца, не за сметкаджии и лихвари...За подробности може да ми пишете на ЛС. Аиде, още един път ЧНГ и много творчески успехи! Брато, ама това дето го предлагаш си е чиста пирамида! Първия, втория, третия ще са най-на далавера, щото ще са дали максимум 300лв. а пък ще получат нещо което струва 1200. И каква е гаранцията че тези тримата ще продължат да си внасят вноските в следващите месеци? Никаква! Редактирано Януари 1, 2010 от dushkov
Rezachka Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) Подкрепям мнението на Eralian Даже мисля, че трябва да си събираме ние за каквото искаме и примерно вече като сме събрали по-голямата част да помолим за помощ... и примерно ако се съберат повече хора, всеки да отдели по-малка сума, не 100 ( примера на rockozaurus ) щото .. едва ли не цял месец ше се бачка за това.. Редактирано Януари 1, 2010 от Rezachka
the pick Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) Според мен може да стане, ама трябва да се знае какъв човек е на среща, да ли може да му се вярва на 100%...Затова е добре да го прави една група хора които са и без това приятели и се познават добре, иначе.... Редактирано Януари 1, 2010 от the pick
EAmechaniX Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 много добър Gibson Les Paul studio под 1500 лв,аз лично не виждам тая китара с какво е по-зле от скъпите модели,освен че няма кантове по тялото и грифа Не вярвам, че наистина го мислиш това, пиенето ти е дошло в повече...и мръвите. Тес кантове мноу скъпи бе - 3500лв!
Rezachka Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 много добър Gibson Les Paul studio под 1500 лв,аз лично не виждам тая китара с какво е по-зле от скъпите модели,освен че няма кантове по тялото и грифа Не вярвам, че наистина го мислиш това, пиенето ти е дошло в повече...и мръвите. Тес кантове мноу скъпи бе - 3500лв! Те поне златни да бяха..
Dball Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Ако бяхме 1000+ човека,всеки по 1 лев да даде...
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) много добър Gibson Les Paul studio под 1500 лв,аз лично не виждам тая китара с какво е по-зле от скъпите модели,освен че няма кантове по тялото и грифа Не вярвам, че наистина го мислиш това, пиенето ти е дошло в повече...и мръвите. Тес кантове мноу скъпи бе - 3500лв! Ми ,не го мисля бе,фен,веднъж минах през Фактор (СФ) със моето Студио 97 (1300 лв с доставката от и-бей) и щото се познаваме с продавачите го ръгнахме в един лампов Рандал -ми тая китара изби рибата,в смисъл че Не звучи по-зле от традишънъл модел-масивен саунд,състейн и характерния "туанг",хем със струни Дадарио менте и сток адаптерите. Някак митове и легенди не са точно така,Стратокастър са водят боклуци през си-би-ес периода от познавачите,пък моя страт (75) има състейн поне 8 секунди,Евтим го засича веднъж,не е задължително модел на дадена фирма да е къстъм,за да звучи добре.. А ,пиенето винаги ми е малко по празниците И по темата-повечето имаме манталитета "Дайте да дадем" и се ослушват в другите..комунизЪма като система е доказано негоден и е съсипал поколения българи ,обучавайки ги на "аре да идват почивните дни,та да поработим малко" и "кво моем да откраднем от работата" - леност и безхаберие,съчетано със завист и простотия. Редактирано Януари 1, 2010 от Hillbilly
kolio_k Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) И преди съм писал, студиото се различава от Стандард не по плътност или състейн, а по прозрачност на звука, тоест Студио имат ( не всички предполагам, може би въпрос на късмет, но моите бяха) повече среди в саунда, което се отразява на сериозно при свиренето на акорди с драйв, а разбира се и на други работи, но там е най забележимо. Също Туанга на 4та и 5та е по изразен при Стандард. Според Гибсън, а и според мен, това се дължи на по добре подбраните дървета Колкото до Традишънъл, върху тях нямам преки наблюдения, в смисъл , барал съм един-два пъти, но без база за сравнение. А то , така или иначе всички ЛПта имат много саунд и реално сравнение може да се направи само при директно свирене и на двете. Колкото до адаптерите на Студио серията, 490 и 498 са супер готини , по нищо не отстъпват на Бърстбъкър Про или ПАФ ( от новите ) и са сток за ЛП Сюприм. п.п. Два от моите Стандарти ( включително и настоящия ) както и двете Студия които имах са от 90те. Приключих със Студио Серията, когато се убедих при пряко сравнение в къщи в разликите. Моето мнение с две думи е Студио са прекрасно звучащи китари, които си струват парите от всякъде. Стандард са по добри, може би са малко надценени, ама няма как, за Къстъм имам доста спорадични наблюдения ( никога не съм имал такава ), но съм сигурен, че са върха. п.п2 Колкото до Фендер от 70те, това са най добре звучащите Фендери Стратокастери, които съм пробвал ( даже имах един преди време) и който казва , че нямат саунд, не е много на ясно, според мен п.п. 3 .....Сори за офа, идеята на темата наистина малко прилича на пирамида, не бих се включил Редактирано Януари 1, 2010 от kolio_k
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 ^ тоест Студио имат ( не всички предполагам, може би въпрос на късмет, но моите бяха) повече среди в саундаЕ,това е,както писах- въпрос на вкус,аз винаги усилвам средите (да се чувам най-яко ),може би затова ми "ляга" толкова Студиото
rockozaurus Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 Дам...осъзнах че идеята наистина е неосъществима по този начин, което автоматично е прави глупава...Работата загрубя, нямам никакво намерение да възкръсвам пирамидите или нещо подобно...Ще се опитам да организирам нещата в кръга на приятели, и ще ви уведомя по нататък за резултатите...Моля админа да заключи темата, защото се обезмисли по нататъчното и съществуване.Мерси.
kolio_k Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 ^тоест Студио имат ( не всички предполагам, може би въпрос на късмет, но моите бяха) повече среди в саундаЕ,това е,както писах- въпрос на вкус,аз винаги усилвам средите (да се чувам най-яко ),може би затова ми "ляга" толкова Студиото Да, ако това те кефи, Студио са жесток избор. Средите са много хубаво нещо в блуса
dandilov Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) rockozaurus, един момент моля! Идеята е осъществима при строго определени условия! Например, организират се 10 човека, наема се един от администраторите на форума да събере личните данни на 10-тимата, да сключи нотариално заверен договор със следните условия: 1. Всеки се задължава да внася всеки месец по 100лв. вноска за период от една календарна година. 2. Тегли се жребии, кой в кой месец ще тегли сумата от 1200лв. 3. Наетият администратор следи за редовното внасяне на месечните вноски от всички 10 човека и при пропуск от някой да му търси съдебна отговорност. По този начин всеки месец ще се събират по 1200лв. и някой от 10-тимата ще си купува китара. Последният в списъка ще може да си я позволи точно за Коледа! Това е смисълът на тази така наречена "Взаимо-спомагателна каса", с ясни условия и правила за точно определено време. Тази система е работила доста години и няма нужда да откриваме топлата вода сега!!! Всичко е въпрос на организация и законов ред! Ако е необходимо да се събира по-голяма сума, то вариантите са два: или да се съберат 50 човека, вноската 100лв. и периода да стане 5 години, или да се съберат 10 човека и месечната вноска от всеки да е 500лв. П.П. rockozaurus, не закривай темата и се опитай да ангажираш съвестни хора във форума за тази цел. Успех! Редактирано Януари 1, 2010 от dandilov
AngusYoung Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Аз съм за тази идея!При наличие на добра организация това ще работи в наша полза идеално!Надявам се да се намерят хора които да се нагърбят със задачата.
Recommended Posts