Steppenwolf Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 Добре темпериран строй и равномерно темпериран строй са две различни неща. Но по прицнип се шири дезинформацията, че са едно и също нещо, за което допринася и учебникът на П. Хаджиев. Иначе, какво, как и що - четете тук. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 На мен ми звучи доста чисто. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 (Редактирано) Това, което четох за ТТ е, че праговете на стандартните китари са изчислени математически (и сложени) спрямо "иделната" струна, която съществува само теоретично. Не се били взети на лице фактори, като дължината, тежестта и опъна на струната. И аз като Стив Вай мисля, че това е много гот...а и лично аз не се кефя на симетриката, от както пръстите са ми различни по големина! п.п. Поздрав с тази интересна китарка китарка Редактирано Декември 31, 2009 от Ивелин Цитирай
vandenplas Отговорено Май 11, 2021 Отговорено Май 11, 2021 Преди време щях да пиша за същата тема ,но се отказах и започнах да изследвам всякакви възможни положения за интониране на китарата и след доста време се оказа че такова интониране може да се направи на прави прагове, просто всичко зависи от височината на струните и интонацията откъм бриджа и дъгата на грифа от тръс рода. Лошото е че има само едно единствено положение в което китарата е абсолютно вярна по всичките прагчета и нацелването е почти невъзможно поради несъвършенството на инструмента човека и т. н. по важното според мене е нуждата от евъртюн бридж. Та смисъла от тези криви прагчета е почти никакъв и в най скоро време ще се разбере че е безсмислено, просто темата е много деликатна и затова все още се смята че това е решение на проблема. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 22, 2021 Отговорено Юли 22, 2021 Мисля, че това е малко cork sniffing. То в наши дни хората не могат да свирят и ползват аутотюн за гласовете си. Кой ще се заслуша да чуе, че някой тон бяга с някоя десета... Добре сетнат инструмент няма сериозни проблеми с интонацията и вярността по грифа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 23, 2021 Отговорено Юли 23, 2021 Dave Weiner (фенът, който свири с Вай) също има една такава и каза, че е наложително всички в групата да са с такава, ако ще има някой да използва подобна. Инак звучало зле/фалшиво ако се "омешат". П.П. Да не ти се налага да правиш рефрет на такова нещо... 2 Цитирай
Recommended Posts