fire_garden Публикувано Декември 28, 2009 Публикувано Декември 28, 2009 Правя си едни експерименти и имам нужда от странични, непредубедени уши. Та трябва ми мнение за китарите в общия микс. Умишлено не пускам темата в раздела за китарни семпли, защото ме интересува как възпреимате звука на китарата в група, а не просто сам по себе си. Иначе като цяло баланса и смесването на останалите инструменти не са перфектени, но не е и това целта в случая Как възприемате китарите като звук и какво впечатление правят? Това ме интересува. Това не е парче, а просто проба, с която си сверявам часовника за различни техники на запис Даже по-скоро въпросът е не толкова как е в микса като ниво, положение в 3D картината и тн, а като звук. Абе споделете впечатление. Нека не ви накланям СЕМПЪЛЧЕ Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 На мен ми звучат добре като звук.Като микс-няма ревърби-китарите са "отблизо".Ако поразделиш честотно ритъм китарите от солото за да изпъкват всички,добре,иначе като звук китарите както казах са ок-лампов звук и тн,а бе зависи какво търсиш все пак. Цитирай
Бицев Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 (Редактирано) Доста субективен случай, като игнорираме честотните корекции, закъсненията и панорамното разполагане - останалото си е просто въпрос на вкус. Помага това, че мнозина в тази публика имат близък вкус Звукът на ритъм-китарата за моя вкус е перфектен (и за конкретната партия, и избрания маниер на свирене). Не бих го пипал честотно, само пространствено. Звук-трепач отсЕкъде. На солото, пак по мой личен вкус, бих дал една идея повечко 'захапка'. (Не кривоч, а само честотен 'байт'). Или каквото му е нужно, за да е още по-'мачо' на фона на вече доста мъжкия ритъм. Но това са само дребни нюанси и, повтарям, субективни неща. Иначе звукът си е страхотен - за тези партии и стил. Редактирано Декември 28, 2009 от Бицев Цитирай
fire_garden Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) Китарите не са записвани с усилвател и микрофон, а съм ползвал софтуерен симулатор на кабинет+микрофон на WAVES. Иначе драйва е от хардуерен китарен преамп и е аналогов Та затова и ме интересува дали китарата звучи като китара. Аз лично се дразня от разни дефекти в звука й, въпреки че звучи интересно, които я издават като "неусилвателна", но понеже свиря и съм правил записа и обработката, това ме прави тройно по-предубеден много ясно Пък и като слушам китара, записана по класичската (каквото и да значи класическа) схема усилвател+микрофон, някак си това ме топли и дори да не е перфектна си викам "ама е истинска, лампова!" Признавам си предубеден съм . Но нали в крайна сметка важното е звука да е хубав и да си върши работата - да предизвиква удоволствие! Какво значение симулиран, записван с микрофони или там каквото и да е, като има толкова хубави китарни звуци правени с какви ли не софтуерни симулатори, а има и един куп зле звучащи и зле записани китарни усилватели! Както и да е - отплеснах се в лирика и лична драма Иначе на "симулатора" леко му помогнах допълнително с един два плъгина, пак на WAVES - малко тяга около 150Hz, характерна за реалните кабинети и съм подрязал излишните високи, които в реалната схема на запис на практика отсъстват, и издават повечето от софтуерните симулатори, а нали в крайна сметка именно тази реална схема се симулира. Просто аз като знам, че звука не е минал през въздух и не е хванат с микрофон и така едно от вътре ме чопли Редактирано Декември 29, 2009 от fire_garden Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Бре,наистина ми звучи много лампово,браво за майсторлъка при настройките.нареждаш се до Налбантов Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 ^ Нарежда се и до Kolio_k.. Той също е пич и прави готини китарни тракове Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) Не целя да критикувам, точно обратното и много се надявам поста ми да не бъде разбран така ;-) Саунда е много приятен, чух го почти веднага след като го постна. Но в интерес на истината , никак не ми прилича на лампов амп записван с микрон ( или поне не ми заприлича на това, което обикновено се получава при мен), което разбира не се нищо не означава. Не съм мислил, че става въпрос за плъгин ( аз така или иначе не им разбирам), по скоро реших, че е записвано с преамп в пулта(саунд картата) и след това са сложени умерено количество софт обработки. п.п. Ха, сега видях че съм чел поста ти през пръсти и всъщност си написал, че саунда е от преамп, а не от плъгин. Сори за излишните ми обяснения Редактирано Декември 29, 2009 от kolio_k Цитирай
fire_garden Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 Не целя да критикувам, точно обратното и много се надявам поста ми да не бъде разбран така ;-) ... Човек - грам притеснения нямам да критикуваш колкото си искаш. В интерес на истината на мен никак не ми звучи като от лампов амп. Просто ми е интересно как се възприема, защото това е част от поредица експерименти, които си правя за собствена забава и собствен "научен опит". Аз ако не искам да ме критикуват няма да пиша във форума. И нали това е цела - да получа непредубедена обратна връзка Цитирай
ultramega Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 С риск да прозвуча глупаво, но на мен пък ритъм китарите не ми звучат като китари... Все едно чувам бленда на клавириста на Дийп Пърпъл от ранните им неща . Цитирай
fire_garden Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) С риск да прозвуча глупаво, но на мен пък ритъм китарите не ми звучат като китари...Все едно чувам бленда на клавириста на Дийп Пърпъл от ранните им неща . Изобщо не е глупаво - точно това съм търсил - ем да е китара хем не съвсем!. Е, не бленадата на Жон Лорд търсех , но се стремях да направя звук, който да е китара, но да звучи по-странно. Е - в стремежа си за "уникалност" човек често и се олива - затова и търся мнение Редактирано Декември 29, 2009 от fire_garden Цитирай
Slav Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 ^^Е айде де, звукът на Джон Лорд не е чак толкова лесен за постигане. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Малко Офф, ама като споменахте Джон Лорд, ама изобщо не е лесен... с тва B4 на Native Instrument много трудно постигам някъква близка бленда... Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 30, 2009 Отговорено Декември 30, 2009 На мен пък ритъм китарката си ми прилича точно ала Стийв Морз в последните неща на Пърпъл. А солото си е 1:1 Сатриани като звук от албума 95-та година, сещате се. Цитирай
Recommended Posts