Steppenwolf Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 BaMnupa, подвеждащи постове дотук, както обикновено. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 (Редактирано) Да, сгреших. За да разбере някой какво съм казал, моля вземете си midi-трак с кое да е произведение на Бах или Рахманинов и подредете всички тонове (миди-блокчета) да са върху един тон - без да ги местите по време! И прослушайте отначало. Невероятно е какви ритми и какви тактове съдържа едно такова "прозведение", нямащи почти нищо общо с оригинала. Редактирано Декември 21, 2009 от BaMnupa Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Аз спирам да пиша по темата. Цитирай
Tozi Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Ами тогава да го обясним по "компютърски MIDI" език. Нали знаете като отворите пиано рола на мидито (в sonar или cubase да речем ) как се появява една таблица. По вертикалата се нанася височината на нотичките а по хоризонталата тяхното разположение във времето. Колкото по високо стои едно "миди-блокче" толкова тона е по висок или тънък - съответно колкото по ниско толкова по дебел (мъжки) е тона. Колкото по дълго е миди блокчето толкова е по дълга трайноста на тона. Когато има разстояние между блокчетата по вертикалата - това е интервал, а когато е по хоризонталата това е пауза. Ритъм е това което се случва по хоризонталата. Това което се случва по вертикалата е мелодия. В зависимост от зададения размер(големина) мрежата се дели на едни по големи еднакви по големина квадрати (или респективно правоъгълници). Обикновено в 4/4 има четири по дебели линии и още четири по тънки - дебелите се явяват четвъртини а по тънките всяка втора осмина. Ето тези именно квадрати се наричат такт а размера показва как точно такта е разделен - коло дебели и тънки линии има и на какво разстояние са те една от друга. Е сега вече трябва да е ясно. Обясних го като за китаристи - с табулатури. Втори пръст - дванадесето прагче на пета струна..... Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Понеже преди около две седмици обяснявах в друг форум за размер, такт, силни и слаби времена, наложи се за онагледяване да използвам скрийншот на такт, който ще приложа и тук към написаното от Tozi. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Tozi го обясни уникално! Пак ме разстреля от упор! Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Tozi, дори аз не бих могъл по-неподвеждащо да го обясня. За жалост не виждам Stone какво е пуснал като картинка, излиза ми само гола област на midi-редактора на Cubase SX. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 (Редактирано) Това е празно "MIDI-петолиние"! Редактирано Декември 22, 2009 от Ивелин Цитирай
Tozi Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 BaMnupa много е просто - Stone е събрал всички паузи от произведението на Рахманинов и ги е подредил една върху друга - невероятно - няма почти нищо общо с оригинала. Stone мерси за графиката Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Понеже преди около две седмици обяснявах в друг форум за размер, такт, силни и слаби времена... Може ли линк към обяснението..., че аз на някакви приливи и отливи кротко потъвам в теоретичния раздел и току си "зацапвам главата" с някоя умна приказка. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 събрал е всички... паузи 8) една върху друга 8) OMG, дори аз не бих се сетил. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 @Angelina, ето го линкът: http://trancebg.com/forum/index.php?showtopic=3426 От него има примъкнат и един бисер в темата ни за бисери. Това всъщност е форум за транс музика, който бях посетил, за да питам за няколко имена, но попаднах и на други теми. Отговорите от мен се касаят до 4/4 конкретно, за да раздухат някои от свободните съчинения в темата, в която при това са писали хора, правещи музика! Има материал за "хахо-хихи". Най-якият коментар беше: "Безсмислени спорове по пренебрежима материя". Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Клапа и снеъра - силни времена - хахахахахаха Реално доста силно се чуват в мойте миксове... Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 @Angelina, ето го линкът: http://trancebg.com/forum/index.php?showtopic=3426От него има примъкнат и един бисер в темата ни за бисери. Това всъщност е форум за транс музика, който бях посетил, за да питам за няколко имена, но попаднах и на други теми. Отговорите от мен се касаят до 4/4 конкретно, за да раздухат някои от свободните съчинения в темата, в която при това са писали хора, правещи музика! Има материал за "хахо-хихи". Най-якият коментар беше: "Безсмислени спорове по пренебрежима материя". Безсмислени спорове по пренебрежима материя - това е номер 1 Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 Като се замисля барабанчето в Motown е и на силно време. Цитирай
Recommended Posts