Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да си направим адаптер ?


Recommended Posts

Айбанез пък вместо да си купят един Флойд Роуз от оригиналните пък направиха Лоу Про Едж, пуф само с глупости се занимават и те.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^spineless, това какво общо има с адаптерите, че го написа? :D

 

dandilov, не ми отговори на въпроса.

Ще ти отговоря аз. Ами с много мощни магнити няма да имаш нито състейн, нито чисти високи. Колкото и да ги сваляш нищо няма да направиш. Просто не става. Както написах не случайно адаптерите се правят от няколко отвърдени магнити и то с точното намагнитване.

При активните адаптери намагнитването е още по-малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е вярно. Някои къстъм-билдъри даже леко ги размагнитват чрез нагряване.

Ако магнитите дърпат силно струните, тогава губиш състейн, а и печелиш много гадно звучене на високите прагчета.

Единственото, което се печели с по-силнички магнити, е по-доброто съотношение сигнал/шум, понеже за даден аутпут ти трябва по-малка бобина. Иначе EAMechanix е напълно прав - до добра комбинация се стига с доста експерименти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм за утвърдените магнити, съгласен съм и с двамата (Ники и Евтим). Но имам впечатлението, че eddie94 иска да се позанимава и му е интересно на човека за което го адмирирам! :bravo:

Към Ники:

Ами с много мощни магнити няма да имаш нито състейн, нито чисти високи.

Да, добре, но мисля, че проблемът със състейна както вече споменах може да се корегира, а относно високите - може да не са чисти, но пък няма и да са толкова много "мръсни" че да не се чува звук, пък и с повече драйв на кой ще му пука... :)

Има си и предимствата, които спомена Евтим - по-доброто съотношение сигнал/шум и по-малките бобини.

Нека да пробва човека, може пък да му хареса... а и нали няма да прави студийни записи с този адаптер все пак... ;)

Аз съм с две ръце за ръчния труд и експериментирането! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съжалявам за втория пост но не ми даде да редактирам стария

 

 

 

http://www.q-tuner.com/

 

 

не съм сигурем но от снимките ми изглежда че на всичкото отгоре намотките тук са на всеки магнит по отделно. хах два чалгара с едно паве :cheers2:

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

хора, не знам, ама според мен много така със секирата подхождате... Всички хора се учат на занаята, някои просто започват "по-отначало". Тва, че разбират по-малко от "разбирачите" не значи, че няма да разбират много повече от последните в бъдеще. А също така - прекрасно е да се експериментира! Разбира се, че трябва да се пробва с всеки магнит, разбира се, че няма да стане очаквания резултат в повечето случаи. Ноо има една приказка, че експертът е човек, направил всички възможни грешки. С добрия тон може просто да се съкрати броят на грешките, с "храненето" човек може единствено да се откаже. Таа сори за дългия пост и искам да попитам - дали ще стане с тези магнитчета от онези комплекти за строене :D Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей да звучиш като оплаквачка. Голият ентусиазъм е необходима предпоставка, но може да те докара само до някъде. После започва да се изисква по-голяма подготовка (теоретична и материална).

 

В подкрепа на моето мнение, ще те питам:

-Тъй като темата е от 2009 година, за 5 години, колко сериозни производители на адаптери се нароиха у нас, така, с гол ентусиазъм?

-Колко хора са се изтреляли в орбита, от гаража си?

 

Та съжалявам, обаче ако човек вижда само част от истините (защото примерно, неприятните не му харесват), няма да стигне далече.

За изграждане на разбиране, не се изисква само ентусиазъм и експериментиране в стил "дай да видим какво ще стане". Изисква се учене, наблюдение, анализ, заключение. Неща, които изискват време, търпение и акъл. Иначе, само с гол ентусиазъм, човек става чичка на средна възраст, който разбира от всичко, но не знае нищо. Познато, нали? Българският дзен!

 

По въпроса - изобщо не знам, за кои комплекти говориш.

Най-лесно е да ползваш алнико магнити, които са на мястото на шишовете в адаптера.

Интересна идея е, шишовете да са стопорни винтове, в единия край на които да има цилиндрично парче алнико или неодимов магнит. Така можеш да ги приближаваш и отдалечаваш от струните.

При средностатистическия хъмбъкер, магнитите са отдолу, като с единия си полюс се допират до редичката винтове на едната бобина, а с другия полюс - до винтчетата на другата бобина. Когато магнитите са повече от един (поради липса на дълъг магнит), за целта се ползват контактни железни пластини, между които са наредени магнитите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте!

Използвам темата за следния казус:

Лепене на магнит на стар адаптер. Всъщност трябва да залепя два материала, магнит и пластмаса. Въпроса е с какво лепило. Иначе мисля леко да ги прихвана двете повърхности със стяга за едно денонощие. Адаптера е стар, но ми харесва като саунд. Помагайте с идеи за лепилото! На ум ми идва да използвам само моментните лепила. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ :thumbup: епоксидна като че ли е по-добре. Ползвай такава, която става прилично твърда. Внимавай, да не завъртиш магнита наопаки, защото това ще повлияе на звука в позиции, на които звучат повече адаптери.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.