IgniteAll Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 Яворе, парчето е много харно! Има какво да се пипа като обработка на звука, но то винаги е така и никога не стига ако се пита масовия слушател Все така напред с музиката, хора! Парчето кърти чешмички, кладенци и леки крайнивни вади за напояване! Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 На баса или на мастера преди лимитъра сложи Екю на 100 хз -1.5-2 dB Цитирай
circles Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Тъъъъмен ден...! Евала банда! Алек много яки вокали е изпял! С какъв микрофон ги писахте? Мен лично ми харесва човекЪТ как е оформил парчето. Аз не бих могъл да се справя по добре все още... От мене терена и баницата. За част от нещата по микса - колегите съфорумници са прави от тяхна гледна точка. Преди всичко важното е, че песните са яки и аранжиментите също. Тия дни слушам всякаква музика и си мисля, че за себе си мога да намеря нещо във всяка банда - от където и да е и който и да е правил записите, което да може да звучи по добре.... Въпрос на личен вкус. Ще се радвам на още градивна критика. Радвам се, че писахме заедно и ви чакам да дойдете за ОНЯ метъл!! Имам нови изненади! Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Преди всичко важното е, че песните са яки и аранжиментите също. Важно е наистина, но предвид раздела, в който е пусната темата, е нормално да се разбира, че на този етап автора има нужда от мнения свързани със самия запис и микс. Ще се радвам на още градивна критика. Според мен човекЪт е прекалил с loudness-а. В по-голямата си част песента отива към -7.90 дб ;/ Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 За това и ниските в баса изкачат? Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 Огромната част са проблеми на изпълнението и записа, които са взимосвързани. Характер на изсвирвеното на отделните елемнти по инструменти. Динамиката като аранжиментен елемент отсъства и така е записано. А също и такава липсва в самото свирене. Усеща се липса на нагласа. Особено у вокала. Всичко зависи от това как сте го записвали и в кой момент. Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 Аранжимента и изсвирването няма да ги коментирам (не защото са лоши, а защото не претендирам да съм познавач за конкретния стил), но искам да уточня, че говоря за динамиката като понятие звукозаписа и звукообработката. Трябва си подходяща компресия за постигането и. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 7, 2009 Автор Отговорено Декември 7, 2009 Благодаря ви за мненията. Някои от критиките са основателни и доколкото е възможно ще направим корекция, други са повече въпрос на вкус. Няма лошо - дават ни различна гледна точка към нашата музиката. Аз нямам притеснения за липса на професионализъм у човека, който ни смесва. Естествено, това не означава, че резултатът не би могъл да бъде различен и евентуално по-добър при участие на друг на негово място. circles, вокалният микрофон е лампов Нойман, но не съм сигурен в модела (може би М149?). BaMnupa, извън разговора за техническите аспекти бих напомнил, че изкуството се възприема и интерпретира субективно и лично. Явно музиката ни не ти допада особено, след като искаш да чуеш друго настроение и интерпретация. Динамиката, настроението, "нагласата" както я наричаш е такава каквато сме искали. Бих приел забележката ти ако става дума за кавър на познато вече парче, но не и когато говорим за наша собствена композиция Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 8, 2009 Отговорено Декември 8, 2009 Без повече оффтопик, моля! Цитирай
Valentin Yovchev Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Това е почти завършен вариант на една от новозаписаните ни песни - "Тъмен ден". Парчето нямаше да е в този вид без форума. Траковете са записани в "На Вилата" при circles (страхотни домакин и атмосфера и добро оборудване; за баниците нищо няма да кажа ), а в текста личат пръстите на sa6tiat. Линк за прослушване: http://www.4shared.com/file/164181502/5aebc501/__online.html Очаквам коментари! Песента е страхотна чух я по Zrock но немога да я сваля линка не работи а никаде неможах да я намеря да я изтегля или купя моля ви постнете линк с песента ще ощасливите много народ Цитирай
разбойник Отговорено Декември 9, 2010 Автор Отговорено Декември 9, 2010 В момента правим нов вариант на песента, когато е готов ще сложа работещ линк в темата. Цитирай
Recommended Posts