Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

четете тук -

www.bossus.com/bugonline/features.asp?art=malmsteen

там има и интересни интервюта- и с други голями музиканти - joe walsh , navaro, petruchi,sarzo,lynch

Отговорено (Редактирано)
I think that B.B. King is probably one of the best guitar players to have ever lived because he can make one note count for a million Malmsteen notes[/code]

:):D:):D

Plus, I use quite a high action on my guitars, you know? I don’t like low action. Steve and Joe, I love those guys, they’re great, but I’ve played both of their guitars — and I’ve played Brian May’s guitar; Brian’s another hero of mine — and they all set their strings as low as they can. I’ve always found that if you do that it’s easier to play the guitar, but you lose something in the equation because the string needs to vibrate.

:godbless::headbang::happy:

Редактирано от spotlight_kid
Отговорено
четете тук -

www.bossus.com/bugonline/features.asp?art=malmsteen

там има и интересни интервюта- и с други голями музиканти - joe walsh , navaro, petruchi,sarzo,lynch

Attack нов албум? Откога не е обновяван този сайт?

Отговорено
I think that B.B. King is probably one of the best guitar players to have ever lived because he can make one note count for a million Malmsteen notes[/code]

:pray::D:headbang::headbang:

Plus, I use quite a high action on my guitars, you know? I don’t like low action. Steve and Joe, I love those guys, they’re great, but I’ve played both of their guitars — and I’ve played Brian May’s guitar; Brian’s another hero of mine — and they all set their strings as low as they can. I’ve always found that if you do that it’s easier to play the guitar, but you lose something in the equation because the string needs to vibrate.

:godbless::pray::D

Интересно дали човека, направил тези изказвания може да свири и наполовина толкова добре... Сигурно и Петручи е неудачник, щото песните им не са "шаблонни", и Lucia е некадърник щото не свири на ел. китара... ? Сори за агресивния тон ама не понасям такива изказвания

Отговорено

На човека може лесно да се помогне - знам няколко чудесни магазина за вибратори - просто трябва да си избере размер... :godbless:

Отговорено

добре бе хора - Малмстийн - не критикува хората как свирят - просто казва че техните китари са с много ниска акция - и на него не са му удобни

сигурно е така щото не е пробвал Фендера на Стиви Рей Вон - там акцията е високо и струните дебели :happy:

а сори вече му загубих дирите на малмстийн - той непрекъснато издава разни албуми

но за мен си остават - xxxx, Marching out, Trilogy,Odissey - най добрите

не че и другите не ме кефят - на нищо ново не казва с тях

и защо има толкова ревниви китаристи към тоя швед-

разберете че няма да просвирите като него :happy:

казвам го щото някои хора вътрешно ги е яд че свири като Орфей -а

те си знят че нямат шанс - и само го оплюват

на МАЛМСТИЙН ВСИЧКО МУ Е ПОЗВОЛЕНО ( за изцепките му говоря - от неговия пиедестал - може да си бръщолеви каквото му хрумне - и Ричи Блекмор е същия чешит)

Отговорено
добре бе хора - Малмстийн - не критикува хората как свирят - просто казва че техните китари са с много ниска акция - и на него не са му удобни

дам аз затова се накефих на тва му изказване щото и аз съм на същия принцип..с по-високи струни се свири по-трудно но тона е по-ясен..и за блусарии е страхотно...

@7thString--бро нищо лошо не е казал човечеца бре...поне аз не усетих нищо негативно..

Отговорено
и защо има толкова ревниви китаристи към тоя швед-

разберете че няма да просвирите като него :happy:

Хора, дето свирят като Малмстийн, под път и над път. Самия той го казва: "Има много бързи китаристи като мен, но аз бях първия" - цитирам по памет.

Мен лично в него ме дразни тази надутост, превзетост, помпозни изказвания, желание за самоизтъкване и с думи, и когато свири с G3 примерно. Просто той винаги трябва да жули там някакви неща, независимо другите кво свирят в тоя момент. И много често говори глупусти. Иначе като творец риспект, щом са го поканили да свири в G3, начи има защо. Щом после вече неса го канили, също :happy:

Отговорено (Редактирано)

Сатриани и Вай много ме разочароваха с решението да включат Малоумстийн 2003-та. Но докато соловите му "изяви" мога да скипна, в джема за съжаление се наложи да вадя жицата на дясното Джамо... :happy:

Петручи ужасно ме кефи, но нещо не беше на тяхното ниво (2005 в Токио) като гледах ДВД-то, поне според мен.

Иска ми се да вземат Анди Тиммънс, който освен че реже асфалт, го гледах заедно с Вай на 90 годишнината на Айбънец и Тама и определено им отвя шапките и на Вай и (офкорз) на Пол Жилбърто. :green:

Аре, пийс! И не се хабете да нападате анти-Ингви настроенията ми. :happy:

Редактирано от Baby Thomas
Отговорено
Сатриани и Вай много ме разочароваха с решението да включат Малоумстийн 2003-та. Но докато соловите му "изяви" мога да скипна, в джема за съжаление се наложи да вадя жицата на дясното Джамо...  :)

Петручи ужасно ме кефи, но нещо не беше на тяхното ниво (2005 в Токио) като гледах ДВД-то, поне според мен.

Иска ми се да вземат Анди Тиммънс, който освен че реже асфалт, го гледах заедно с Вай на 90 годишнината на Айбънец и Тама и определено им отвя шапките и на Вай и (офкорз) на Пол Жилбърто.  :green:

Аре, пийс! И не се хабете да нападате анти-Ингви настроенията ми.  :headbang:

Да, жалко че пичовете не разбират толкова много колкото нас, имаче щяха да дръпнат най-накрая с материала... :P

Отговорено
С

Иска ми се да вземат Анди Тиммънс, който освен че реже асфалт, го гледах заедно с Вай на 90 годишнината на Айбънец и Тама и определено им отвя шапките и на Вай и (офкорз) на Пол Жилбърто. :green:

ами те за това не взимат Анди Тимьн - да не ги отвее !

щото - а и темичка бях пуснал за този концет - представяне и който го е гледал - е видял 4е ги отвя и Жилбьт и Вай ( май тогава не му беше ден на Вай - колкото и странно да звучи - Ама Стив Вай - си е човек - a ne SUPERHUMAN - някакьв - и той може да има лош ден)

а за Браян Мей - пича свири с 8 ци и пени- метална монета

- доста е специфичен - така че е ясно че Малмстийн не е чувствал китарат му

предполагам Малмстийн е с 10

а Вай и Сатч - с 9ки

и като имат разли4на акция - ето ти проблем

например - ultrazone - така си настройва китарите че - на мен са ми адски неудобни

което - на него не му пречи да си свири много яко

предполагам че пьк моите китари ще са му неудобни

питал сьм го защо така - - - той понеже няма ибанез на който флойда да има заден ход - вдига много флойда - което по принцип е неправилно - за да може с рьчката да вдига назад -и си е свикнал така и си цепи