Necrophagist Публикувано Ноември 18, 2009 Публикувано Ноември 18, 2009 Здравейте колеги,от няколко месеца се чудя какво да си купя.Разучих цените и сроковете за доставка на няколко марки китари.Както някои от Вас зная аз съм левичар,т.е. доста ограничен китарист Свиря предимно хард неща Искам да разнищим ситуацията,макар тя да ми е вече почти ясна.Искам да кажа че имам някакво предпочитание вече Нека темата не превръща в това коя марка китари е по-добра.Искам да разбера най-правилния избор.Разполагам с около 900-1000 лв. написал съм и други китари които минават тези пари защото може да се прежаля да кажем.Според мен най-добрия вариант за мен е Schecter-a за 665 лв. хем цената е добра хем и китарата си я бива.Имам някакви съмнения относно изработката,защото по цената се вижда че това е може би най-ниския клас китара на schecter Така ето модели които съм оспял да харесам Schecter Hellraiser C-1 LH Construction:Set-Neck Body:Mahogany(Maple top) Neck:3-place Mahogany Scale:25.5 Frets:24 x-jumbo Pickups:EMG active (81/89) Bridge:ToneProst TOM w/Thru-body Цена:1280 лв. Доставката е в рамките на седмица Schecter Omen Xtreme LH Ruby Construction:Bolt on Body:Mahogany(Maple top) Neck:Maple Scale:25.5 Frets:24 x-jumbo FingerBoard:Rosewood Pickups:Schecter Diamond plus Bridge:ToneProst TOM w/Thru-body Цена:665 лв.!!! Доставка-седмица Schecter Omen Xtreme FR LH Construction:Bolt on Body:Mahogany(Maple top) Neck:Maple Scale:25.5 FingerBoard:Rosewood Frets:24 x-jumbo Pickups:Schecter Diamond plus Bridge:Licensed Floyd Rose Цена:1150 лв. Доставка февруари 2010 Ibanez Rg 370 DXL Wizard II neck -- 25.5 scale neck is 2mm thicker than the super-thin, super-flat Ibanez Wizard. Maple neck material Basswood body -- Basswood is a comparatively lightweight wood, which makes it very comfortable for extended playing. With a good balance of highs and lows, basswood is right in between alder and mahogany in sound character. 24 jumbo frets offer easy playing for leads and chording. Bound Rosewood finger board offers a strong, bright sound and an attractive appearance with a long grain. Edge III bridge Pickups:IBZ INF3 (H) Neck PU IBZ INFS3 (S) Mid PU IBZ INF4 (H) Bridge PU Sharktooth inlay Black hardware Цената тук вече зависи от каде ще взема китарата.Най-евтия вариант е чрез помоща на колегата @edgecrusher,около 750 лв. Ако я поръчам от икономов цента в сайта им е 814лв. +някакви транспортни разходи или до София или до Шумен Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 какшо ще свириш с тази китара? какъв строй. защото като гледам скалата може и да ти се окаже проблем!!!! Хелрайзер е от най високите класове и цената според мен повече си заслужаша от Ибанец. Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) Предпочитам МИ,но често ми се налага да слагам дебелите въжетa(СИ ЛА ДО# ДО)ей такива Редактирано Ноември 18, 2009 от Necrophagist Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 в такъв случай се замисли и за скалата. http://www.rondomusic.com/ Цитирай
рахата Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) Нямай съмнение относно изработката-Шектър са чудесни инструменти.Ако не държиш китарата ти да има флойд-заложи на Хелрейзъра.Ще има доста масивен тон и дълъг състейн.От китарите,които си изброил с флойд и двете имат предимства и недостатъци-едната е с липово тяло,тънък гриф,хубаво тремоло и по-тънък гласец,а другата махагоново тяло с кленов топ,но с лицензен флойд (това не винаги е задължително лошо,аз от моя лицензен флойд на бившия ми вече Шектър бях доволен,но може и да ти създава проблеми).От изброените клоня към шектърите Поздрави, Рахата Редактирано Ноември 18, 2009 от рахата Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 Но ако искаш най добрият вариянт според мен е Седмак. Както ти каза искаш да сменяш строеве това ще ти се окаже голям проблем!!!! Неможеш просто ей така да дропваш и сменяш струни. Тъй като следват поредици от алтернативни настройки които са наложителни. Говорим за бридж, тръс род и интонация. Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 ^така е колега,но имам още 1 китара която мисля да префасонирам за тези ниски строеве а въпросната нова китара ще използвам на 90% само за МИ Цитирай
synchu Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 ^^Aйде стига с тази скала, всеки 2-ри пост ти е за скалата и последствията. В скоро време и слънчевото затъмнение ще обясним със скалата и как трябва да се променя сетъпа. Да - трябва да се променя. Ок. Хората отдавна свирят с ниско настроени китари и алтернативни настройки и някак се оправят и без калкулатори. Necrophagist- ако ника ти съвпада с това, което свириш предимно - аз мисля, че Ибанез е по-добрата алтернатива A защо не Xiphos? Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) ^Колега една от най-готините китари която съм чувал и виждал е Xiphos:) Може би най-добрата конструкция за ценовия си клас и като цяло една от най най китари на ibanez Обаче проблем човече,ЛЕВИЧАР съм.Не съм чувал да се предлага модел за лява до сега,ако има ще е нещо срахотно Хайде бе хора някой няма ли да даде един глас за евтиния модел на schecter с остатъка от парите може да инвестирам в адаптери Редактирано Ноември 18, 2009 от Necrophagist Цитирай
serengeti Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) абе тука е само 1000 лв. с доставката само че е червен магъзин да знаеш че сток адаптерите на шектърите са наакани малко.... Редактирано Ноември 18, 2009 от serengeti Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 ^^^^^Колега много ти благодаря за прясната информация Можеш ли да ми разясниш как се пазарува от Ebay.Спомням си че по едно време преглеждах разни неща там и се натъкнах на някакъв вид калкулатор за пресмятане за доставката Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 Моята класация: 1. Schecter Hellraiser C-1 LH 2. Schecter Omen Xtreme LH Ruby 3. Ibanez Rg 370 DXL 4. Schecter Omen Xtreme FR LH Обаче много трябва да си помислиш, дали искаш флойд и дали искаш EMG 81. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 Доколкото разбирам, искаш тежичък звък в ми, или греша??? Ще бичиш ритъм, ще солираш или и двете? Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) Искам и 2-те да правя колега.Явно ми трябва китара с добре сетнати прагове и гриф И да настройката МИ е на първо място за мен Редактирано Ноември 18, 2009 от Necrophagist Цитирай
рахата Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 Виж тук: http://www.rondomusic.com/7string.html Шипват и до Бг.В Джемсайт имаше някакъв пич,който си беше купил от тези по 189 $ и беше доволен,а за Интерсепторите колегата Valserp може да ти даде информация от първа ръка.Има доста левичарски китари там в този сайт,а можеш и 8 струнните да прегледаш Цитирай
Recommended Posts