bluelemon Отговорено Ноември 25, 2009 Автор Отговорено Ноември 25, 2009 Ок видях даташита. Сега остава въпроса, за диодите квадратчето на схемата плюса ли показва къде да е или маркировката на корпуса на диода. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 25, 2009 Отговорено Ноември 25, 2009 Какво ще кажеш да включиш междуушието си, и да се опиташ да разсъждаваш? Имаш схема, имаш платка, имаш разположение на елементите. Всичко това е повече от достатъчно с малко разсъждение да разбереш кое как е. Иначе ще си помисля, че си много мързелив, и чакаш всичко наготово. А мен това мнооого ме дразни. Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 25, 2009 Автор Отговорено Ноември 25, 2009 (Редактирано) Ами аз мисля че разбрах, но ако не съм кажете. Квадратчето отбелязва тапата или катода или минуса. Гледам че там дето е диода влизат 9-те волта и ако е както съм посочил на картинката ще отиде + и на масата. Надявам се довечера да приключа и да тръгне Въх изпреварил си ме. Ами на теб ти е лесно защото го знаеш. А аз зациклих и не искам да сбъркам. Както и да е Аааа и не съм мързелив чак толкова Редактирано Ноември 25, 2009 от bluelemon Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Отговорено Ноември 26, 2009 Значи снощи приключих със сглобяването и окабеляването, но работи само байпаса Проверих си нещата и имаше на едно място прекъсната писта и на едно две писти накъсо. Беше много късно и оставих за днес да доогледам. Възможно ли е ако съм дал накъсо да е изгорял интеграла? Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Отговорено Ноември 26, 2009 Преди малко, най-накрая всички тестове минаха успешно Саунда ме размаза от кеф. Точно това което исках Така и не разбрах какъв му беше проблема, но оправих няколко кофти спойки, проверих си всички писти, оправих си и гафа с късото съединение и вече . Сега мисля да направя милениум мода, да си обърна потовете щото са наобратно и да спретна яка кутия. Преди да пусна малко снимков материал последен въпрос. Мога ли за милениума да използвамм 2N5457 вместо J201 понеже имам един? Специални благодарности на Nikifena, сори за skype "тормоза"! Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 11, 2009 Автор Отговорено Декември 11, 2009 Ами аз най-накрая намерих време да сглобя цялата тресня. По натам може да пооправя фасона, че не стана много добре отпечатъка. Сега имам два куесчъна. Ако сменя TL072 с друг чип ще има ли осезаема разлика в звука на ефекта като цяло? Нормално ли е при волум и драйв докрай и усилено кубе да има шум? 10x Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Смяната на опамп-а може да донесе от никаква до съществена разлика. Зависи от много неща. Наличието на шум е неизбежно, въпроса е дали е в нормални граници. Причина може да е схемата, елементите, изработката, както и околните джаджи и апаратури. Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 11, 2009 Автор Отговорено Декември 11, 2009 Ще поровя за заместители на TL072-то из нета и ако немеря по магазините ще пробвам. Тези дни ще запиша някой друг семпъл. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Препоръчвам за замяна opa2134 излиза към 7-8лв парчето, като се поръчва през комет. Цитирай
ditronix Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Ako не ти се дават 7-8 кинта за ОРА2134,това,което си сложил е може би най-доброто от евтините ОУ.Но все пак опитай-за да видиш какво ще стане.А колкото до шума-няма как да го няма!За да имаш добър драйв,ти трябва голямо усилване,но това освен до увеличаване нивото на сигнала води и до пак толкова голямо увеличаване на нивото на шумовете от всякакъв характер.Като опънеш жицата,шумът се покрива,но при спокойни струни го чуваш яко.За това има и нойз-гейт-ове Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 12, 2009 Автор Отговорено Декември 12, 2009 Мерси пичове! Ще взема един opa2134 да видим какво ще стане. Цитирай
a_panov Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Мерси пичове! Ще взема един opa2134 да видим какво ще стане. Набута ли се с пари за тая ОРА. Как е треснята, дай семпли? Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 21, 2009 Автор Отговорено Декември 21, 2009 Не съм се набутал още, че много зор напоследък пък и бях болен. Утре ще звънна на комет да видим какво е положението. Ще гледам да драсна нещо с този чип сега по празниците. Цитирай
a_panov Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 http://www.k1-bg.com/index0.php?body=prod.php&gr=0 Рекламират ми AD811 ако не намериш горепосочените пробвай ако искаш с този и кажи мнение. Моля! Но при тебе е един двоен а AD-то е единичен. Цитирай
Recommended Posts