Jump to content
Българският форум за музиканти

Barber Ltd Silver


Recommended Posts

Здр.! Значи бях си харесал Barber Direct Drive, но не можах да намеря схема. Ако някой случайно има такава сега е момента :thx: преди да съм почнал този от заглавието. Та това е овърдрайв, който чух в тубата и ми хареса. Схемата е пусната официално от този пич Барбър, като казва че периодично ще пускат техни схеми за DIY-аджийте. Ще кача схемите като едната я имам на pdf с висока резолюция ако някой има желание ще му я пратя. Сега имам няколко въпроса. Защо на втората картинка са изобразени два интеграла? До колкото рабрах във интеграла има някакви два JFET усилвателя (не съм много наясно) и може би схемата е със тях двата извън корпуса на интеграла. Айвааа :) Аз ще работя по най горната схема, която е дадена със печатната платка. До тук добре. До колкото рабрах мога да ползвам един от тези три интеграла TL072, OPA2604, NJM072B. Има ли значение кой ще сложа или който намеря най-лесно на пазара? Защо презънс, средни и баси са тримери а не потенциометри? И последно за сега. Може ли лесно да се модне за малко повече драйв, примерно да се доближава до direct drivе? Предварително благодаря на всички които ще ми помогнат. И да добавя че съм завършил Малчика в Пловдив :) Правил съм досега платки, канарчета, дистъри и т.н., но като папагал. Не разбирам взаимодействието между елементите и цялата теория. Затова питам тези неща преди да почна.

 

barberltdrev1.gif

 

barbersilverltd.jpg

 

diyltdboard.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвай TL072. Него ще намериш най-лесно.

Щом си правил схеми, най добре свали даташиита на TL072 от интернет и ще си отговориш сам на някои от по-горе зададените от теб въпроси.

 

За да увеличиш кривенето намали стойността на резистора от 13к3 на 4к7 и увеличи стойността на кондензатора до този резистор от 27 нанофарада на 100 нанофарада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи изкочи още една питанка. Започнах да действам. И сега да питам на колко волта да са кондензаторите и колко вата да са резисторите. На доста места търсих foot switch, дали някой знае в Пловдив от къде мога да си купя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електролитните кондензатори могат да са 16 или по-добре 25V или дори 50, ако не дойдат големички.

Останалите - 63V.

Резисторите - 0.25W мисля, че ще са достатъчни за тази схема(не съм я разглеждал, само хвърлих едно око, но май става дума за обикновено педалче на 9 волта).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пише че педалчето може да му се пусне от 9 до 18V. Аз мисля да му пусна 12V. Предполагам че това което си писал си остава пак така. 10x :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x man, питах в кузмов и даже ме гледаха странно. Май копчето и потенциометрите ще са най трудни за намиране. Само те ми останаха. Иначе голямо обикаляне падна докато намеря частите. И кутия още не съм намерил. Във викиват имаше едни подобни на футсуич обаче по тънки бяха и не ми аресаха нещо. ;) Продължавам да търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На улица Охрид 22 в магазина има.И аз първия път като казах footswitch и ме гледаха странно.Разгледай хубаво точно масата пред продавачката,под стъклата са изложени артикулите им.Мисля че се водят DPDT...6 крачета.Последния път обаче като купувах се оказа че са за превключване на една верига така че помоли момичето да ги проверите с мултицет.

 

http://maps.google.com/maps?hl=bg&sour...ved=0CAgQ8gEwAA

 

Такова търсиш предполагам - http://www.torresengineering.com/dpfootforef.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да благодаря, ходих и в този магазин, но ще ида пак да видя. И искам да питам ако заменя логаритмичните потенциометри с линейни фатално ли ще е, понеже отвсякъде ми казват че 1M логаритмичен изобщо не били получавали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не отварям нова тема да Ви попитам нещо. Въпроса е от човек който е напълно начинаещ и това ще си проличи... Значи въпроса ми е има ли някой една и съща схема, ама да не много сложна, а пък и да е няма проблем. Та така да е изобразена по двата начина както схема т.е както първата и втората от първия пост и като последната като от последния пост която е като снимка и е дадено кое къде да се запои... Мисълта в цялото нещо е че не разбирам много от схемите а като е дадено като снимка е къде къде по лесно(може би само така си мисля...) И така ако видя схемата и версията като снимка, може би ще разбера за какво става дума в схемите(надявам се). Търсих в гугъл ама има само като схеми, та така ако някой ми помогне ще му бъда безкрайно благодарен :):thx:

 

П.п Надявам се че разбрахте какво имам предвид :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами останаха ми само диодите да пойна, обаче тука нещо се обърках с графичното изобразяване на елементите и един колега съвсем ме обърка :girl_cray2: Та кажете ми дали съм прав. Значи на корпуса на диода там където е чертичката е минуса. Ето така ще е най нагледно. Та въпроса е така правилно ли е?

 

diod.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво производство и какъв точно е диода.

Има и двата варианта - лентата да е на катода , и да е на анода. :offtopic-001:

 

Почти всички руски диоди са лента-анод.

Почти всички европейски, японски и хамерикански са лента-катод.

Ако напишеш името на твоите диоди, може да се отговори правилно. Или просто виж в дядо Гугльо.

например

datasheets

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.