pepata Публикувано Ноември 12, 2009 Публикувано Ноември 12, 2009 (Редактирано) Здравейте, свиря по 3-4 часа на ден и от скоро започна да ми прави впечетление, че след свирене, а и по време на свирене, изпитвам болки в гърба и трапецовидия мускул. Някои имал ли е подобен проблем, и ако да какво е решението? Само да кажа, че стойката ми е съвсем правилна, китарата лежи на левия крак гърба ми е изправен, всичко би трябвало да е наред, но.... Редактирано Ноември 12, 2009 от pepata Цитирай
Nordon Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Прав или седнал свириш? Обикновено болките в гърба са предизвикани от неправилна стойка - с други думи идеята е да стоиш максимално близо до изправен, ако можеш и съвсем изправен - още по-добре. Предполагам се навждаш над китарата докато свириш. Ужасен навик, избивай докато можеш, защото болките в гърба не са ташак работа. Едит: Хрумна ми, че и китарата може да ти е тежка, но, след като болките го има и седнал, това сякаш отпада като вариант. Редактирано Ноември 12, 2009 от Nordon Цитирай
Dball Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 Свиквай, аз свиря почти легнал,седнал,облеглнал се и мнооого рядко прав .Най-лошо е като трябва да си разтягам краката за да изключвам ефектите Цитирай
pepata Отговорено Ноември 12, 2009 Автор Отговорено Ноември 12, 2009 Свиквай, аз свиря почти легнал,седнал,облеглнал се и мнооого рядко прав .Най-лошо е като трябва да си разтягам краката за да изключвам ефектите Абе то аз от девет години свиря , ама чак сега започна да ми прави впечетление, че тази болка се появява. Цитирай
Chipsan Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 Ходи на плуване и няма да имаш проблеми със изгърбване Цитирай
AngusYoung Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 ^С изгърбване да но болките може и да не спрат. Цитирай
Slav Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 Ама свириш 3-4 часа НОН СТОП ? Ако е така, просто гледай на половин час да спираш, за да се разтегнеш и т.н. Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 И аз имам подобен проблем.Беше ми сепоявила няква киста на дяснята цица и като си сложа китарата на десния крак като свиря и ме боли и се наложи да свиря на левия.В началото много зор мноо нещо,ся ми е по-удобно на левия,обаче гърба почва да ме боли,ако съм на десния крак с китарата пък не мога да изсвиря нищо .Any tips? Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 Абе никой ли не се сети да препоръча на човека да потърси лекарска помощ? Цитирай
MiroLambov Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 ^Аз като го направих (имам същия проблем), лекаря просто ми изписа някъв крем, който не помогна много. Слав е прав, на всеки г/д 30 мин си прави няква лека почивка от 5-10 мин и би трябвало да не те боли. Цитирай
pepata Отговорено Ноември 13, 2009 Автор Отговорено Ноември 13, 2009 (Редактирано) ^Аз като го направих (имам същия проблем), лекаря просто ми изписа някъв крем, който не помогна много. Слав е прав, на всеки г/д 30 мин си прави няква лека почивка от 5-10 мин и би трябвало да не те боли. Има резон в това с почивката, аз като почна и не мога да се спра, но както каза "Harvester Of Sorrow" ще се консултирам и с травматолог за всеки случеи. Редактирано Ноември 13, 2009 от pepata Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Здрасти. 3-4 часа не са толкова много. С колан ли свириш?Съдейки по снимката на профила ти няма как да не те заболи гърба. Има ли болка значи нешто не е наред.Няма естествен баланс и тялото компенсира. При свирене трябва да си абсолютно отпуснат и да не чувстваш никакво напрежение никаде. Обърни внимание следващия път като свириш каде е чувстваш напрежение и опитаи да го разхлабиш. Аз имах период в който свирех по 12 часа на ден с малки почивки. Много е важно да загряваш добре ако ще свириш дълго време. Загряваш и разтягаш.Цялото тяло. Поздрави! Цитирай
Yo The Real Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Тоя на снимката му не е ли вокала на Кафяв ден ? Цитирай
SLASH588 Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Хмм тая България кво правите 3-4 часа не е много аз не си представям да седя и да свиря постояно 3 часа можеби за тва съм на тва диридже ама 12 часа според мен свириш ли в някоя група и тн защото като чуя 12 часа сигорно си някакъм уникат имаш ли някакви демота и тн сори Цитирай
Recommended Posts