Gatzo Публикувано Ноември 9, 2009 Share Публикувано Ноември 9, 2009 Здравейте искам да се консултирам със знаещи басисти. При свирене на 4 струнен бас с прагчета започна да се явява едно "бръждене, стържене или като и да се нарече" дано съм ясен при свирене все едно някое железце-прагче е по високо ,а привидно всичко е на ред. Kатискът върху струните е нормален а в случая се изисква едва ли не "свирепо " натискане. Казаха ми, че трябва да се регулират струните но не ми е ясно да се вдигнат ли или смъкнат спрямо грифа. Друг каза да се сменят струните с по гладки, настоящите са ситно навити ( като на китара, естествено по-дабели) Моля споделете мнения, че този ужасен, скърцащ звук е гаден, усилва се от кубето и.....!!!!! китарата е нова Ямаха модел RBX 374 С уважение: Gatzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Ноември 9, 2009 Share Отговорено Ноември 9, 2009 Вдигни струните и отпусни тръсрода ако има нужда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Ноември 9, 2009 Share Отговорено Ноември 9, 2009 Обади се на ЛС, ще ти "излекувам" баса, че не е лесно за обясняване Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Ноември 9, 2009 Share Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Скоро имах същия проблем. Натисни на 1-во и 24-то прагче и кажи за какво разстояние от 7-мо прагче до грифа говорим. Иначе нещо да си сменял строя на китарата? Редактирано Ноември 9, 2009 от rinti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gatzo Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 10, 2009 В момента съм на работа ще видя това за прагчетата довечера и ще пиша-благодаря. не съм сменял нищо-то аз време нямам да свира с тази медицина и сега с този свински грип.!!!!Има много пневмонии Пазете се момчета има инфекции в София и страната-сериозно е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Съветът за гладки струни е кух. Те по принцип са за фретлесс, а и няма да помогне изобщо в случая. Има нужда да се вдигнат струните и евентуално да се регулира тръс рода. Как става всичко това е подробно описани в менюалите ТУК. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Понеже съм по-фендерист, отколкото айбънецист, Ето още едно ръководство: http://www.fender.com/support/basses.php Веднъж за експеримента си настроих баса, без да слушам какво се случва - само по описанието и с измерване на дъги, разстояния, глупости и когато свърших се оказа, че е почти перфектен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Като сме почнали, айде едно и на warwick- http://warwick.de/media/manuals/Basses/WWBassManual_EN.pdf Има за тръса и за много други работи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TVU Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 Чувал съм че ако грифа е леко кривнат и от това може да се получи това стържене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 Леко кривнат гриф е леко неточно като понятие и звучи като "леко бременна" . Настройката на бас китара според много хора се прави спрямо удобството за свирене на музиканта. При басът е разрешена лека дъга на грифа и тази дъга може да доведе до леко дрънчене на струните по праговете ако например се цели нисък екшън на струните, което в такъв случай е нещо съвсем нормално! За предпочитане е ако човек не знае какво прави да си занесе басчето на лютиер, а да не го човърка сам. Познати, които поназнайват също е добре да не пипат по сетъпа, защото после няма да можете да се гледате в очите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts