AXE Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Супер! Значи чакаме да се обадят желаещи за ремонт. Аз ще те насочвам към правилните хора Иначе гледам някой се е постарал да украси китарата Редактирано Ноември 9, 2009 от AXE Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 пълна промяна ли ще и правите или само електрониката и прагчетата ? Цитирай
BassTraffic Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Адмирации за инициативата ! Бих предложил да се дискутира идеята за въпросната Кремонка, като се обмисли някаква обоснована и най-вече рентабилна стратегия. Идеята ми е, че такова начинание не е никак евтино и при всички положения ще глътне ресурс, който трябва да се прецени и обмисли, дали си заслужава. Дали разходите по ремонта на въпросната Кремона биха се доближили до закупуване на друга по-читава китарка например? Като казвам разходи имам предвид, че всеки участник, като даде примерно части за 50лв или даде пари за материали или транспорт, то това са си разходи така или иначе, които ако не се инвестират в материали, а се съберат, то ми се струва, че биха били достатъчни за закупуването на един по-приличен инструмент, ако този се счита за развалина. Другото нещо, което ме притеснява е, че това е инструмент за подарък все пак и не се знае, дали когато попадне в ръцете на новият си собственик няма да се получат НЕсъвпадения с вкусовете (цвят или лак), очакванията или критерии откъм звучене. Не е ли по-добре просто да се ремонтира точно онова, което е важно - гриф, прагове, адаптери, електроника, хардуер, а визията да не бъде фактор изобщо? Защото, ако се тръгне да се прави като нещо извънземно - това просто няма как да стане, това си е Кремонка все пак, а и процеса ще бъде ужасно дълъг и разточен във времето. Още веднъж за инициативата! К. Димитров Редактирано Ноември 9, 2009 от BassTraffic Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) това е инструмент за подарък все пак и не се знае, дали когато попадне в ръцете на новият си собственик няма да се получат НЕсъвпадения с вкусовете (цвят или лак), очакванията или критерии откъм звучене. Ами не е съвсем така. Когато китарата е вече в завършен вид и бъде показана със снимка в подходящата тема, то ''участникът'' сам ще си прецени, дали да ''играе'' за нея или не. А колкото до събирането на пари за нова друга китара - забрави! Сигурен бъди, че ще се появят поне двама трима, които да ни "'обяснят"' защо не трябва да се подаряват китари на начинаещите. пп. Обещах ти нещо в скайпа, помниш ли?! Редактирано Ноември 9, 2009 от EAmechaniX Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 На пръв поглед, който е много общ, тази китарка има живец още. Не мога да видя добре дали грифа е заминал от измятане, но май има надежда. Като цяло май няма пробойни по тялото, което ще вкара леснота в работата, стига ямите да не са под лепенките Как ме е яд, че свиха инструментите на дядо ми... Можеше да я пипна за начална подготовка. На ръка ще ми отнеме време и няма да стане добре Според мен е добре да се прави на територията на София, за да се спестят разходи за път. Цитирай
jkolarov Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Здравейте, Няма пробойни под лепенките, и грифа ми изглежда прав. Просто прагчетата са "изядeни" различно. Ето още една снимка, дано да хвърли повече светлина... Редактирано Ноември 12, 2009 от jkolarov Цитирай
BassTraffic Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 До тук изглеждат нещата така: 1. Прагчета - да кажем че ще изнамеря от някъде.... 2. Рефретване - да кажем, че и това ще се уреди. Ако само това са проблемите, и ако само това има да се прави - пратете ми китарата. К. Димитров Цитирай
AXE Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 От останалите снимки е очевидно, че трябва да се сменят най-малкото и рамките на адаптерите. А доколкото си знаем Кремона, цялата електроника с адаптерите е за смяна. От колегата abductor имаме един хъм и потенциометрите. Остава още един хъм. Имаме ли рамки? Хубаво е да сменим и задното мостче, че това на кремоните наистина е ужасно (болтчетата ти се забиват в ръката). Ключовете ако са зле, може също да ги сменим с тия от Aria-та. Другото може да го оставим така. BassTraffic, може да ти пратим само грифа!? Цитирай
BassTraffic Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 BassTraffic, може да ти пратим само грифа!? Става ! К. Димитров Цитирай
AXE Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Значи търсим някой пътник за Нова Загора! Цитирай
maxim09 Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 (Редактирано) А доколкото си знаем Кремона, цялата електроника с адаптерите е за смяна Извинявайте, че се включвам в темата, но може ли да ми обясните кое от електрониката на кремоната не става, защото аз има една запазена с единични адаптери, произведена 1996 г. и на нея се уча, освен че единичните адаптери бръждят - друго? Редактирано Ноември 13, 2009 от maxim09 Цитирай
abductor Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 ^ Не само бръждят, просто са си гадни по рождение Значи заделям потенциометрите, адаптера и ключовете, които са бая стари, но съм 95 % сигурен, че са по-добри от оригиналните. Проблемът е, че потовете са само 2, а Кремоната е с 4, но предполагам можем да намерим още 2, че защо не и 4, в краен случай можем да ги купим, не са хиляди левове. Рамки за адаптери също нямаме, но лесно ще се сдобием с такива, мисля че Денчо може да се справи с тая работа, както и за втори хъмбъкър - беше писал по-нагоре, че има, аз ще вляза с кинти за тия неща. Що се отнася до пътуването до Нова Загора - аз ще ходя натам след 2-3 седмици (имам да нося един друг гриф на Костадин), така че нищо не ми пречи да занеса и този, естествено ако няма някой да ходи преди това, само трябва да го взема дотогава - ЛС (живея в София, нищо че на профила ми пише Пловдив ). Цитирай
Recommended Posts