EAmechaniX Публикувано Октомври 29, 2009 Публикувано Октомври 29, 2009 Става въпрос за следното: Пример за правило: Забранява се пускането на обява без актуални, подробни, ясни снимки в случаите, когато продаваният продукт надхвърля ХХХ лева. Моето предложение е 500лв минимален праг. Точното дефиниране ще стане от страна на администраторското тяло, като може да се отбележи, доколко броя снимки ще е препоръчително да се сложат като минимум. Според мен; 1) така ще се намалят или напълно изчезнат измамите на ментета инструменти и др. 2) потенциалният купувач ще може да прецени, дали да предприеме по нататъшни действия по изпробване и закупуване или да се откаже. 3) Нещата от типа-''снимки на скайп, ЛС или мейл'' ще отпаднат напълно. Подобни неща са много удобни за мошеничества. Последно време се появяват обяви без подробни обяснения и без точна информация за нещата и тяхното състояние. Само линк от сайта на производителя не върши никому работа. За микрофоните може да има отделна подточка с друг праг и т.н. Естествено желаещите, които влизат под долния праг могат да си слагат снимки - в техен интерес е. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 ^ Аз по принцип съм за всички обяви да имат актуални снимки, но се опасявам, че това е трудно приложимо. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 29, 2009 Автор Отговорено Октомври 29, 2009 Не виждам нищо трудно, особено ако се напише в контекст - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. След като могат да се пускат линкове, значи могат да се пускат и линкове със актуални снимки. ПП. Няма нищо лесно на тоя свят. Цитирай
Ava Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Moже да нямат фотоапарат. Аз хич не съм фен на снимките .. Откакто се роди дъщеря ми купих някакво куцо фото. Бях на 29 вече.. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 И ще отпаднат половината обяви изобщо. Масово хората не могат да ъпнат картинка... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Да, това с картинките и качването също е проблем. Не всеки знае как и къде да качи и после как да сложи линка тук. Цитирай
rinti Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 (Редактирано) Ами прав си че доста хора не могат да си качат снимка, ама и това може да са промени. Примерно ако има желание аз, или всеки един от форума който му се занимава, може да направи тема "Как да кача картинка" и тя да бъде сложена в "Важни теми"и тогава вече няма да има оправдания от типа - "Незнам как да кача снимка".Иначе и аз съм ЗА всички обяви да имат снимки, който няма какво да крие ще пусне няколко снимки. П.п Ако сте съгласни кажете и ще спретна една темичка. Редактирано Октомври 29, 2009 от rinti Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Такава тема има от години, ама няма кой да чете и най-вече да мисли като чете. А и доста хора просто са скарани техническо-компютърно и... Не могат, т'ва е! Цитирай
rinti Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Moже, не съм я видял. Явно се е загубила някъде из разделите, затова предложих да се сложи в "Важни теми" точно на раздела "Купувам - Продавам - Предлагам". И не мисля че е толкова сложно да цъкнеш едно "избери" и след това "качи" и едно "копи" и "пейст". Казвам го защото повечето пишат "снимки на имейл, скайп"...След като могат да ги изпратят по този начин, защо да не ги качат в някой сайт? Цитирай
TONY Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 (Редактирано) За снимките имам особенно мнение. Както имам повече неща, ако трябва всичко да е със снимки.... По принцип съм човек, който обича да си пази нещата, ако има захабен външен вид, който е повече от обичайният слагам задължително. Не виждам смисъл да се слагат снимки, примерно на някой ефект, който е като нов или почти. Плюс това, винаги при поискване пращам актуални снимки. Така би трябвало всеки да постъпва. А да, ами ако човекът не е стигнал до покупка на цифров апарат - да не може да си пусне обява ли? (дълго време и аз нямах - не е грях) Така, че проблем няма никакъв. Изобщо за електрониката снимките не са някакви определящи. Ако става дума за китара, която не е нова, да. За технически скараните казахте, а и такива които не са, пак слагат неработещи линкове (всеки ден има такива). Хубаво да не се ъпва от никой. Но да може да се редактира! Нещо продадено, нещо запазено (най-малкото да няма излишни обаждания), промоция за ден,два, три - ако ти се налага да продадеш нещо спешно. Ако не се продаде да си върнеш цената, ако така решиш. Хубаво е ред да има, но да не става концлагер. Някой коментира, отговор и темата върви, но не се ъпва. Какво мен примерно не ми харесва - някой си подновява обявата от миналата седмица и понеже го мързи да натисне копи пейст, пуска линк ( който пак е копи пейстнал) Тези обяви директно не ги чета. А, доколкото си спомням или беше забранено или нежелателно да се прави така. Ама и да не е забранено, пак не бих чукнал линка, защото го считам, като неуважение. Редактирано Октомври 29, 2009 от TONY Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 29, 2009 Автор Отговорено Октомври 29, 2009 Става много просто - Там където са правилата за продаване ще има линк към темата ''Как да кача снимка- стъпка по стъпка в картинки'' - начини има, акъл също. Желание трябва, за развитие и улеснение на всички. Не чел правилата - няма обява!...докато свикнат. ...и ще свикнат ...и много повече. Всичко това го предлагам за предотвратяване на ситуации, в които ще има доволни и недоволни. измамени и измамили. Бездействието по този въпрос, също е един вид подпомагане за мошеничества, които, доколкото знам(мошеничествата) са в противовес с ''принципите'' на тоя форум, подсказани ми лично от musicman в едно лс преди години. И кво като разберем, че някой е излъгал друг - банваме го. Ами ок - прави друг акаунт и е пак на ринга. Не става ли така?! Имало рейтинг. Ами добре, ама битият бит - ебаният - ебан. А пък и на кой му пука за рейтингите?! На 2-ма ...на 3-ма..?! Нека да спрем нещата още в зародиш - това казвам аз и не задължавам никого с мнението си. Предлагам и коментирам..., и се аргументирам. Пример в сегашния статус - хипотетично: Аз виждам, че някой продава фалш китара и се разписвам. Доказвам, че тя действително е такава. Браво на мен - страшен познавач съм! Да ама не. Продавача ме намразва до края на живота си, че съм му спънал далаверата. За интригата и сеирджийството не ми се коментира. И кво - това не е ли предпоставка за караници?! Защо - защото форума има вратички да се прави така. Да затворим вратичките казвам/предлагам аз, и то дипломатично - с правила! ПП. Тези които не могат да се справят с качването на снимки - едва ли ще липсват на някой - ако ме разбирате. И пак казвам, предложението ми не е заради мен самият - аз нямам проблеми с тия неща, но има доста наивни деца тук, и неопитни - за тях ми е и за самия форум като принцип. Изобщо не твърдя, че предложението ми е съвършената панацея за тия неща, но с общи усилия и акъл може и да стане. 20% ако е успеваемостта на това - заслужава си. Цитирай
rinti Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Тони като видях, че пишеш ти вече знаех за какво ще е, защото знам колко неща продаваш в една твоя обява.Иначе наистина хора които продават като тебе по много неща, става малко неудобно да качват по сумати снимки. Ама хора като тебе са изключения, повечето продават по 1-2 неща. Още едно преимущество според мен на това всяка обява да има снимки.Примерно някой пише че продава Босс Дс-1 състояние 8-10 за 70лвл(примерно) Влиза някой потребител и иска да си купи точно такъв ефект и разбира се поглежда още няколко обяви и вижда още една за Босс Дс-1 състояние 9-10 90лвл.И тогава идва преимущество на снимките, този потребител ги отваря и вижда че примерно този който го продава по-скъпо на снимките ефекта изглежда по занимарен от козметична гледна точка.И той си решава да вземе другия, който първо че е по евтин има и по-добро козметично състояние.И така и други които решат да си пускат обяви могат да си направят сметката, ако пишат състояние 9-10 дали няма по евтин от техния ефекти с по-добро състояние. П.п Незнам дали разбрахте какво имам предвид, защото нещо май не намерих най-правилния начин как да се изразя Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 29, 2009 Автор Отговорено Октомври 29, 2009 Снимките се правят веднъж и после се копират линковете - не е толкова непосилно. Пък и моят акцент попада само за стоки, на които се правят ментета, като китари, микрофони и други.. Както и да е - трийте я тая тема - явно няма да стане работата. Цитирай
Recommended Posts