Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

За мен един от критериите е, че добрите блусари тука дори не си правят труда да кажат мнение по темата :) Иска ми се да чуя как ще обади това "чудо" на съвсем лек крънч - там, дето се спъват всички процесори и транзистори без изключение.

Има го и другия момент....че блусът бидейки минималистична музика, съответно се свири от хора, които обичат олд скуул - 3 врътки на ампа и волюм на китарата и тва е. Такъв човек нито някога ще иска да погледне процесор с дисплеи и копчета, камо ли да се рови в хилядите менюта. /чел съм, че в този процесор можеш да си избираш дори вида на лампите и работните им х-ки...там напрежения, тоци....не знам дали наистина е така/. Дори да свири и да няма разлика, субективното възприятие ще го излъже. Дори и да стане чудо и да му хареса, то никога няма да го признае, щото нали по форумите пишем "напържени лампи до гроб" и т.н. :)

Както се казваше в един много готин филм с Робърт Де Ниро....some things do not change. :)

Както лампоман никога няма да свири или да каже, че е свирил с процесор, така и никой от Фолксваген Голф фенклуб няма да си купи или да каже, че си е купил Пежо :D

Редактирано от Yves
Отговорено

Не мисля, че настройките ще отнемат повече време от колкото ако имаш същите неща ама истински. Защото все пак е направен така, че да симулира естествения процес на работа. Представи си да имаш 20 кабинета с 20 микрофона и 20 усилвателя и си правиш комбинации и търсиш и позиция на микрофона. За това простите неща с 3 врътки, дето имат точно 3 вида звук са оптимални за някои хора.

@7 String, прав си за компютрите и плъгините, но ако сметнем като цена може би ще излезе колкото да си купиш AXE-FX. С уговорката че ъпгрейдите ще ти излизат по-евтино :)

Отговорено (Редактирано)

Не съм от добрите блусари, но ако моето мнение има някакво значение, да си кажа:

1) Има го в България (двойката, от старите модели не съм виждал);

2) Имах талон за купуване директно от производителя (на двойката), за сумата от 2.200 USD;

3) В Ebay двойката е 2.7-2.900 USD, Ultra и Standard може и да се намерят за под 2.000, но с много късмет;

Освен това:

4) Свирих на двойката около 5-6 часа. МОЖЕ да докара звук много близък до този на добър лампов амп.

Ефектите са отделна и почти неописуема история. Останах отчаян

от човъркането и сизифоския труд по настройките. Това ме накара да подаря талона цитиран в т.2

и да продължа с умножаването на колекцията от малки лампови глави :)

Моите два цента по темата :)

Редактирано от jabs
Отговорено

Извинявай, некоректно формулирах изречението.

Има китаристи в България, които свирят с Axe FX-II.

От поста ми се разбира че го има по магазините, което естествено не е вярно :)

Сори.

Отговорено

Не съжалявай :)

Добих комплекс за малоценност след пет часа с тоя суперкомпютър.

Отговорено (Редактирано)

http://www.youtube.c...h?v=RxxeLa1fYKI

Аз определно съм явно най-големият фен на Axe Fx в България :D, колкото и доводи да ми изтъквате просто си струва за мен адски много !

Редактирано от chalgasucks
Отговорено (Редактирано)

Пак опонирам, не за да се заяждам, а за да си изтъкнеш аргументите - кое точно си струва при положение, че можеш да имаш за този бюджет компютърна система със същите технически параметри, но неограничени възможности откъм обработка на звук и контрол? Между другото всички клипове дотук са във вариант китара -> въпросния процесор -> лампов усилвател -> 4х12. Не се съмнявам, че има добър спикър симулатор, но би било честно да говорим за китара -> процесор -> запис.

Между другото се сетих за едно rig review, но забравих на кой беше - почна да обяснява за различните камиончета по пода, като някои от тях(основно тези, на които беше ендорсър) ги включи на момента за да ги покаже и естествено изтъкна колко неземно яки били и как само тях ползвал, но още на следващия поглед в/у рига въпросните отново бяха прескочени ;) В крайна сметка само може да гадаем какво точно прави звука на Големите, а и не трябва да ни вълнува толкова, щото трябва да знаем как да си постигнем нашия си звук. Ако на някой въпросния Axe FX му върши работа - машала. Аз ако имам нужната финансова възможност бих си поръчал български къстъм амп с всичко, от което имам нужда и толкова :)

Редактирано от 7thString
Отговорено
Аз ако имам нужната финансова възможност бих си поръчал български къстъм амп с всичко, от което имам нужда и толкова :)

много точно казано

Отговорено

musicman - видях, че в на Дейв Мъстейн рака има такава джаджа, но как е навързана, никой не ти казва, но отдолу си влиза в лампови хапаратури :) Въпроса беше дали има някой, който би го използвал само с два кабела - един към китарата и един към PA-то ;) Нали уж туй му е големия коз :) Щото с лампов амп накрая и 4х12 и кремона със зуумче звучи добре :)

Отговорено

А, това вече е друга приказка. :) Значи въпроса на сравнение не е да го сравняваме с истинска апаратура, а да го сравним с другите процесори - по-интересен е наистина въпроса дали 6-7 пъти по-високата цена разбива достатъчно убедително по-евтините процесори.

Отговорено (Редактирано)

аз по мое мнение ги деля на 3 класа

1.Axe-Fx

2.LIne 6 POD HD

3.Всичко останало ,

Не е като да не съм пристрастен понеже съм с X3 и му знам възможностите на 100% и доволен е меко казано ,че съм :). Но ако трябва да сравняма X3 с AXe ... просто грандиозна е разликата и точно за това е толкова скъп ( въпреки ,че и за мен е безумно толкова много пари за тази играчка,но при наличие на повечко пари бих си го купил веднага).

Всъщност аз се зарибих по Axe - след това

видео! За мен тук беше всичко което бих искал да имам като китарисит като техника (и все още искам) и се замислих защо аджеба от лампа минават на процесор (тъпо си казах , т'вя няма смисъл съдейки по моя Х3 който 2009 си беше топа на процесорите) и след като поразръчках и особенно след като всички големи го ползват вече , си казах еми тва е най-накрая го направиха-> малко , практичко и звучи като лампа е какво повече ми трябва !

Наистина винаги съм и все още съм ест фен на ламповия звук спор няма , ама тоз процесор ... :metalist: , просто би ми дал реалната възможност да разполагам с много ампове! Аз не съм от хората, които като им кажат аз свиря с Маршал и аз ооо даааа , изобщо ми е през грифа с какво свириш , ако ми хареса саунда ти, ако ще и с да си с процесор колкото телефона ми голям всичко спира! Все пак наистина съм убеден ,че в това бъдещо технологично поколение , лампата ще се измести от нещо малко, което можеш да дуржиш в джоба си и после да идеш да го ползваш на концерти пред 20 000 метала!

Редактирано от chalgasucks