Ивелин Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Много интересна история има бихармоничния мажор. Скалите с "дупки" (хиядуз) имат по-специфично звучене от бездупковите. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Да, ама бихармоничните имат два хиатуса, а хиджас има само един, и то в арабския свят той не е толкоз широк. Но често виждам да се използват като синоними. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 (Редактирано) Че кой говори за хиджаз? Прочети пак в скобите, ама тоя път на глас Btw, намерих един много интересен темперамент в клавира - индийски! Утре ще ти пусна семпълче (само дето не знам кaкво да изсвиря с него) Редактирано Декември 21, 2009 от Ивелин Цитирай
dancho bozuka Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Гръцки народна скала ДО/РЕ/РЕ#/МИ/СОЛ/ЛАb/СИb/ДО/ ДО/МИb/МИ/ФА/ФА#/СОЛ/ЛА/СИb/ДО Цигански скали ДО/ДО#/МИb/МИ/СОЛ/ЛАb/ЛА/СИb/ДО/ ДО/РЕ/МИb/ФА#/СОЛ/ЛА/СИb/ДО Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 Че кой говори за хиджаз? Прочети пак в скобите, ама тоя път на глас Btw, намерих един много интересен темперамент в клавира - индийски! Утре ще ти пусна семпълче (само дето не знам кaкво да изсвиря с него) Не съм го видял грешно, просто се сетих за това и споделих болката си. Казва се строй, понеже темперирането е частен случай - донатъкмяване заради комите, за което говорихме.И аз тук имам някои такива, ама драсни в Скайп по-добре. У форума влизаш, ама у Скайп не! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 ^Приоритети! Ми тея от клавира ме объркаха - в една графа е equal temp и indian. Цитирай
Victor94 Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Здравейте! Включвам се към темата с малко по-различен въпрос относно солирането: може ли с някоя от по-горе посочените скали да се солира в правите хора. Имам предвид солиране като в този клип: от 3:25 нататък. Много съм се опитвал но нещо не ми се получава. Дали е защото аз нещо не мога или защото скалата която използвам просто не е подходяща за този вид солиране? Цитирай
Victor94 Отговорено Септември 2, 2010 Отговорено Септември 2, 2010 Трябваха ми около 15 минути да разбера какъв линк съм забравил, докато накрая се светнах Ето го линка: http://www.vbox7.com/play:52989efa Така де, схванахте ми идеята какво питам Цитирай
Recommended Posts