Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Трябва ли да показвам повече технически умения.

В музиката си...:)

Питам и за вашата такава!

какво мислите!?

Напоследък съм занемарил тази част... :)

Колко е важна за вас техниката на един китарист за да Бъде "Guitar Hero"

питам по принцип!

:)

Това се отнася за всеки от нас!

Отговорено

Хахах нека 1во аз като капацитет. Ми според мен... :) Зависи от песента. Хубаво е да се покажеш тук таме ама не постоянно да блестиш щото става скучно :)

Отговорено

Е само slapping, sweep оше малко, 8 - fingers tapping ....и тва е...то к'фо друго му трябва на човек...а мдам и флайт ъв дъ уундед пчелата при 230 темпо...

п.с. аа честно ли? не :)

Отговорено

Ами, поне според мен, - абсолютно не !

Композицията е най-важна. Много често и най-простичкото соло може да звучи доста по-приятно от някое супер сложно и завъртяно.

Ние, като хора, които също свирят, можем да оценим техническото достойнствое на едно соло и да му се изкефим, но повечето хора просто няма да го възприемат. Просто доста от нас имаме леко "изкривен" поглед върху достойнството на една мелодия. Не трябва да се задълбава толкова в същинското, а повече в техническото :)

Ако се замислиш - като питаш някой "редовен" рокаджия :) кой му е любимия китарист, доста по-вероятно е да получиш отговор Слаш отколкото Стив Вай, примерно :)

Но най-важното е да правиш музиката си така, че да ти харесва максимално на теб самия ! Иначе музиката става неискрена и не е толкова хубава...

Отговорено
Не трябва да се задълбава толкова в същинското, а повече в техническото :)

Хаха, голям съм идиот !

Исках да кажа точно обратното :)

Отговорено

не бе сериозно погледнато, въпроса е да можеш да изсвириш това, което искаш да изсвириш, ако перифразирам (може би?) леко Delian...

технично, не технично това е то.

Отговорено
не бе сериозно погледнато, въпроса е да можеш да изсвириш това, което искаш да изсвириш, ако перифразирам (може би?) леко Delian...

технично, не технично това е то.

аха :)

интересно :blink:

доста може да се говори...

ами до сега съм могъл да изсвиря това което искам...

още едно нещо де...

просто преди свирих други неща....бях се вманиачил в

Стив Морз :) и Иван Петров но спрях да свиря подобни

неща...

сегашния ми стил на свирене не е от баш техничните... :D

Отговорено

Е Митко - ти тук да не ни майтапиш?

Техническите ти умения са, леко казано, доста напреднали

Аз почти ти завиждам:) /благородно/

Макар,че мога доста неща, ама има работи,дето направо не знам как ги

правиш:violin:

А свиря от 15 години... :)

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено
Е Митко - ти тук да не ни майтапиш?

Техническите ти умения са, леко казано, доста напреднали

Аз почти ти завиждам:lol: /благородно/

Макар,че мога доста неща, ама има работи,дето направо не знам как ги

правиш:violin:

А свиря от 15 години... :D

Най съм сериозен :no:

Отговорено
та исках да кажа че не съм потдръжник на

лудите перфектционисти...

... не харесваш Вай!? :D

... майтапя се!!! :)

... :D свири каквото ти е на сърцето френд!!! :D:lol::no:

p.s.Ако имаше формула нямаше да е интересно!!!

Отговорено
Трябва ли да показвам повече технически умения.

В музиката си...:lol:

какво мислите!?

Напоследък съм занемарил тази част...  :)

Колко е важна за вас техниката на  един китарист за да Бъде "Guitar Hero"

питам по принцип!

:no:

Akо искаш да си китарен герой,по-добре не задавай на всеослушание въпроси като горния.

Как ти звучи нещо подобно:

"Guitar Hero" пита феноверте си: Абе какво мислите за сегашния ми стил,дали да не позабързам както в първия ми албум или дали да не поусложня малко повече както във втория,а?Аз иначе съм много добър ,вие си знаете.Нищо че напоследък я карам малко през пръсти...ама все пак съм най-добрия!Та какво ще кажете?

Ваш:The Guitar Hero"

Моето мнение е, че един музикант е искрен до толкова доколкото свири това , което му е присърце и го свири така, както намери за необходимо.Дали една композиция ще е хубава не зависи от това колко ще е сложна и колко "майсторски" умения ще включва.Доброто винаги се усеща....

Отговорено

Между другото-един мой познат преди два три месеца ми беше дошъл на гости

и,като разбра,че те познавам/засичали сме се по репетиционни в София ,когато имаше един бенд с певица/ и започна да ме разпитва- Налбантов от колко време свири,по колко часа на ден, кой го е учил и т.н..

После аз нещо му посвирих и мoят човек(Делян се казва)- пак - това как го свириш,онова как става, в смисъл,че и мен ме бива-минути за самореклама:lol: /

А аз му викам- пич,гледай сега - остави и мен, и Налбантов на мира - гледай ти какво ше направиш,'щото ще станеш като Цецо от Ку-Ку Брнд - ще свириш доста неща,ама няма да имаш свой почрк и кел файда.../'шото аз като искам да слушам оригинал си пускам Steve Lucater, или Eric Klapton, или Santana, или Satriani и хич не ме е еня как Цецо се мъчи да ги докара./

Та моят little secret e такъв - хващам китарата и започвам да си импровизирам - тоест оставям пръстите сами да ме водят и понякога излизат яки идеи - така после си ги записвам, че помня като маймуняк.

И така горе-долу докарвам свой почерк.

Казвам го,защото може да е полезно за по-начинаещите.

BTW - идеята я взех от NUNO Batencourt, когато бях в началото-

Адски ми направи впечатление едно негово изказване

-"Ако свириш като себе си - никой не може да те пипне с пръст" :hello:

Точно така-не бъди перфркционист.

Пускай солата да се леят.

Нали помниш,че те бях сложил след Ангел Димитров Небесния в мойта си класация.

Е тоя пич направо яко ме кефи - солата му се леят flowwww

модерирано от Snowwhite - ПРИ РАЗМЕРИ НА МНЕНИЕТО ОТ ТАКИВА ВЕЛИЧИНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КИРИЛИЦА!!!правила!