Get off Публикувано Октомври 12, 2009 Публикувано Октомври 12, 2009 Здравейте! Реших и аз да направя почти задължителната смяна на оригиналният говорител на Суперчампа с Еминенс. Направих смяната но .... никакъв звук. Иначе кубето си свети лампите му и те само дето нищо не се чува. Пробвах всякакви врътки обърнах поляритета дори върнах стария спийкър без резултат. Не ще да пее и туй то. Та се обръщам към вас като врели и кипели за съвет.Благодаря ви предварително! Цитирай
Fender_str Отговорено Октомври 12, 2009 Отговорено Октомври 12, 2009 Aми гледам си от Варна, ако искаш драсни едно ЛС Цитирай
Get off Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 Явно не се е случвало на друг от форума. Аз ще продължа да ви информирам за ситуацията. Може пък да е полезно за някого. Включих лайн аута н Фендера към компа и си прозвучаха и двата канала. Това според мен би трябвало да означава,че пре ампа е ОК. Изчетах снощи куп коментари във форума на Фендер и намерих подобен проблем. Оказало се лампа 12АХ7 , която си светила и даже след като я сменил човека я сложил на друг усилвател и там си работела нормално !!!!! Колкото и шантаво да звучи всичко това реших да пробвам. Извадих едната 12АХ7 на В-туина и я хабучих в Суперчампа. Познайте? .... Никакъв звук. Върнах всичко по старо му и сега се надявам на колегата Фендер_стр да оправи проблема в събота. Айде чау и блазе на тези дето им работят амповете Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Него пускай повече!Ако все още не си скапал изходния траф и/или крайните лампи може и да се разминеш евтино. Цитирай
tednet Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Предполагам, по някое време си пускал амп-а без да е имал включен говорител? Не виждам от какво друго може да е Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Ако е светнал трафа ще се размирише най-малкото.. Цитирай
Get off Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 Не съм го пускал без говорител. Не съм гений на инженерната мисъл ама си знам урока. Освен това ампа си има защита (бушонче) ,която си е съвсем здрава. Бе всичко си свети ,реагира само дето не пее. Цитирай
shtur4o Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Хм... и аз имах Супер Чамп, и аз му смених говорителя с Еминенс. Нямаше никакъв проблем. Виждам, че си се сетил за всичко, което може да е объркано при свързване... Да не е нещо кабела амп-говорител? Ако можеш пробвай с друг кабел.... Дано не е нищо сериозно. Цитирай
Get off Отговорено Октомври 14, 2009 Автор Отговорено Октомври 14, 2009 Модела е Ragin Cajun 10'' ,75W, 8 oma. Класика в жанра. Само да не беше се случила тази тъпотия. Вчера не ми се занимаваше и не съм пипал нищо. Но днеска тествах кабела по идея на колегата щурчо и се убедих че си е наред. Тествах и двата говорителя само за да се убедя още веднъж че са си наред. Самия амп не смятам да го отварям не съм толкова вещ. Цитирай
Recommended Posts