Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

За асиото само мога да опитам да помогна. Проблема очевидно е в него, защо не пробваш да инсталораш JamLab Asio da видиш как е ?

По първия ти въпрос немога да ти кажа нищо конкретно, но поразцъкай - преинсталираи samplitude, драйвърите на лаптоп-а такива работи, ако не си ги направил вече. :hysterical:

• 5 months later...
Отговорено

Колеги, направо ме е срам че го задавам този въпрос, като се има в предвид, че последните 4-5 годинки съм си ги загубил в "чоплене" на този хост, но няма как да не попитам по вещите от мен (които са доста по тези места :hysterical: ). :)

има ли някакъв( какъвто и да е) начин за ползване на VST и/или VSTi в Samplitude или разковничето си остава DX и друг подобен софтуер.

Отговорено

Нямам никакъв проблем при използване на VST/VSTi в Samplitude от много версии насам.

В 9.1.1, която е последната версия е доста, доста удобно и добре направено.

Отговорено

Не само, че няма проблеми, но и се държи по-добре в някои отношения.

Например наскоро се занимавах с един проект, в който на четири пътечки има по едно VST Voxengo Bogex използвано като спийкър симулатор с импулси. Проекта е 24 бита/96 КХц, буферът на звуковата карта е 128 семпъла.

Та този проект създаден в Cubase (SX3) се плейва, но постоянно се чуват пуканки и прекъсвания. Същият проект направен в Samplitude (9.1.1 SE) се плейва без грам пуканки, като освен това Samplitude показва 0 Lost ASIO Buffers, а това е много добър показател, защото за разлика от Cubase, Samplitude измерва и показва проблеми с ASIO-то, дори когато те не могат да се чуят.

Отговорено

Ок, супер добре ми дейвстват тези думи. :)

Тогава следва въпросът къде трябва да са инсталирани вст-тата ( в коя папка, къде...) за да се виждат в миксера( по инсъртите, и да кажем в object editor-а на всеки wave по пистите...да кажем за вст ефектите.

Подробност е че все още съм със Samplitude 8 ко евентуално има разлики с 9. :):D

Отговорено

Разлики има, но не и в указването на пътя към VST plugins директорията.

1. Натискаш Y, за да ти се появи System Settings;

2. Намираш Paths, VST Plugins и избираш/пишеш директорията където са ти плъгините. При следващото стартиране Самплитюд ще сканира директорията и така. Ако искаш да добавиш друга директория - изчакваш следващото стартиране, влизаш на същото място и заменяш, т.е. не добяваш, а заменяш пътя с другата директория и Самплитюд, ще добави и ефектите/инструментите в нея при следващото рестартиране.

Отговорено

Кратко допълнение - няма нужда от изчакване на следващо зареждане, ако дълбочината на пътя е под четири директории.

Успех!

• 2 months later...
Отговорено (Редактирано)

След Logic 8, Sonar 7, Cubase 4 и Magix пусна следващите версии на Samplitude & Sequoia, а именно версия 10, която съдържа доста нововъведения.

За повече информация тук:

http://www.samplitude.com/eng/seq/news.html

Версията беше анонсирана преди повече от месец всъщност, на немски излезе преди около месец, а английската версия преди около 2-3 седмици започна разпространението.

Но тъй като преди около седмица започна да пристига по потребителите та вече мога да кажа наистина излезе :greenball:

Редактирано от musicman
Отговорено (Редактирано)

:)

Но не и "за народа" :) ! Изобщо, май приключи времето на "условно безплатния" софтуер. И слава Богу - вече ще се занимаваме с музиката, а не с дебнене на последните релизи... А на който НАИСТИНА му трябват - ще си го купи!

:D

Редактирано от presly
Отговорено

Да ни е честита V10 ;)

За мен лично, най-важният елемент в закупуването на един софтуер е, че това те кара да му отделиш необходимото внимание и да го опознаеш наистина добре, вместо да си губиш времето в постоянно "пробване" на всички достъпни (народно достъпни така да се каже) софтуери.

Отговорено (Редактирано)

Здрасти на всички, одавна не съм писал, но ми искочи един проблем и ей ме на.

Проблема е при рекординг на аудио в Секвоята /подобрения Семплитюд/ версия 7.22 за да съм точен... като записвам новото аудио закъснява с около секунда секунда и нещо.

първо мислих че латенцията е голяма - оправих го сега съм с асио4алл латенция 2мс.

попрочетох тук там по форумите и там имат предложения хората че това нещо е от тайминга...

проблема е че ползвам програмата от 2-3 дни и не я рабирам много... нов съм с този интерфейс...

та да ви питам имате ли предложение как да го фиксна този проблем с тайминг?

ps: интересно е че при запис в Аудишън например този проблем го няма...

като ползвам WDM и други в самплитюд и нуендо абе квото и да ползвам записа закъснява въпреки че латенцията е 2 мс.

:greenangel:

Редактирано от Sound Flame
Отговорено (Редактирано)
като ползвам WDM и други в самплитюд и нуендо ...

Пишеш, че си с ASIO4All, а с кой драйвер "караш" Секвоята? MME, WDM или ASIO? Какъв е monitoring режима на Секвоята - tape monitoring, software monitoring, softFX monitoring? И спрямо кое закъснява записа - предишно записано аудио, миди или спрямо звука на входа? Каква е звуковата карта? Подозирам, че е вградената в дъното, но все пак разсей съмненията.

Редактирано от presly
Отговорено

Секвоята Асио 4 алл

и на тейп и на софтуер мониторинг се същото

Каретата е Аудиджи 2 не е на дъното

записа закъснява спрямо всяко друго аудио.. примерно импортнал сам инструментал и записвам глас... или вече съм написал няква музика и пак тръгвам да записвам.. пак същото

Отговорено

Пробвай да работиш на 48 КХц - Одиджи-то не може да работи вътрешно на друта честота и затова бави записа - заради "real time sample rate conversion"-а. А и по-добре за Одиджи използвай КХ драйверите. Намират се с чичко Гугъл.

Успех!

• 3 weeks later...
Отговорено
След Logic 8, Sonar 7, Cubase 4 и Magix пусна следващите версии на Samplitude & Sequoia, а именно версия 10, която съдържа доста нововъведения.

За повече информация тук:

http://www.samplitude.com/eng/seq/news.html

Версията беше анонсирана преди повече от месец всъщност, на немски излезе преди около месец, а английската версия преди около 2-3 седмици започна разпространението.

Но тъй като преди около седмица започна да пристига по потребителите та вече мога да кажа наистина излезе :metalist:

Имам демо версията на Samplitude 10Pro. Това е най добрата програма за многоканална обработка на звука.

Работи перфектно със WAVE иMIDI.