dlkokodlk Отговорено Януари 23, 2022 Отговорено Януари 23, 2022 On 1/20/2022 at 9:49 PM, Lorimar said: па 900... Махни я тази евтина и нискобюджетна китайска пластмасарка и си вземи Х серия примерно ПА3х! сигурно си прав,но аз не съм професионалист...и това ми е много Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 24, 2022 Отговорено Януари 24, 2022 Е добре щом и това ти е много, пробвал съм ПА 900, тотално разочарование въобще не ми хареса! Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 24, 2022 Отговорено Януари 24, 2022 Ти смени ли 2-ката, поне с 3-ка? Или още караш влака така Поздрави. Цитирай
dlkokodlk Отговорено Януари 25, 2022 Отговорено Януари 25, 2022 15 hours ago, Lorimar said: Е добре щом и това ти е много, пробвал съм ПА 900, тотално разочарование въобще не ми хареса! ами да,прав си те и трабант и мерцедес са коли и са германски,НО... Цитирай
dlkokodlk Отговорено Януари 25, 2022 Отговорено Януари 25, 2022 17 hours ago, Lorimar said: Е добре щом и това ти е много, пробвал съм ПА 900, тотално разочарование въобще не ми хареса! и другото,па900 с кои клавири има съвместимост със сетовете? Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 25, 2022 Отговорено Януари 25, 2022 Преди 2 часа, dlkokodlk написа: и другото,па900 с кои клавири има съвместимост със сетовете? 600,3x Le,3x. Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 28, 2022 Отговорено Януари 28, 2022 На 24.01.2022 г. at 13:26, Apple&VSTI написа: Ти смени ли 2-ката, поне с 3-ка? Или още караш влака така Поздрави. Карам си с ПА2х Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 2, 2022 Отговорено Февруари 2, 2022 Покрай попадането ми на един анонсиращ клип, все по-сериозно се чува, че тази година Корг ще изкарат PA 5X. То и преди имаше спекулации, но сега съм по-склонен да им повярвам, тъй като доста го забавиха, а и в мрежата от месец насам се появиха доста клипове като този дето гледах. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Февруари 2, 2022 Отговорено Февруари 2, 2022 преди 6 минути, yamaha написа: Покрай попадането ми на един анонсиращ клип, все по-сериозно се чува, че тази година Корг ще изкарат PA 5X. То и преди имаше спекулации, но сега съм по-склонен да им повярвам, тъй като доста го забавиха, а и в мрежата от месец насам се появиха доста клипове като този дето гледах. То това е повече от ясно и сигурно от края на Ноември месец насам, колкото е ясно че и утре Слънцето ще изгрее отново. А що се отняся до клипчетата и картинките, това са измишльотини на хора с "богато въображение" и няма нищо-вярно в тях Цитирай
Georgi.Krastev Отговорено Февруари 14, 2022 Отговорено Февруари 14, 2022 Здравей те! Някой има ли мнение за Ямаха пср а5000,заслужава ли си пред па700 и па1000? Гледах клип в ютуб на Митко Лозаревския с тази Ямаха,много хубав звук. Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 15, 2022 Отговорено Февруари 15, 2022 Не е лесно да сравниш ориенталски модел със стандартен, че и на всичкото отгоре излязъл 4 години след цитираните модели. Ако го сравним с ориентал версията на PA700, в момента A5000 струва с около 1000 лева повече, така че и това допълнително усложнява сравнението, което търсиш. Нормално е по-новата и по-скъпата да има по-добър звук, но както едната, така и другата си имат своите предимства и недостатъци...въпрос на вкус и финансови възможности. Цитирай
Georgi.Krastev Отговорено Февруари 15, 2022 Отговорено Февруари 15, 2022 По ми е интересно сравнението между па1000 и а5000.Тук,въпреки че ямахата е по-нова модел Па1000 е малко по скъп от нея. С па1000 съм се сблъсквал и ми хареса,А5000 само клипове съм гледал за нея.Интересно ми е дали може да променяш параметрите на всеки друм както е при корг? Може би,за А5000 проблемът е че няма да има инфо за нея(говоря за БГ ритми и звуци) Слава богу имам възможност да взема един от двата и ако ямахата има възможностите на Па1000 може и да рискувам с нея,а и мисля че имаше и програма за конвертиране от един модел клавир към друг. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Февруари 16, 2022 Отговорено Февруари 16, 2022 (Редактирано) Колега, първо цената въобще не е определяща кой инструмент е по-звучащ, второ колко е по-нов също не е определящо за това. Следващото нещо,което определя кой инструмент да си купиш е това каква музика ще свириш, за Балканска Музика винаги предимствата са за KORG . На следващ етап е управлението и мениджъмънта на Аранжора, където предимството и удобствата са отново за KORG пред YAMAHA - първо има много повече готови готови сетове и бленди вече изработени и после на следващо място при KORG всичко може да се прави от-до от клавира, докато при YAMAHA не , и може само с компютър и техният си там фирмен софтуер. Що се однася и до двата клавира като качество на изработка, и 2-та модела на 2-те марки са ниско-бюджетен сегмент с пластмасови корпуси, всичко е изработено афиф-евтино, за клавиатурите им въобще да не говорим - лоши като усещане и доста чупливи. Истината за качествен аранжор като саунд и изработка е в X Pro серията на KORG , дори и в качеството на такъв да е 10-годишен модел като Pa3x , в сравнениее с двете въпросни пластмасарки ги превъзхожда в пъти и по звук и по качество на изработка от-до. Не ангажирам никого с това,което казвам - просто това е моето мнение по въпроса. Поздрави. Редактирано Февруари 16, 2022 от Apple&VSTI Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 16, 2022 Отговорено Февруари 16, 2022 Някои неща, които казваш са верни, но с други не съм съгласен. Като изключим лошите клавиатури, които странно и за мен защо продължават да ги слагат на инструменти от по няколко хиляди лева, за по-добрия звук продължавам да твърдя, че е определяща както цената, така и поколението на инструмента. Всичко останало са опции и допълнителни възможности на аранжора, които наистина в някой модел отпреди години е възможно да са повече, отколкото в някой от по-новите модели. Аз също не ангажирам никого с мнението си и просто споделям лични наблюдения натрупани през годините. Говоря единствено за зависимостта между звук, цена и нов/стар модел. Разбира се цялостното възприятие за един модел дали е сполучлив или не, се определя от още много фактори, вкл. и локалния, за който спомена - дали има достатъчно сетове за модела, подходящи за стила музика, която най-вече се свири в даден регион. Цитирай
acera Отговорено Февруари 22, 2022 Отговорено Февруари 22, 2022 Здравейте! Някой може ли да сподели сет за корг па 300? Поздрави! Цитирай
Recommended Posts