metalhammer Публикувано Октомври 5, 2009 Публикувано Октомври 5, 2009 Както винаги сърфирайки из нета се натъкнах на непознатата за мен марка Diamond (ако за някой тва е старо инфо моля да продължи нататък , а следващия път да я постне преди мен). http://www.diamondamplification.com/index.html На пръв поглед доста качествени лампови ампове . Явно в марката са наляти доста парички (лъскав пиар , купили са дори Боб Рок) кранк ряпа да яде.. Сайта е доста модерен и има добри семпли за всички модели. Enjoy .... Цитирай
djbnz Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 (Редактирано) Изглеждат готини и хубаво звучат де, ама сигурно пак няма за България внос, а Боб Рок, поне според мене е доста дразнеща личност (пак повтарям, личност), колкото и добър музикант да е. Редактирано Октомври 5, 2009 от djbnz Цитирай
TONY Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 (Редактирано) Your news are old news. (as sang by Phil Anselmo) Бъзикам се, де. Да не се вържеш пак. Да кажем поне от половин година един от амповете им, ми е в уиш листата. Ама 4 бона в паунди не се събират лесно. Глава с 2х12 е толкова в ЮКей. Не знам в щатско колко са по-евтини. Няма да си купувам такъв, поне не тази година. ПС - какъв внос за БГ??? колко хора ще тръгнат да си купуват... кой ще си прави труда за една - две продажби максимум на година! Редактирано Октомври 5, 2009 от TONY Цитирай
dean_dime Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 Ами нормално е да нямя внос при положение, че Дийн не внасят в БГ, а като гледам и тази фирма май е към тях както новата марка китари DBZ guitars. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 Не знам колко е сериозна фирмата, но когато чета някои нелепости, започвам да се чувствам доста глупаво: Tubes: 3 x 12AX7 preamp and 2 x JJ/Tesla EL84 power Rectifier: 6CA4 Power: 22 Watts Power rating: Class A Хайде, да е малко преувеличено, иди дойди, но да се твърди, че усилвателя дава 22 вата с 2 EL84, при това в клас А, е опашата лъжа. За да стане ясно, ще обясня. С голям зор 2хEL84 може да стигнат 17 вата в клас В, и не повече от 10...12 вата в клас А. Твърдението за 22 вата е по-скоро непочтенна лъжа, която е предназначена за все по-малко знаещия съвременен потребител. Още повече че конкретният усилвател (Del Fuego) e "True tube, true Class A, true clean/blues/vintage breakup, true Texas." Т.е. по-скоро clean/blues с малко кривоч. Е, хем да е чист, хем да са 200% претоварени лампите просто няма как да стане. При такъв режим (ако изобщо е такъв), ако лампите не гърмят веднага, сигурно се сменят всяка седмица. И понеже очаквам да няма такъв момент, явно ватовете никак не са такива... Не коментирам изобщо "звуковите качества" поради това, че оценката им е субективна, и там нямам думата. Между другото подобно е положението с MESA 22 (ако не бъркам цифрите), където крайното стъпало е с 2хECL82(или 86), и дава с кривоч 7 вата, а се представя за 20 ватово. Пак казвам, не коментирам звукът, защото не става въпрос за него, а за сигурността на усилвателя и вярността на твърденията. Не коментирам като опонент на metalhammer, а само като технически компетентен човек, който може да хване подобни манипулации и да изясни на заинтересованите какво е реалното положение. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 Без въобще да се правя на специалист, само искам да спомена, че ако става въпрос за Меса Студио 22 ( не знам друг модел на Меса 22 ), то същият работи с EL84. Kазвам го не за друго , а защото мнго пъти съм сменял лампите на моята. От друга страна не съм запознат с ECL82 и не знам дали това не е някакво друго име за EL84, ако е така се звинявам Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 6, 2009 Отговорено Октомври 6, 2009 Конкретно Меса имат някакви техни си пауър рейтинг системи, гледах го в едни таблици с мощности. Това го научих, когато видях, че уж 30 ватовия Меса Ф-30 има само 2хЕЛ84. Дават го 30 Dyna-Watts, което е някаква тяхна технология* за повишаване на мощността, бла-бла. Факт е, че свири МНОГО силно и е съизмеримо с друго комбо 30 вата с 4хЕЛ84... За съжаление не мога да намеря таблицата по сайта им, от която се вижда, че всеки АМР е с някаква си тяхна пауър рейтинг технология... Да не би и Даймънд Амплификейшън да имат някакви подобни техни си рейтинг дивотии? * DYNA-WHAT? UNDERSTANDING THE 5:25’S SECRET WEAPON Mesa’s Dyna-Watt circuitry is a clever way of getting more power out the 5:25’s two EL84 valves, which would traditionally yield only 15 to 20 watts. The technology is not new – Mesa first filed a patent for Dyna-Watt in 1986 – but it has undergone a good deal of refinement. In layman’s terms, Dyna-Watt effectively stores up power so it can be released when you hit a note – Randall Smith uses the analogy of a camera flash – giving more power at that instant. The amp is constantly recharging and releasing power as you play, though it’s not something you’ll notice at all – we didn’t witness any notes being artificially cut off or any other odd behaviour from the 5:25. Цитирай
patient Отговорено Октомври 6, 2009 Отговорено Октомври 6, 2009 Хммм... Ето как тръгват легенди за това, че 5-вата лампови са повече 5-вата транзисторни... хи-хи-хи Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 6, 2009 Отговорено Октомври 6, 2009 (Редактирано) Не знам дали има някакви модификации, или както споменах бъркам цифри, но съм отварял и мерил подобен усилвател. Дори изходящият трансформатор е миниатюрен, далеч под размерите на стандартен за посочената мощност. Изобщо не коментирам подхода за получаване на специфичен звук. Само отбелязвам разликите между рекламата и действителното положение. Dyna-Watt е метод, който се използва в HI-FI усилвателите още от 80-те години (например Dyna-Harmony на Hitachi). Естествено технологиите са различни, но идеята е една и съща - да се отдаде висока импулсна мощност за кратко време, а след това да се работи в нормален режим. Това е донякъде приложимо при динамичен вид програмен материал, но при почти нулева динамика (визирам lead/drive режим типичен за посочените усилватели) не се връзва идеята. Мощността спада след не повече от половин секунда, и само логаритмичния закон на възприемане на човешкото ухо позволява това да не е фрапиращо (два пъти промяна в мощността се приема за груба граница между две нива на разпознаване; някои твърдят, че хващат по-малки разлики, но са по-скоро изключения). Не знам и това непрекъснато "плуване" на силата как се усеща от изпълнителя, но по същество е все едно да има включен експандер или peak unlimiter в системата. Както и да е - всеки има право да конструира каквото сметне за необходимо. Само казвам, че се разминават рекламните приказки и реалното състояние на нещата. Да, всяка съвременна реклама си е чиста проба измама, но не пречи от време на време да се посочват и истините. Поне за мен е важно. ПП. Май темата се измести малко. Подобни "динамични" хватки принципно не са приложими при клас А усилватели, за което отворих дума в началото. Редактирано Октомври 6, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
Recommended Posts