Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Много приятели, които са свирили вкъщи, казват че, това, че ефектът е цифров, и има латенция им пречи да свирят. Аз такъв феномен не съм усетил.

Вярно, че на някои стари звукови карти закъснението е голямо(20-30 мс), но аз използвам ASIO 2.66 ms, и не мога да го усетя изобщо. Като се има предвид, и че на софтуера му трябва време да си напреви изчисленията, излиза че общото закъснение е към 4 мс. Все едно сте на метър и половина от кубето. Вашето мнение по въпроса какво е? Оправдания ли си търсят приятелите ми, или са прави?

Отговорено

В тази връзка имам много странен проблем точно с такива джиджавки. Свалих си един ApliTube, който е standalone и ми дава някаква латенция, която по преценка на ухото ми е към 15-20 милисекунди, което е доста странно, щото картата ми работи с 2 мс закъснение (M-Audio FireWire Audiophile) и се чудя дали всъщност проблема не е в софтуера. Програмката се казва AmpliTube UNO и ако някой я е пробвал, ще се радвам да сподели какви са му впечатленията от латенцията.

Отговорено (Редактирано)

Ами аз съм ползвал този фрий амплитуб и супер ме накефи, като звук и е доста удобен , при мен нямаше допълнително закъснение .....аз съм с Аудижи1 /5мс закъснение .. просто споделям де .....

Редактирано от DeathZone
Отговорено
Ами аз съм ползвал този фрий амплитуб и супер ме накефи, като звук и е доста удобен , при мен нямаше допълнително закъснение .....аз съм с Аудижи1 /5мс закъснение .. просто споделям де .....

Някакви идеи защо може да се получава така при мен?

Отговорено (Редактирано)

Нямам идея. Иначе през друг плъгин всичко ОК ли е?

Това RME какви пари е? Какво закъснение има, и какво съотношение сигнал/шум на входа?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Нямам идея. Иначе през друг плъгин всичко ОК ли е?

Това RME какви пари е? Какво закъснение има, и какво съотношение сигнал/шум на входа?

RME започват от 5-600 евро ...:)

1.5 мс (64 samples) ( и верно успяват ма'а му стара :) )...

Останалите параметри също са много много добри и саунда също, но на съответната цена.

На чети:

http://www.rme-audio.com

Отговорено
В тази връзка имам много странен проблем точно с такива джиджавки. Свалих си един ApliTube, който е standalone и ми дава някаква латенция, която по преценка на ухото ми е към 15-20 милисекунди, което е доста странно, щото картата ми работи с 2 мс закъснение (M-Audio FireWire Audiophile) и се чудя дали всъщност проблема не е в софтуера. Програмката се казва AmpliTube UNO и ако някой я е пробвал, ще се радвам да сподели какви са му впечатленията от латенцията.

ми ако споделиш конфигурацията на пц-то може и да са измисли нещо :)

аз имам супер груба латенция ама при мене е от пц-то, не от картата

Отговорено
Много приятели, които са свирили вкъщи, казват че, това, че ефектът е цифров, и има латенция им пречи да свирят. Аз такъв феномен не съм усетил.

Вярно, че на някои стари звукови карти закъснението е голямо(20-30 мс), но аз използвам ASIO 2.66 ms, и не мога да го усетя изобщо. Като се има предвид, и че на софтуера му трябва време да си напреви изчисленията, излиза че общото закъснение е към 4 мс. Все едно сте на метър и половина от кубето. Вашето мнение по въпроса какво е? Оправдания ли си търсят приятелите ми, или са прави?

а колко струваше твоята карта?

трябва ми някаква, която може да си позволи един средностатистически мерзавец :)

Отговорено

ми ако споделиш конфигурацията на пц-то може и да са измисли нещо :dance:

аз имам супер груба латенция ама при мене е от пц-то, не от картата

PowerBook G4 на 550 MHz (еквивалент на Pentium 3 на 1 - 1.2 GHz)

M-Audio FireWire Audiophile 4 in/6 out (s/pdif in & out)

Отговорено

Аз съм с еСБи лайф за 30 лв. с КаХикс драйвери, откато съм ги сложил не съм имал никви драми, свиря си на 2и нещо мсек, но и на 5 и малко не усещам ник'во закъснение. Иначе "Нуендото" ми е натрещяно с плъгини догоре. Всички работят, само дето аз не знам за какво ми са.

Отговорено
ИБобз аз съм с п3 на 1 гигахерз и имам такива проблеми ;)

май проблема е в наще телевизори

Проблема по-скоро е във софтуера, щото с други програми и с по-скапани карти и пц-та на по 400-500 мхц не съм имал латенция, която да ме притеснява.

Ама то е така с фрии програмите...