Evtim Djerekarov Публикувано Декември 4, 2005 Публикувано Декември 4, 2005 Много приятели, които са свирили вкъщи, казват че, това, че ефектът е цифров, и има латенция им пречи да свирят. Аз такъв феномен не съм усетил. Вярно, че на някои стари звукови карти закъснението е голямо(20-30 мс), но аз използвам ASIO 2.66 ms, и не мога да го усетя изобщо. Като се има предвид, и че на софтуера му трябва време да си напреви изчисленията, излиза че общото закъснение е към 4 мс. Все едно сте на метър и половина от кубето. Вашето мнение по въпроса какво е? Оправдания ли си търсят приятелите ми, или са прави? Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 4, 2005 Отговорено Декември 4, 2005 В тази връзка имам много странен проблем точно с такива джиджавки. Свалих си един ApliTube, който е standalone и ми дава някаква латенция, която по преценка на ухото ми е към 15-20 милисекунди, което е доста странно, щото картата ми работи с 2 мс закъснение (M-Audio FireWire Audiophile) и се чудя дали всъщност проблема не е в софтуера. Програмката се казва AmpliTube UNO и ако някой я е пробвал, ще се радвам да сподели какви са му впечатленията от латенцията. Цитирай
DeathZone Отговорено Декември 4, 2005 Отговорено Декември 4, 2005 (Редактирано) Ами аз съм ползвал този фрий амплитуб и супер ме накефи, като звук и е доста удобен , при мен нямаше допълнително закъснение .....аз съм с Аудижи1 /5мс закъснение .. просто споделям де ..... Редактирано Декември 5, 2005 от DeathZone Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Вашите проблеми ще свършат ако си купите RME имам такава 8 in 8out analog +spdf ,optical in/out супер е. Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Ами аз съм ползвал този фрий амплитуб и супер ме накефи, като звук и е доста удобен , при мен нямаше допълнително закъснение .....аз съм с Аудижи1 /5мс закъснение .. просто споделям де ..... Някакви идеи защо може да се получава така при мен? Цитирай
DeathZone Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Сега не се сещам утре ще пробвам да не би аз да съм се объркал нещо Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2005 Автор Отговорено Декември 5, 2005 (Редактирано) Нямам идея. Иначе през друг плъгин всичко ОК ли е? Това RME какви пари е? Какво закъснение има, и какво съотношение сигнал/шум на входа? Редактирано Декември 5, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Нямам идея. Иначе през друг плъгин всичко ОК ли е?Това RME какви пари е? Какво закъснение има, и какво съотношение сигнал/шум на входа? RME започват от 5-600 евро ... 1.5 мс (64 samples) ( и верно успяват ма'а му стара )... Останалите параметри също са много много добри и саунда също, но на съответната цена. На чети: http://www.rme-audio.com Цитирай
wessy Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 В тази връзка имам много странен проблем точно с такива джиджавки. Свалих си един ApliTube, който е standalone и ми дава някаква латенция, която по преценка на ухото ми е към 15-20 милисекунди, което е доста странно, щото картата ми работи с 2 мс закъснение (M-Audio FireWire Audiophile) и се чудя дали всъщност проблема не е в софтуера. Програмката се казва AmpliTube UNO и ако някой я е пробвал, ще се радвам да сподели какви са му впечатленията от латенцията. ми ако споделиш конфигурацията на пц-то може и да са измисли нещо аз имам супер груба латенция ама при мене е от пц-то, не от картата Цитирай
npace Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Много приятели, които са свирили вкъщи, казват че, това, че ефектът е цифров, и има латенция им пречи да свирят. Аз такъв феномен не съм усетил.Вярно, че на някои стари звукови карти закъснението е голямо(20-30 мс), но аз използвам ASIO 2.66 ms, и не мога да го усетя изобщо. Като се има предвид, и че на софтуера му трябва време да си напреви изчисленията, излиза че общото закъснение е към 4 мс. Все едно сте на метър и половина от кубето. Вашето мнение по въпроса какво е? Оправдания ли си търсят приятелите ми, или са прави? а колко струваше твоята карта? трябва ми някаква, която може да си позволи един средностатистически мерзавец Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 В тази връзка имам много странен проблем точно с такива джиджавки. Свалих си един ApliTube, който е standalone и ми дава някаква латенция, която по преценка на ухото ми е към 15-20 милисекунди, което е доста странно, щото картата ми работи с 2 мс закъснение (M-Audio FireWire Audiophile) и се чудя дали всъщност проблема не е в софтуера. Програмката се казва AmpliTube UNO и ако някой я е пробвал, ще се радвам да сподели какви са му впечатленията от латенцията. ми ако споделиш конфигурацията на пц-то може и да са измисли нещо аз имам супер груба латенция ама при мене е от пц-то, не от картата PowerBook G4 на 550 MHz (еквивалент на Pentium 3 на 1 - 1.2 GHz) M-Audio FireWire Audiophile 4 in/6 out (s/pdif in & out) Цитирай
wessy Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 ИБобз аз съм с п3 на 1 гигахерз и имам такива проблеми май проблема е в наще телевизори Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 Аз съм с еСБи лайф за 30 лв. с КаХикс драйвери, откато съм ги сложил не съм имал никви драми, свиря си на 2и нещо мсек, но и на 5 и малко не усещам ник'во закъснение. Иначе "Нуендото" ми е натрещяно с плъгини догоре. Всички работят, само дето аз не знам за какво ми са. Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 ИБобз аз съм с п3 на 1 гигахерз и имам такива проблеми май проблема е в наще телевизори Проблема по-скоро е във софтуера, щото с други програми и с по-скапани карти и пц-та на по 400-500 мхц не съм имал латенция, която да ме притеснява. Ама то е така с фрии програмите... Цитирай
wessy Отговорено Декември 5, 2005 Отговорено Декември 5, 2005 бе се във нечий телевизор трябва да има проблем пребийте програмистите :killyou: :killyou: Цитирай
Recommended Posts