Jump to content
Българският форум за музиканти

Запис с РС


Recommended Posts

Значи доста главоболия за записване на звук с компа. Работата е следната:

ръгам жака в Line-In на звуковата карта, звука си е много добре през слушалките, но като се запише на харда - нещо съвсем различно - някак си приглушен и басов :)

Ползвам SoundBlaster Live Value - управлявал съм я и с драйверите на Creative, и с уиндоуските драйвери, а сега съм с kX - резултатът е еднакъв.

Моля ако някой знае проблема и/или някъв завързан трик - да сподели. Изобщо, можете да пишете как записвате на компа, но при положение че достигате желания звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз лично съм с креатив лайв. директно съм набучил микрофона в микрофонния вход, дал съм 20 дб бууст и звука си е тончо такъв, какъвто искам да бъде :)

когато записвам басовете вземам сигнал от преампа на кубето -чистия канал и го буча в лайн ин. и пак резултата е добър.

какъв преамп използваш? или ръгаш баса директно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи чейна е такъв:

бас->VXL Bass Attack->компресор->PC

обаче странното е както споменах преди, звука е един в слушалките, друг е като се запише, притъпен някак си и басов !!!!!!! Затова според мен е нещо в звуковата карта.

Ся си мисля, дали да не пробвам от компресора -> в микрофонния вход :think: , защото компресора има два изхода, единия да отива в усилвател, другия е за миксер или (както пише), звукозаписна апаратура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще стане само от тоя изход за миксер на компресора в Крейтив Лайн Ин. На Крейтива микрофонния вход е само за РС микрофончета разни изсипани като моето. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Baby Thomas - точно така съм направил както казваш, обаче нещо е урочасано някъде след LineIn-a, та се получават артефакти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото си спомням едно време на моя креатив лайв

във волуме контрола или някъде другаде не помня точно

имаше настройки на високи и ниски погледни ги :bravo:

Ама не помня точно мога и неволно да те лъжа :think:

но все пак провери :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прав си, на волуме контрола имаше бутон "Advanced" и като се избереше него, се показваха тези настройки, но когато инсталирах kX драйверите, бутона изчезна :) , а по миксера на kX-а не се вижда нищо подобно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

та значи, намерих едни контролки за високите и ниските, като се ровичках из кХ DSР-то, по-точно в едно модулче наречено "Timbre", но също така се ровичках и из хелпа, та попаднах на няколко реда, които обясняват мистерията (около записа), ето за какво става въпрос:

"The recording mix is done according to the settings in the Recording page of the kX Mixer. Note that these settings only affect actual recording and not what you hear."

Е това обеснява (според мен), защо чувам едно в слушалките, а друго се записва на харда. Случайно някой да е ръчкал DSP-то - като препострояване на схемата на звуковите потоци :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опа амиго чак сега киризих темата...

 

Ако имаш и вградена аудио карта,пробвай с нея,забрани Креатива за час два да речем и пробвай.

Можеш да пробваш и с някви колони кви да е

АКо вкрадената ти карта бачка добре джиткай си с нея...за да запишеш в реално време звука не се иска чак толкова.

 

такива работи.

 

пробва ли да запишеш с друг софт,просто за да си на 100% че проблема е в Саунд картата?

 

http://www.nch.com.au/cgi-bin/dld.exe?file...pad/rpsetup.exe

http://www.ussun.com/mp3-audio-recorder/setupall.exe

http://audacity.sourceforge.net/beta/audac...-win-1.3.0b.exe

http://www.goldwaving.com/downloads/gwave512.exe

 

и тнт...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и Слушалките да те лъжат :lol:

Ами не изключвам и тази вероятност, то от слушалки до слушалки има разлика (както и от колони до колони), обаче работата е такава, како гледам схемата на звуковите потоци на kX DSP-то, тези за запис, от LineIn-а отиват към Епилога (и по точно в едни от входовете на ASIO-то), но също така има един поток (пак от LineIn-а) който отива към рутера, и оттам към слушалките - кажи го два потока с начало един и същи сорс. То снощи почнах да се гъбаркам с DSP-то и да "преправям" някои неща в диаграмата, но заедно с това започнах и яко човъркане по потенциометрите на адаптерите и врътките на Хапаратурата. Ако стане както трябва - обещавам да опиша патилата си.

 

опа амиго чак сега киризих темата...

 

  Ако имаш и вградена аудио карта,пробвай с нея,забрани Креатива за час два да речем и пробвай.

...

@jFog - нямам вградена звукова карта, остава да се боря с това, което е в наличност, но ще пробвам и с програмките за запис на звука, на които си дал линкове. Гледам че в темата за Свирене, звукозапис, продукция си писал нещо такова:

 

...

после в Кул Едит-а ''заострям'' лекото притъпено звучене и това е...с един пресет, с който вкарвам малко среди и високи в микса

...

за какъв пресет става дума - най вече ме интересува това заостряне, защого си имаш на понятие колко приглушен звук записвам, басси - намалям ниските, увеличавам високите (и на преампа и на компресора), даже имам контрол за още по-високи, изключил съм режекторния филтър на средите, но ... пак си е заглушено. То да не би да се мъча да откривам под вола теле - защото искам просто да запиша звук, без да му прилагам следващи честотни корекции - направо да оди в микса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В кул едит-а. с един пресет за FFt Filter-a

не е нищо особенно,през него прокарвам целия микс :)

123.gif

но определено е добре да записваш вече направения звук вместо да се мъчиш да го натаманиш после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Пробва ли с ДСП-то на кХ да си пренаредиш схемата и да сложиш сорс лайн ин-а и преди да го закачиш кам рекордера да му сложиш модула с 10бандовиа еквалайзер?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я !!!! Темата възкръснала !!! :greenball:

Ами за сега положението такова, смених си компютъра (е, не заради записа на звук), новата машинка има "дънна" звукова карта, та записвам през нея. Това, което е записано на харда и това, което са чува през слушалките когато записвам, е в пъти доближаващо се едно към друго и в пъти еднородно, отколкото при старата система. Но въпреки това, съветът ти емного ценен MDMACORP, не се знае в каква ситуация, включваща кХ драйверите, може да се оплета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето примерна снимка от моята дсп ротация. СРС 1 ми е лайн ин-а минава през дин.процесор в еквалайзера ехото и от тук вече праштат сигнала и към хрутинг и към рекорд ин-а на звъковата карта.А СРС8 ти е уеив ин-а на картата.Хрутера се явава нещо като вътрешен смесител и от там сичко прашташ в епилог.Епилог са ти външните входове/изходи.

http://www.wavlab.biz/dsp.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.