fracture Публикувано Декември 4, 2005 Публикувано Декември 4, 2005 Значи доста главоболия за записване на звук с компа. Работата е следната: ръгам жака в Line-In на звуковата карта, звука си е много добре през слушалките, но като се запише на харда - нещо съвсем различно - някак си приглушен и басов Ползвам SoundBlaster Live Value - управлявал съм я и с драйверите на Creative, и с уиндоуските драйвери, а сега съм с kX - резултатът е еднакъв. Моля ако някой знае проблема и/или някъв завързан трик - да сподели. Изобщо, можете да пишете как записвате на компа, но при положение че достигате желания звук. Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 4, 2005 Отговорено Декември 4, 2005 ами аз лично съм с креатив лайв. директно съм набучил микрофона в микрофонния вход, дал съм 20 дб бууст и звука си е тончо такъв, какъвто искам да бъде когато записвам басовете вземам сигнал от преампа на кубето -чистия канал и го буча в лайн ин. и пак резултата е добър. какъв преамп използваш? или ръгаш баса директно? Цитирай
fracture Отговорено Декември 4, 2005 Автор Отговорено Декември 4, 2005 значи чейна е такъв: бас->VXL Bass Attack->компресор->PC обаче странното е както споменах преди, звука е един в слушалките, друг е като се запише, притъпен някак си и басов !!!!!!! Затова според мен е нещо в звуковата карта. Ся си мисля, дали да не пробвам от компресора -> в микрофонния вход :think: , защото компресора има два изхода, единия да отива в усилвател, другия е за миксер или (както пише), звукозаписна апаратура. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 4, 2005 Отговорено Декември 4, 2005 Според мен ще стане само от тоя изход за миксер на компресора в Крейтив Лайн Ин. На Крейтива микрофонния вход е само за РС микрофончета разни изсипани като моето. Цитирай
fracture Отговорено Декември 4, 2005 Автор Отговорено Декември 4, 2005 @Baby Thomas - точно така съм направил както казваш, обаче нещо е урочасано някъде след LineIn-a, та се получават артефакти. Цитирай
f1_sound Отговорено Декември 6, 2005 Отговорено Декември 6, 2005 До колкото си спомням едно време на моя креатив лайв във волуме контрола или някъде другаде не помня точно имаше настройки на високи и ниски погледни ги Ама не помня точно мога и неволно да те лъжа :think: но все пак провери Цитирай
fracture Отговорено Декември 6, 2005 Автор Отговорено Декември 6, 2005 прав си, на волуме контрола имаше бутон "Advanced" и като се избереше него, се показваха тези настройки, но когато инсталирах kX драйверите, бутона изчезна , а по миксера на kX-а не се вижда нищо подобно Цитирай
fracture Отговорено Декември 10, 2005 Автор Отговорено Декември 10, 2005 та значи, намерих едни контролки за високите и ниските, като се ровичках из кХ DSР-то, по-точно в едно модулче наречено "Timbre", но също така се ровичках и из хелпа, та попаднах на няколко реда, които обясняват мистерията (около записа), ето за какво става въпрос: "The recording mix is done according to the settings in the Recording page of the kX Mixer. Note that these settings only affect actual recording and not what you hear." Е това обеснява (според мен), защо чувам едно в слушалките, а друго се записва на харда. Случайно някой да е ръчкал DSP-то - като препострояване на схемата на звуковите потоци :think: Цитирай
BlackCorsair Отговорено Декември 11, 2005 Отговорено Декември 11, 2005 Може и Слушалките да те лъжат Цитирай
jFog Отговорено Декември 11, 2005 Отговорено Декември 11, 2005 опа амиго чак сега киризих темата... Ако имаш и вградена аудио карта,пробвай с нея,забрани Креатива за час два да речем и пробвай. Можеш да пробваш и с някви колони кви да е АКо вкрадената ти карта бачка добре джиткай си с нея...за да запишеш в реално време звука не се иска чак толкова. такива работи. пробва ли да запишеш с друг софт,просто за да си на 100% че проблема е в Саунд картата? http://www.nch.com.au/cgi-bin/dld.exe?file...pad/rpsetup.exe http://www.ussun.com/mp3-audio-recorder/setupall.exe http://audacity.sourceforge.net/beta/audac...-win-1.3.0b.exe http://www.goldwaving.com/downloads/gwave512.exe и тнт... Цитирай
fracture Отговорено Декември 11, 2005 Автор Отговорено Декември 11, 2005 Може и Слушалките да те лъжат Ами не изключвам и тази вероятност, то от слушалки до слушалки има разлика (както и от колони до колони), обаче работата е такава, како гледам схемата на звуковите потоци на kX DSP-то, тези за запис, от LineIn-а отиват към Епилога (и по точно в едни от входовете на ASIO-то), но също така има един поток (пак от LineIn-а) който отива към рутера, и оттам към слушалките - кажи го два потока с начало един и същи сорс. То снощи почнах да се гъбаркам с DSP-то и да "преправям" някои неща в диаграмата, но заедно с това започнах и яко човъркане по потенциометрите на адаптерите и врътките на Хапаратурата. Ако стане както трябва - обещавам да опиша патилата си. опа амиго чак сега киризих темата... Ако имаш и вградена аудио карта,пробвай с нея,забрани Креатива за час два да речем и пробвай. ... @jFog - нямам вградена звукова карта, остава да се боря с това, което е в наличност, но ще пробвам и с програмките за запис на звука, на които си дал линкове. Гледам че в темата за Свирене, звукозапис, продукция си писал нещо такова: ...после в Кул Едит-а ''заострям'' лекото притъпено звучене и това е...с един пресет, с който вкарвам малко среди и високи в микса ... за какъв пресет става дума - най вече ме интересува това заостряне, защого си имаш на понятие колко приглушен звук записвам, басси - намалям ниските, увеличавам високите (и на преампа и на компресора), даже имам контрол за още по-високи, изключил съм режекторния филтър на средите, но ... пак си е заглушено. То да не би да се мъча да откривам под вола теле - защото искам просто да запиша звук, без да му прилагам следващи честотни корекции - направо да оди в микса. Цитирай
jFog Отговорено Декември 11, 2005 Отговорено Декември 11, 2005 В кул едит-а. с един пресет за FFt Filter-a не е нищо особенно,през него прокарвам целия микс но определено е добре да записваш вече направения звук вместо да се мъчиш да го натаманиш после. Цитирай
MDMACORP Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Пробва ли с ДСП-то на кХ да си пренаредиш схемата и да сложиш сорс лайн ин-а и преди да го закачиш кам рекордера да му сложиш модула с 10бандовиа еквалайзер? Цитирай
fracture Отговорено Октомври 26, 2006 Автор Отговорено Октомври 26, 2006 Я !!!! Темата възкръснала !!! Ами за сега положението такова, смених си компютъра (е, не заради записа на звук), новата машинка има "дънна" звукова карта, та записвам през нея. Това, което е записано на харда и това, което са чува през слушалките когато записвам, е в пъти доближаващо се едно към друго и в пъти еднородно, отколкото при старата система. Но въпреки това, съветът ти емного ценен MDMACORP, не се знае в каква ситуация, включваща кХ драйверите, може да се оплета. Цитирай
MDMACORP Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Ето примерна снимка от моята дсп ротация. СРС 1 ми е лайн ин-а минава през дин.процесор в еквалайзера ехото и от тук вече праштат сигнала и към хрутинг и към рекорд ин-а на звъковата карта.А СРС8 ти е уеив ин-а на картата.Хрутера се явава нещо като вътрешен смесител и от там сичко прашташ в епилог.Епилог са ти външните входове/изходи. http://www.wavlab.biz/dsp.jpg Цитирай
Recommended Posts