Evtim Djerekarov Публикувано Декември 3, 2005 Публикувано Декември 3, 2005 Къде могат да се намерят учебници по акустика/звукозапис, и т.н. Нямам пред вид тези, дето ги има по нета, дето са пълни със съвети как да смесим касата, какъв реверб да подберем за еди си кое, ами по-специализирана литература. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 Здравей, Отново в нета, разбира се. Например, чрез eMule. Можеш да намериш много неща, ако търсиш коректно. В Интернет си има всичко - от пиле мляко, включително и специализирана литература. Примерно, имам тук една "Професионален дизайн на озвучителни системи". Две по акустика, едната - 600 страници. И някои други неща със синтез свързани. Може би някой, който е повече насочен към озвучаване и тонрежисура специално и се занимава с това предимно, ще каже по-добре и по-подробно някои заглавия/места и т.н.. Провери в Мулето с някои ключови думи, за които се сещаш. Един куп PDF-и би следвало да се появят. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 4, 2005 Отговорено Декември 4, 2005 (Редактирано) Ако ти трябва нещо, драсни. Макар да не се сещам на момента как 50-мегабайтови ПДФ-та мога да пратя, че и запряха фрии-сървърите. Значи, двата по акустика обхващат закони в акустиката, психоакустика, електроакустика и т.н. А другия не съм го разглеждал много, но се съсредоточава към акустиката на църковни помещения, храмове и т.н. (което, поне за мене, ми се вижда любопитно). Редактирано Декември 4, 2005 от Craig Цитирай
Начинаещ Отговорено Декември 13, 2005 Отговорено Декември 13, 2005 хей Крейг, можеме ли нещо да се разберем да обменим учебници и най-вече ти да ми дадеш щото немам достъп до емюл :wall: :hello: Цитирай
quad Отговорено Декември 17, 2005 Отговорено Декември 17, 2005 Няма ли начин да се качат на някое по-удобно място и Аз проявявам интерес. Намират ми се доволно книжки по електроника, акустика и озвучаване, ако някой ги търси от Търговище/Варна мога да му дам за преснемане. В електронен вариант, все още нямам много от тях. Цитирай
Начинаещ Отговорено Декември 26, 2005 Отговорено Декември 26, 2005 (Редактирано) аз си купих/ поръчах една книжка която ми е много полезна ---------------------------------------------------------------------------------- Тонрежисура и виртуални студийни технологии от автор:Адриан Георгиев Настоящият учебник съдържа описания на основните устройства и дейности, свързани със студийния звукозапис. Той може да бъде разглеждан и използван като ръководство за изграждане и оборудване на домашно студио, но основният акцент е насочен към запознаването на начинаещия потребител (и не толкова начинаещ) със студийните техники за запис и обработка на звук. Напоследък, особено след бурното развитие и поевтиняване на компютърната техника, стана възможно изграждането на самостоятелна (домашна) цифрова музикална работна станция, а това само по себе си вече е голямо предизвикателство. Основните трудности тук са свързани с факта, че тази работна станция, или т.нар. студио, е виртуален еквивалент на голямо звукозаписно студио, и ние трябва да познаваме възможностите му, а също така да знаем какво искаме да направим. Учебникът е предназначен главно и преди всичко за студентите от музикалните специалности в страната, които изучават съобразно своя учебен план дисциплината “Тонрежисура”. Той може да се използва и от всички музиканти и любители, които искат да се запознаят с проблемите на виртуалните студийни технологии и на тази основа да изградят собствено студио за звукозапис. ето ти линка : щракни тука аз лично съм адски доволен препоръчвам я на всеки, ако сте от София купете си я от книжарницата, ако не сте поръчайте я по нета излиза ви общо 10лв. (адски малко за това златно издание) ииии.....ти я носят на вратата препоръчвам я на всеки Редактирано Декември 26, 2005 от Начинаещ Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Адриан Георгиев има още няколко книжки с подобна насоченост. Има и една по-специално за кюбейс и тонрежисура, една за основи на музикалните компютърни технологии, една за финале- нотираща програма за предпечат и т.н. Всичките ги има в нотните книжарници из България, както и в книжарниците на Универитета. Успех! Влад Цитирай
wessy Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 (Редактирано) Адриан Георгиев взима статии от нета и превежда нищо авторско няма в неговите книги не че има нещо лошо просто отчитам факта Редактирано Февруари 21, 2006 от wessy Цитирай
guitman Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Ако електроакустиката ти върши работа тук има доста за четене. Цитирай
Panzergrenadier Отговорено Февруари 15, 2019 Отговорено Февруари 15, 2019 Намират се по нета. Полезни. Цитирай
Recommended Posts