Jump to content
Българският форум за музиканти

quad

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно quad

  • Рожден ден 03/28/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://spoika.info
  • Skype
    bagybg

Profile Information

  • Gender
    Male

quad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. quad

    Текстове

    Слушах си Fool's Garden - Lemon Tree и драснах някои куплетчета по мелодийката. Ето и някои от тях: Карам все по-напред, все по-далеч пътя пред мен се разтила зелен. Дъха ми не спира пред взора студен завой след завой оставям зад мен. Вятър дочувам, нашепва смутен не иска да спирам за да бъде до мен. Аз скитам без покрив, без капчица страх не искам да бъда като никой от тях. Преследвам мечтите, не оставам назад пътя намирам без да слушам хорския глас. Аз виждам ги там, пред всеки от нас и настъпвам газта да достигна до тях. И все по-напред и все по-далеч милиони преследват своето Аз. поглеждам зад мен, там са цяла страна ще издрапат ли бавно или ще останат в калта? ...
  2. quad

    Текстове

    Реших да постна работни варианти на два текста, предполагам г/д подходящи за песен в стил лек рок с елементи на поп и/или ел. Всеки да се чувства свободен да ги ползва/коригира/нагажда като основа на песен. Ако някой направи мелодия/ритъм по тях, мога да пригодя текста към нея. Надявам се да Ви харесат. Текст 1: Аз подготвил съм багажа и излязъл съм на плаза. Там народа като мен, протестира ден след ден. Недей да чакаш да ти кажа, кога объркал си етажа. Видиш ли ни ти навън, твоя стол е вече трън. (п)х2 Тук дошли сме да напомним, ............... Всеки път кога забравиш, за народа да го правиш нито ден не ще те бавим и от теб ще се избавим. Сбогом ще ти кажем право ако си завил наляво, Празни думи не търпим ще те изхвърлим яко дим. (П х2) Тук дошли сме да напомним, ............... Дори и хиляди да пратиш срещу свойте да стоят, пак ще те накажем здраво да научиш що е право. Не ще угасне наший(я) рев() да запомниш кой е шеф. Това те чака на площада недей ме гледа с изненада. Текст 2: Крадци, депутати в окопа стоят властта си ще пазят до сетния час, десетки години все прехода бранят, правителства (м)жалки и хора без глас. Днес площада ще напълним, нашите вопли ще изпълним, обещания празни не ще да търпим, съдбата наша сами ще построим. Народа протестира, чупи, блъска, скандира писна му от немотия, лъжи и помия С викове "оставка", ярост и сила (свойта) свобода той сам ще извоюва. Жандармерия тежка строена отпред, кордона напредва да мачка наред, не иска да чува, човешкия глас застинал дълбоко във всеки от нас. (П)х2 Нито вашите палки, нито вашия газ не ще да пречупят живота във нас, промяна ще има, дори и през Вас за да бъдат щастливи и децата след нас. Блокадата стройна ще счупим пред нас не бойте се братя, идва (и) техния час, България цяла разчита на Вас, Ще помнят, повтарят следите след нас. Старата мърша ще изкормим наред, ще изринем боклука, ще изчистим навред, (а) в затвора ще пратим мнозина от тях (за) да избавим страната от човешкия ад. (П)х2
  3. Претоварване на сървъра, ще се оправи, опитай по-късно. Доста хора се са закачили да свалят разни неща... Сваляйте само това, от което имате нужда!!! Въведени са ограничения поради прекомерния трафик. При мен и сега работи, въпреки че е бавно.
  4. Симо Лазаров - Електронни музикални ефекти
  5. Докарай се към Търговище и ми се обади, ще ти дам няколко да си харесаш Конвертиране от и в произволни формати (без значение аудио или видео). Само ми кажи предварително, да си взема дисковете от Вн.
  6. Няма ли начин да се качат на някое по-удобно място и Аз проявявам интерес. Намират ми се доволно книжки по електроника, акустика и озвучаване, ако някой ги търси от Търговище/Варна мога да му дам за преснемане. В електронен вариант, все още нямам много от тях.
  7. Връзваш по 2 колони в паралел т.е.: 1. +(плюса) на едната с + на другата към +(червения белег) на усилвателя; 2. включваш -(минуса) на едната с - на другата с - на усилвателя(черния белег). 3. Повтаряш упражнението с другия чифт колони по аналогичен начин.
  8. Да започна с разликите между т.н. китарни, хифи и други видове усилватели. Най-често токовите генератори в "китарните усилватели" се правят с буутстрапно свързване, докато стандартните ампове разчитат на токово огледало или обикновено токово генераторче с един транзистор, 2-3 резистора, евентуално +диод. Така или иначе този елемент е задължителен при транзисторните усилватели за осигуряване на необходмимия базов ток примерно на диференциалния вход, драиверите или крайните транзистори(комбинация). При "специализираните" усилватели не се гони толкова права амплитудно-честотна характеристика, както е при домашните усилватели. Често се търсят дори специфични изкривявания, каквито например предоставят ламповите усилватели. Ако обаче направим измервания и сравним различните "видове" усилватели, ще видим че по-принцип най-малки изкривявания, най-добри характеристики имат именно домашните хифи усилватели. Не че не могат "музикантски" усилватели да се ползват за домашно озвучаване и обратното, определящ е стила музика, който основно ще се слуша с него. Ако усилвателя ще трябва да свири всичко, то една кадърна схема с мос изпълнение, би свършила идеална работа. Различните схемни решения предлагат различно звучене, начина на конструиране и изработка на усилвателя определят именно точно какво ще е то. Затова е възможно само по схемата на усилвателя да се предвиди как ще звучи той(при определена настройка), да се каже за какъв стил музика е най-подходящ. Наличието на филтри и компенсиращи вериги придава характерни неравномерности и изкривявания. На музикантите често определен тип са предпочитани. Един замисъл за принципа на работа на даден усилвател, може да бъде реализиран по няколко начина и на пръв поглед еднакви усилватели да звучат различно. Разбира се, малките разлики не винаги могат да се чуят, изискват се качествени колони...апаратура. Аз не правя специално музикантски усилватели, въпреки че те лесно могат да се преработят в такива, чрез промени в схемата, чрез външни вериги, чрез промяна на начина на свързване и смяна на входните стъпала и филтри,ефекти... Правил съм доста експерименти, винаги ми е било смешно определението "китарен", "музикантски", "авто" ... усилвател, няма усилвател който да не може директно или след преработка да свърши работата на друг тип усилвател... все пак си говорим за усилватели на честоти в звуковия диапазон. Както казва един мой бивш преподавател:"машини за друсане на въздух" При повече интерес мога да постна допълнителна информация, схеми, разяснения, кое, защо, как....
  9. Отскоро научих за форума, за Фурие си прав, правилно е да се каже и по този начин. Добре е, който тепърва ще я учи да знае това, защото сухия материал без простичкото обяснение по-трудно се разбира.
  10. Уточнение: Предусилвателите дори в битовата техника са клас А. Просто при тях мощността е малка, токовете са малки, следователно и не загряват (много). Оттам няма нужда от специално охлаждане. Това, което си написал важи за крайни мощни НЧУ.
  11. Ако имате конкретни въпроси, задайте ги, ако мога ще отговоря. Най-общо за да се развие функция в ред на Фурие тя трябва да е периодична. От музикантска гледна точка се разбира тон, иначе е възможно всяка непрекъсната функция да бъде представена като сбор от елементарни(по-прости) функции. Т.е разлагането на сигнала, като съставен от елементарни части се нарича развитие на функция в ред на Фурие. Не се сещам наизуст математическата дефиниция, но това е обяснението. Това развитие се прави с цел лесно да могат да се анализират отделните съставки и след това ако е необходимо да се извършват математически операции. Севременните пс. програми позволяват тази обработка да става машинно, което значително опростява изчисленията и анализа. Ще се радвам ако ми пратите изложените по-горе материали, майла ми е: bagrian@hotbox.ru
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.