Blind_Fury Публикувано Септември 26, 2009 Публикувано Септември 26, 2009 От край време се чудя кое е по-добро: Примерно бюджетът е 600-700 лв. .Евтин усилвател (фендер примерно) с гаден драйв , а с останалите пари хубав дисторжън или скъп усилвател с як драйв, но без педал? Чакам предложения. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 (Редактирано) Е ти сам мисля, че си си отговорил. Ако имаш готин усилвател с як драйв, защо ти е педал, като вече имаш як драйв? едит помислих още малко по начина по който си задал въпрса - виж и другата част на изречението: евтин усиливател с як педал отпред (само дето звука на педала ще бъде обработен и оформен в евтиния усилвател) има ли смисъл? Редактирано Септември 26, 2009 от Fenix Цитирай
maxim09 Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 Обзаведох се с ето това комбо http://www.behringer.com/EN/Products/GX108.aspx. Гейна му е по-скоро овърдрайв, а ми се ще да го окомплектовам с едно по - здраво ефектче, като това http://www.behringer.com/EN/Products/HD300.aspx. Само, че прочетох някъде, че силно изкривените звуци при силни нива на звука могат да повредят говорителя /като се има в предвид, че модела е Cool retro design - имитира класическите усилатели с по-слаб дисторшън/. Дайте съвет, удачно ли е да закупя дисторшъна. Да ли не беше пък по-удачно да си бях взел BEHRINGER GM 108 със сумати вградени ефекти. И тогава пък защо FIREBIRD GX108 е със 20 лв. по - скъп от BEHRINGER GM 108. Ако може някой да ме светне. Цитирай
Valserp Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 От край време се чудя кое е по-добро: Примерно бюджетът е 600-700 лв. .Евтин усилвател (фендер примерно) с гаден драйв , а с останалите пари хубав дисторжън или скъп усилвател с як драйв, но без педал?Чакам предложения. Aко искаш да си купиш спортна кола, какво правиш? Купуваш Голф и го тунинговаш или си купуваш Тойота? Цитирай
Slacoth Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Примерно бюджетът е 600-700 лв ... скъп усилвател с як драйв, но без педал? Както те посъветваха всички, по-добрият избор е скъп усилвател с як драйв, но правя две допълнения: 1. 600-700 лв няма да ти стигнат за скъп усилвател ... 2. Ако вземеш такъв усилвател, за да ти криви яко, в случай че нямаш - си требват и подходящи адаптери (сложи ги още 300 лв). П.С. под як усилвател говорим за глава и кабинет, нали?Главата може и да е транзисторна, пак има хубави. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 ^Така като слушам автора на темата си мисля, че едно Рандалче примерно точно от тия - 600 - 700 левовите примерно ще му дойде много добре. Хубави са, а ми се струва че човека търси резачка. Има и много други възможности де, но за тия пари човек вече може да се сдобие с доста добър усивател, макар и да не е Топ ъф дъ попс Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 А ако китарата му струва 400 лева, дали има смисъл да слага адаптери от 300... защото звукът ще се подобри, ама дали ще си струва инвестицията? За 600-700 лева не може ли да се вземе някое прилично комбо втора ръка? Цитирай
dandilov Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Marshall MG50DFX - според мен това ти трябва за 700лв. Цитирай
maxim09 Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Може ли и на мен да дадете съвет, като начинаещ - та и аз да се пробвам да засвиря нещо от Metallica, Iron Maiden. Писах малко по-горе. Естествено моят ценови деапазон е доста по-надолу. Цитирай
bratmito Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Ако инвестираш в усилвател с добър чист канал и хубав 12 инча говорител + някакъв педал има смисъл.Примерно едно MV3(100-150 лв) + 1X12" Celestion кабинет(~200 лв) и някакъв педал е доста вероятно да свири по-хубаво от Рандал за 600-700 лв.Тези стари лампови усилватели са доста подценявани според мен,а свирят доста приятно.Хубав усилвател е за предпочитане пред лош такъв + педал.Въпроса е че не винаги по-скъпия е по-хубав. Цитирай
maxim09 Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 В крайна сметка кое е по - добро аналогово моделирани ампове, като Behringer GM 108 V tone или обичайния амп с гейн и допълнително закупен дисторшън педал. Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Приятел по добре пусни нова тема, че така май съвсем няма да ти отговори никой. Цитирай
ultramega Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 В крайна сметка кое е по - добро аналогово моделирани ампове, като Behringer GM 108 V tone или обичайния амп с гейн и допълнително закупен дисторшън педал. Аз имах GMX 110 и допълнителен педал не му трябваше. Имаше си даже и процесор освен аналог моделинга и всичко звучеше добре за парите си- 350 лв ново Даже имам един приятел тука със скъпо кубе Tech22 което е подобно на това само дето струва двойно и звука според него е почти без разлика. А неговото е без процесор(тунер, хоруси, уа и дилей и т.н.) Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 стига глупости бе,транзисторните Маршал-и за нищо не стават (освен за метъл) Цитирай
Shred Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Ми то това им трябва... Почти всички във форума дънят разни трашове само Цитирай
Recommended Posts