Jump to content
Българският форум за музиканти

Asio4all с плейбек


Гатьо

Recommended Posts

Здравейте колеги! От отдавна имам един Kurzweil SP88, който главно ползвах за учене, но колкото повече напредвах толкова повече звука на органа започна да ме дразни зверски, защото няма нищо общо с истински Hammond/Farfisa etc. За това реших да си купя един USB то MIDI кабел и да го вържа към NI B4. Крайният резултат наистина много ми хареса, особено след като го пуснах през истински драйв педал, защото този в програмата нещо не са го докарали като хората. Та по темата...за мое съжаление изобщо не предполагах, че въпросния кабел ще има latency, което означава, че без ASIO драйвер няма мърдане. А аз принципно обичам да свиря заедно с разни парчета и единствения начин това да стане е да ги зареждам във FL Studi, след което да зареждам органа като VST и т.н. Има ли начин как да избегна тази греда?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг начин за просвирване на VST-та не знам да има.

 

А и латенцията не е от кабела, ами от компютъра (звуковата карта), не разбрах даоли си пробвал с Asio 4 All, защото с него ще намалиш латенцията за сметка може би на качеството на звука и появата на артефакти. Най-добрият вариант обаче е да си вземеш малко по читава звукова карта, която подържа ASIO и тогава всичко ще ти е тип топ. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

asio4all, особено на по-съвременен компютър, ти решава общо взето всичките проблеми с латенция. инсталираш го, рестартираш на вкус, от аудио настройките на хрутито избираш asio4all за звуков драйвер и си готов. разбира се, сигурно си е друго със скъпата саунд карта, но asio4all на мен ми върши отлична работа.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Латенцията е в звука, не в MIDI кабела. Asio4all върши някаква работа на първо време. Само дето изобщо не гледайте, че показва 5ms и да си мислите, че наистина са толкова. Има програмки, при които с аудио кабел, свързващ изхода и входа може да се направи реално измерване. При мен когато показваше 5ms, се оказа, че са всъщност 30.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е така и много пъти сме го обсъждали. Дава се латенцията на драйвера. За съжаление Уин-а има още допълнителна латенция, причината е в самата архитектура на ОС-а и работата на драйверите и т.н. Инфо има в нетя. При Глиста (може би и Уин7?) щеше да е по-добре реализирано, но не знам реално има ли файда...

Закупуването на истинска саунд карта никога не е излишно, трябва всеки да си прецени дали му върши достатъчно работа, за да задели тия $... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да мерси, но аз asio си имам и го ползвам, но с него не мога да изкарам всякакъв друг звук от комютъра . Има ли как да пускам mp3-ки от winamp примерно и да ползвам въпросните VST-та по същото време?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ASIO е софтуерен интерфейс за нисколатентно аудио. В Уиндоус стандартнтие програмки, които искат да свирят звук, минават през друг софтуерен интерфейс - стандартен уиндоуски, който пък от своя страна ползва драйвери на звуковата карта, които имплементират този интерфейс. Уинамп ползва този уиндоуския интерфейс. Затова можеш да пуснеш едновременно уинампа и VST хоста (ползващ ASIO интерфейса), стига звуковата ти карта да поддържа няколко канала (отделни за уиндоуския и ASIO)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за отговорите! :)

 

Каква карта мога да си купя която да поддържа и уиндоуски и аsio едновременно, също така има ли евентуално вариант с 2 аудио карти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе те май всички трябва да поддържат. Ама някой по-голям спец да каже. Дори с вградени карти не съм имал проблем да си пусна уинампа и да свиря заедно с него от VST инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.