Jump to content
Българският форум за музиканти

Гатьо

новаци
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    орган и вокал

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.gatyo.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    София

Гатьо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. 100%...когато лаптопа работи на батерия звука е перфектен.
  2. Говорих си с bg-audio и той ми каза, че пасивен DI box на берингер 100% ще ми свърши работа, защото го бил изпробвал. Поръчах си въпросното устройство от него (DI400P) което има копче ground lift на него. Не направи абсолютно никаква разлика за съжаление... Писах му на човека, обясних му пак за проблема и той ме насочи да си взема от него външна карта за 300 кинта...не мерси. Back to square one както казват американците. Все пак съм се насочил към външна sound карта, защото на практика само това не съм пробвал до сега...(дори пробвах някакви филтри и транзистори, които прочистват тока) Намислил съм като остане някой излишен лев да купя Zalman ZM-RSSC. Смятате ли, че това ще е разумно?
  3. Имам един проект на който ще пусна снимка скоро, но не искам да развалям изненадата преди да съм го довършил. Имам нужда от реле, което да се връзва към изход за колони и да дава контакт когато усети звук (после вързано към крушка). За целта намерих едно което ще ми свърши работа: http://de.mouser.com/ProductDetail/Crydom/...vLOu9%2fA%3d%3d , но го има само в чужбина и не ми се чака много дълго време да го доставят. Някой чувал ли е за подобно нещо тук в България? (май като пусна редакция пуска нова тема?)
  4. Мерси за отговорите! Всички варианти описани до момента ги бях пробвал вече без успех, освен решението на Nikifena. За съжаление все едно ми каза нещо на китайски. Няма ли от къде да си купя такова чудо вече готово? А да и забравих да спомена, когато е само на батерия и/или UPS лаптопа не шуми. Т.е. идват някакви смущения когато се върже към тока.
  5. 100% сте имали същия проблем...когато вържете изхода на лаптоп към миксера започват да се чуват нежелани хеликоптерни звуци. До колкото знам термина за това е ground loop и се получава когато лаптопа и миксера не са замасени на едно и също място. За целта мислех да си купя това устройство -> http://www1.uk.shopping.com/xPO-Eliminator..._Hum_Eliminator, но не знам дали ще помогне и ще ми е по-добре ако си купя алтернативно от България, защото това тук не съм чувал да се продава. Някой има ли идея дали се продават подобни шумоизолиращи устройства тук?
  6. Дам много приятно...всеки трябва да си издърпа дори целя пърълски документален филм за Machine Head който даваха в Classic Albums Machine Head. Ще си купя скоро следното чудо http://www.doepfer.de/presse/d3_black_02.jpg и ще го вържа към B4 II. Сега 100% някой ще повтори за пореден път че предпочита истински Лесли кабинет да му вее въздух в гъза, но това за мен лично е малко коментар извън контекст. И аз смятам, че колкото и добри емулациите никога не могат да го докарат 1:1, но трябва да се примиряваме все пак с финансовите си възможности. В крайна сметка ми е по-добре да съм притежател на clonewheel от колкото цял живот да мечтая за истински, който ще видя през крив макарон.
  7. мерси за отговорите! Каква карта мога да си купя която да поддържа и уиндоуски и аsio едновременно, също така има ли евентуално вариант с 2 аудио карти?
  8. да мерси, но аз asio си имам и го ползвам, но с него не мога да изкарам всякакъв друг звук от комютъра . Има ли как да пускам mp3-ки от winamp примерно и да ползвам въпросните VST-та по същото време?
  9. Здравейте колеги! От отдавна имам един Kurzweil SP88, който главно ползвах за учене, но колкото повече напредвах толкова повече звука на органа започна да ме дразни зверски, защото няма нищо общо с истински Hammond/Farfisa etc. За това реших да си купя един USB то MIDI кабел и да го вържа към NI B4. Крайният резултат наистина много ми хареса, особено след като го пуснах през истински драйв педал, защото този в програмата нещо не са го докарали като хората. Та по темата...за мое съжаление изобщо не предполагах, че въпросния кабел ще има latency, което означава, че без ASIO драйвер няма мърдане. А аз принципно обичам да свиря заедно с разни парчета и единствения начин това да стане е да ги зареждам във FL Studi, след което да зареждам органа като VST и т.н. Има ли начин как да избегна тази греда?
  10. Няма нужда от коментар..тоя е определено много болен.
  11. Сигурно ли е, че не я дублират както наpавиха на олимпийските игри тия тигри бе?! Иначе и аз съм я чувал Бианка Раян, наистина много добре пее, но по принцип хич не е хубаво на такава малка възраст да си опичат струните. После като започне да й мутира гласа има голяма вероятност да го загуби.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.