Baby Thomas Отговорено Септември 24, 2009 Автор Отговорено Септември 24, 2009 Е кажи за Пол Гилбърт, де! Берито не е атенюатор, ако няма спийкър ше гръмне нещо. Цитирай
Daniel_V Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 ^Историята с Гилерто доколкото си спомням е... Като младок си купил Marshall JTM45 , но както знаете за да изкара якия саунд трябва да се напържи отсекъде. Но с напръжването ставал много силен за местните клубове и постоянно собствениците на заведенията му се карали и се налагало да се намалява , което за него било мъка щото тона и якия му драйв изчезвал. Почнал да търси варианти, и накрая от дума на дума разбрал че има някво си ЧУДО дето правело Ампа по-малко децибелен и запазвал характерния саунд на изпържена глава. Разтърсил се, намерил но му се сторили много скъпи. Били бедно семейство и вече се похарчили за рожденния му ден с JTM-а. Баща му бил техник, запознат с нещата и седнали да мислят как да направят самоделка. Пол се повъртял около шоповете и измъкнал схема на така наречения Power Attenuator. Баща му гледал, гледал и накрая му щракнало... ТОСТЕР. Хванал някакъв тостер от антикварен магазин - техния явно е бил много модерен . Правил квото правил (немога да си представя как, но е факт) и го връчил Пол. Колкото и смешно да звучи - проработил - тотално изпържената глава била достатъчно тиха през кабинета за клубовете и всички останали доволни - Пол със як саунд и мениджърите с ненадути глави. В списанието в което го четох, самия Пол го разказваше - през смях обеснява как ръждивия тостер седял върху JTM-а и всички го гледали като марсианец. След шоуто отивали да питат и той да им покаже ... спомня си реакцията на стотици хора - "Дяволите го взели - то наистина е вързано" Та това е историята с Пол Гилбърт и първия му опит с Power Attenuator-и. Поздрави! Дан 2 Цитирай
X-it Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Благодаря за коментарите! Май се навивам повече за LoadBox II (най-вече заради Speaker Simulator-а) .......Та това е историята с Пол Гилбърт и първия му опит с Power Attenuator-и. Хахаха ...това не го знаех -много яко! Цитирай
Daniel_V Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Много се накефих и аз като я прочетох. Само да помоля накой мод - в бързината съм написал в последните редове Пол с малка буква. Късно го видях. Ако може да го редактират. Благодаря. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 25, 2009 Автор Отговорено Септември 25, 2009 Супер интересно, благодаря! Не звучи и супер невъзможно. Най-общо казано атенюейтъра е един мощен резистор вътре. Само дето не е толкова елементано да се изчисли и навърже всичко правилно, за да няма бомбаж. Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 ^ Въпросът е, че реотаните са високоомни, освен това тяхното съпротивление се променя според температурата им. Колкото са по-топли, толкова съпротивлението им е по-високо, което ги прави леко.. хм.. опасни за лампови апаратури. С две думи не го правете така! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Защо, бре Ники? Нека да се пробва... Приятел от форума ми прати един анекдет за подобни случаи и имам разрешението му да го ползвам : Звъни телефона във фирма за ремонт на компютри.- Принтера ми започна да не печата добре. - Най-вероятно е за почистване. Ще ви струва $50, но можете да прочетете ръководството и да си го почистите сам. Клиента е потресен от такава откровеност: - Младежо, вашият началник знае ли, че така му проваляте бизнеса? - Честно казано това е негова идея. Доста повече изкарваме от принтери, които клиентите са опитвали да поправят сами. Цитирай
chlen Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 И още http://www.jedistar.com/Attenuators.htm Цитирай
bir4o Отговорено Октомври 7, 2009 Отговорено Октомври 7, 2009 http://www.microwaves101.com/encyclopedia/calcattenuator.cfm Цитирай
daniel.hristov Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 Здрасти, Тези двете машини не съм ги пробвал, но от известно време цъкам с атенюатор от Parni Valjak и съм яко доволен. Поздрави, дидо Цитирай
jorko_123 Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Здравейте, колеги Наскоро си събрах парички и планувам покупката на ново усилвателче (за момента съм се спрял на Peavey 6505+ combo) и т.нар. атенюатор. Виждам, че има много теми за усилвателите, но за атенюатори почти нищо не съм чел.. Някой би ли ме посъветвал какво да гледам, за какво да внимавам, марки.. и тн..? Като се разглеждам из нета често пред очите ми минават THD Hot Plate Attenuator, Rivera RockCrusher Power Attenuator и още два-три, но не мога да преценя кой за какво го бива повече как се справя с атенюацията(?). Като цяло Rivera RockCrusher е по-скъп и предполагам по-качествен, но не мисля, че мога да отделя толкова пари в момента. Много бих искал да ме посъветвате какво да гледам, кой ще е най-добър за бюджета ми (готов съм да отделя 300-400лв, а при невероятни предложения мога да се замисля и за повече). По принцип мисля да поръчвам през нета (втора ръка) Като цяло ще го ползвам в домашни условия. Благодаря за съветите Георги. Цитирай
killer Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 (Редактирано) Препоръчвам ти да видиш и атенюаторите на Parni Valjak от форума. Много професионални продукти на доста изгодна цена. Успех. Марио. http://forum.muzikant.org/topic/59370-iiaey-iiaeaae-power-attenuator-io-soundman-sm-4102/ http://forum.muzikant.org/topic/66669-iidhaaaeiey-iiaeaae-power-attenuator-io-soundman-sm-4156-n-iiuiino-120150w-16iia/ Редактирано Май 27, 2012 от killer 1 Цитирай
death^metal Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Ако искаш читав атенюатор, насочи се към Marshall PB100. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2012 Автор Отговорено Май 28, 2012 Ако под домашно ползване имаш предвид наистина домашно - според мен ще си хвърлиш парите на вятъра за който и да е атенюатор. Най-добре първо ПРОБВАЙ някъде лично преди да инвестираш 300-400 лева за джаджа, която де факто не свири... Цитирай
Recommended Posts