Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Най-общо и простичко казано:

С камиончета приличен звук можеш да изкараш само с мощен усилвател.

За упражнения вкъщи, когато усилвателя ти е слабичък и се свири тихичко - процесор. И е важно все пак да не се оливаме с гейна на процесора "защото звучи яко".

Дано съм бил полезен.

EDIT: но в крайна сметка колегите са прави, най-добре е хубава глава с хубав кабинет и драйва да идва от главата

Редактирано от dark
  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

^Ама пълни глупости са тв'а.

Приличен звук се изкарва с прилично свирене, с прилична китара и с прилични настройки на каквото и да е, и изобщо не зависи от мощността.

Някои хора изкарват приличен звук дори без усилвател и без камионче.

Отговорено
Всъщност в къщи цепя с един Сансамп by Ники фена ръгнат в един Randall G3 100 ватов /на Рандаля резачката също е хубава, но е малко noisy /и с едни най-различни китари и си звучи баси и добрата ясна чиста, просто чудесна резачка.  :)

И аз свиря със същото и много ми харесва. На С-ампа драйва повече ми допада отколкото драйва на Рандала, а пък за сравнение с процесори не може да става дума (освен ако не са от последните комбайни :hysterical: )

И все пак задължително в скоро време ще си намеря един Metal Muff, щото поне това, което чувам в ютюб ме просълзява от умиление :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

^ всичко е въпрос на личен вкус.

Аз пък не харесвам транзисторният рандал звук.

Говоря за транзисторните комба, които съм срещал по репетиционните.

( а не за Даймбег и Скот Ян транзисторните(хибрид) глави)

Предпочитам да е някой Маршалски велвстейт

или свиря с неговият си драйв или последният път като ходих на репетиционна,

бях с бос ефекти в сто ватова велвстейт глава с 2х12.

Дистърите бяха ДС2(бос турбо дисторжън) и ХМ(хеви метъл).

Единият сетнат за ритъм, другият за соло. Посредством ПСМ5 - байпасвам за клийн.

Получих комплименти за звука от останалите и най-вече от басиста - Бисер Батов, който

е човек с много опит и свирил с много хора (демек чул е доста звук от китаристи).

И звучеше добре, като същото това нещо в лампов Маршал е още по-добре.

така че , бос са си БОС ( и така си се чустваш, като свириш с тях, пък като сложиш и

хорус, дилей- ехе).

Метъл зоната си е добър метъл дистер, доста подобен на маршал джек хемъра.

Един може да хареса боса, друг маршалският дист. Но са близки,

звук на диодно клипване.

А и жуженето може да се махне след модване. Следващата зона, която взема ще я модна.

А за ЕХ метал маф - екстра е.

Редактирано от TONY
Отговорено (Редактирано)

^

Абе всичко си е въпрос и на можене. Сигурно и преди Даймбег са се намирали разбиращи дето са казвали, че тоя амп и за дъска за рязане не става, а пък сега му се кланят доста хора. Сега ако някой свири с Берингер и му изгрее звездата дали няма след 20 години децата да се избиват да му купуват сигначър нещата? А не са ли станали такива каквито са в момента едни от най-големите фирми в бранша точно по този начин?

Хората в това отношение са големи овце. Някой с авторитет каже "тва е супер, а тва е боклук" и всички се втурват да повтарят/правят същото ако ще и въобще да си нямат понятие за какво става въпрос :cheers2:

Както каза наистина до голяма степен е въпрос на вкус...но и въпрос на можене :)

Редактирано от Yves
Отговорено

И аз съм на мнение,че човек неможе веднага да получи това което иска като тон,затова се мимава през много китари,ефекти и усилватели.Все пак никой не е казал,че това ще ти е първото или последното ефектче.Например днес звукът му ти харесва,но утре като чуеш други може вече да не е толкова добър.В крайна сметка всичко е до време и личен опит.

Отговорено
....а и да не забравяме, че вкусът не е константа, той се променя и тренира с времето, също както и свиренето

абсолютно вярно.

както и това за модните тенденции.

помня времето когато метъл зоната беше номер едно и всичко живо купуваше зони на поразия.

сега пък стана черна овца, защото някои хора попрекалиха с оплюването.

както е казал китайският мъдрец - истината е някъде по средата.

Отговорено

В крайна сметка Metal Zone не е лош дисторшън за бичкии, кой каквото ще да си говори. Наистина има склонността да "жужи" ако не го нагласиш както трябва, но с малко повече опит(и) проблемът се оправя и можеш да постигнеш съвсем приличен звук с него (ако свириш метъл, естествено, за блус не става :greenangel: ). Вярно е, че един як амп може и да извади по-як звук (ако знаеш как да си го направиш, естествено), но първо - не е по джоба на всеки и второ - ако нямаш собствена репетиционна надали можеш да разнасяш за всяка репетиция някой 100 ватов кютук :metalist: .

Отговорено

Аз си купих метал зона точно зареди това жужене.Просто много ми кеф като го слушам.Правя настройки максимално да излиза.Просто въпрос на вкус.

пп.Don`t kill me pls

Btw това жужене да не е от така наречения диоден клиплинг или нещо от сорта че не разбирам :greenangel:

Отговорено

Аз пък ползвам Digitech DF7 - distortion factory включен във Fender Frontman (212R - 120W). В къщи.

Tова симулира 7 вида известни дисторшъни (на Digitech Metal master , Ibanez , Boss , ...), от които аз ползвам една единствена симулация - Boss Metal Zone ! :) Въпреки че е симулация - за мен звучи много здраво. Отидох в една репетиционна и там хората от бяха определено очаровани от звука

Звукът е много подходящ за метъл. Тази джаджа освен това си има малко повече корекции и в комбинация с тези на комбото наистина излиза причлично.

Но не бих се ограничил само с нея - по-натаък ще добавя и друг distortion педал - просто това са различен тип звуци.

Който и педал да си купиш от по-горе предложените ти сигурно няма да сбъркаш, защото след време ще искаш да добавиш и друг и друг ..

Моето предложение като за първи е Boss Metal Core - следващият който някога ще си купя.

А ти просто грабвай един и почвай да свириш - това е по-важното !

Отговорено

Приличен звук се изкарва с прилично свирене, с прилична китара и с прилични настройки на каквото и да е, и изобщо не зависи от мощността.

Някои хора изкарват приличен звук дори без усилвател и без камионче.

True, true. (цитат от една реклама на бира :greenangel:)

Отговорено

Тъй като не се споменава граница на цената , аз бих потърсил нещо такова :

например.

А ако трябва да се свири без усилвател директно в компютър или пулт , ето такова:

Не съм пробвал лично нито едното де :greenangel:

Но определено по демотата ми се нравят.

Отговорено (Редактирано)

Според един доста известен в метъл средите в Бургас пич Метъл Зоун-а ти помага да звучиш гениално, колкото и дървено да свириш, заради голямата тресня и мазане. Лично аз нямам мнение за Метъл Зоун, но познавам хора с Метъл Кор и съм го чувал няколко пъти. Убийствен е! Сега събирам пари точно за такъв.

Редактирано от Harvester Of Sorrow
Отговорено

Ще звучиш гениално пред хора, които се впечатляват от много джангър за нищо :greenangel: Не че това не са болшинството от хората, ама пред гилдията ще се изложиш :girl_witch: