Seithis Публикувано Септември 14, 2009 Share Публикувано Септември 14, 2009 Преди всичко здравейте на всички нов съм тук. Преди 2 месеца си купих ibanez v70 и започнах люто учение. Струните с които взех китара звучаха доста приятно, но ми бяха малко твърди и за това реших да взема по-леки. Отидох в магазина от който купих китарата (малкия ЦУМ) и попитах какви струни слагат на този ibanez, да си взема същата марка, но по-леки. Човека каза, че няма представа и ми показа какви струни продава. Мартин бронз - бяха най-скъпите и затова взех тях. Прибрах се в нас сложих струните и ха! Тунера показва, че всички струни са ОК, но 6та и 5та звучат абсолютно еднакво. Няма обяснение на това. Използвам Digital Guitar Tuner. Както и да мъча 5тата струна все звучи отвратително. Старите струни ги настройвах със същата програма и свириха добре. От както си купих китарата прекарвам с нея от 20 минути до 2 часа дневно, от два дена не мога да си правя упражненията... чувствам вътрешен дисбаланс . Вероятно някой ще предположи, че съм сменил местата на струните - не съм. Искам да използвам темата също да попитам на колко време горе-долу трябва да се сменят струните? И какви марки бихте ми препоръчали и от къде да ги купя Благодаря предварително ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 А сигурен ли си че не са ти дали две еднакви струни?Иначе ако не пробвай с Ap Tuner. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Seithis Отговорено Септември 14, 2009 Автор Share Отговорено Септември 14, 2009 Дори когато ги гледам с просто око си личи, че са различни. Ще пробвам и с този тунер, мерси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 Настрой ги по правилото на 5 прагче.Там грешка нема (зависи от качеството на китарата). Като пускаш такава тема, поне да беше дал дебелината на струните, на които си се спрял. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deniss1 Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 Попринцип най-често за ел.китара се ползват d'addario . Тези твойте не ги знам какви са.Както ти казаха настрой я колкото можеш и виж след това по правилото на 5-то прагче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 ^ Дааа, правилно. В случай, че струните не са Д'адарио вероятно е ел. китарата да се повреди, дори да се взриви при опит за настройване с някои видове тунери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 ...марката в случая няма значение...само размера на струните...а иначе всички китари на Ибанез от завода са с Д'Аддарио...не и басовете разбира се... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 ^ Дааа, правилно. В случай, че струните не са Д'адарио вероятно е ел. китарата да се повреди, дори да се взриви при опит за настройване с някои видове тунери. Да, да и аз съм чувал (Не мога да повярвам, че чета такива постове между другото) Между другото китара e акустична китара с метални струни, а Мартин е компания, която произвежда доста сносни акустични китари и доста сносни струни. Тунерът трябва да работи правилно. Опиши какво правиш. Какво показва тунера като настройваш пета струна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Септември 14, 2009 Share Отговорено Септември 14, 2009 ^ Подкрепям - грешката не е в струните. Те са отлични акустични струни, от няколко години свиря само с бронзови Мартинки (80/20), обикновено точно 10-ки (че доста бенд-вам) - никога не съм имал проблем. Настройвам на ухо, та за тунера нищо не мога да кажа. Ibanez V70 също не съм пипал, но няма как да е от китарата (интонацията може да е грешна с части от полутона, но с цяля кварта?) Най- ще да е от тунера, но някой тунерист да каже - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 По въпроса за софтуерните тунери - G-Tune най-як! Помоли някой по-запознат приятел да погледне и да каже тежката си (за предпочитане) дума. В магазина ако идеш с нея и молба за помощ не знам дали няма да те изритат, но и това е вариант... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 Пробвай с АП Гитар тунер. Той е фрий също. Много е важно да отидеш в Options - Recording и да видиш че там всичко е сложено поне на 44100khz 16 bit stereo. Понякога при инстала или бъзикане с драйверите там ми седи на мене на 22050khz 8бит моно и тогава китарата е абсолютно невряна. Настройвай винаги и по слух. Ако не слушаш струните заминават за минути. Колко пъти съм късал настройвайки някоя струна половин октава по-високо... Струни се сменят според зависи. Като си начинаещ може да късаш по-често. Аз като такъв късах на месец. Вече не късам струни, сменям ги защото си губят тона след няколко месеца. Освен това поддържай китарата, чисти струните от мръсотия и пот всеки път след свирене. Разгледай и за GHS Fast fret или нещо подобно (примерно дънлоп) за поддръжка, доста помагат! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts