Bukmop_Xp Публикувано Септември 13, 2009 Публикувано Септември 13, 2009 Здравейте, Синът ми надра задната част на тялото на китарата се с токата на колана. Интересува ме има ли пасти или препарати за полиране на покритието и има ли изобщо начин за справяне с тоя проблем. Предварително благодаря на тези, които ще изкажат мнение! Виктор Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Полир пастата 3М е много добра,ама какво като е надрана,повечето инструменти са така. Цитирай
H.R. Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 И аз моята я надрах точно така - с токата на колана. И мен ме беше яд в началото. Единственият проблем е , че не можеш с чиста съвест да напишеш състояние 10/10 ако решиш да я сменяш Цитирай
BloodMetall Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Специанло 3М правят хубави неща но пастата им пак драска малко ... Когатоя работех с нея за първи път и като видях резултата не бях много доволен ама кво ми пука шефа каза така Цитирай
zeratuL_x Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 И аз смятам.че не е чак такъв проблем.Просто китарата е да свириш на нея,не да я държиш на стената и само да я гледаш.И все пак не се впрягай и не му се карай на синът ти,искал е да ти подражава както всички деца и едвали е имал намерение да се получи така. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Специанло 3М правят хубави неща но пастата им пак драска малко ... Когатоя работех с нея за първи път и като видях резултата не бях много доволен ама кво ми пука шефа каза така Абе те са с различни степени на абразивни частици - има и фини,с които съм правил матово покритие до гланц,ма бая търкане пада.. Цитирай
BloodMetall Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 А да, за търкането няма какво да говорим ... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Има едно условие за полирането с 3М - трябва да се полира на студено и става лесно. Намери си хладилна камера, влизай вътре и почвай да ... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Ми да! Затова не се е получил добър резултат, щото трябва да е на студено.Иначе не се полира или ако се, не става лъскаво и седи размазано. Колкото по-студено, толкова по малко търкане и по-добър резултат. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 А някаква идея защо се получава така? (ако наистина има значение темепературата) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 (Редактирано) Лакът се втвърдява и така частиците от пастата режат по лесно връхчетата. В самата паста има и лубрикант, който позволява приплъзване на парцала, с който се обработва. Много е важно да се купи паста за ръчно полиране първи номер (те са на цветове), защото после не гарантирам лесно изпикаване без странични ефекти. (приятни) пп. Така или иначе, ако деругите са дълбоки може първо да се обработи с водна шкурка 2000, но ако не се скрият, няма спасение. Редактирано Септември 14, 2009 от EAmechaniX Цитирай
BloodMetall Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 ^Да то е ясно че първо с 1500,после с 2000 водна и после полирпастата на 3М. Благодаря много колега за акъла Цитирай
Amentis Отговорено Септември 17, 2009 Отговорено Септември 17, 2009 Значи зимата хващаме китарите и полираме,а колеги? Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 17, 2009 Отговорено Септември 17, 2009 Аз питах в мойта си тема, ама - може ли да се махне полир пастата и да се сложи САМО ЛАК ? Цитирай
Recommended Posts